Nie ma takiego limitu 😉 Tylko okres między odznakami, ale nie jest powiedziane do kiedy trzeba zdać następną. Okres roku dotyczy zdania egzaminu poprawkowego. W przypadku nieprzystąpienia lub niezdania takiego egzaminu trzeba go powtarzać po tym okresie czasu.
Czy w najbliższym czasie w małopolsce będzie egzamin na brązową odznakę? szukałam na stronie PZJ ale nie znalazłam i nie wiem czy nie ma bo nie ma czy nie ma bo nie wpisali
Czy w najbliższym czasie w małopolsce będzie egzamin na brązową odznakę? szukałam na stronie PZJ ale nie znalazłam i nie wiem czy nie ma bo nie ma czy nie ma bo nie wpisali
W Pcimiu również może będzie termin egzaminu w maju 😉 Szczegóły pojawią się tutaj: www.agroturystykakonna.pl
Zairko nie ma takiego okresu jeśli chodzi o brąz, koleżanka w ciagu tygodnia, tak miała najblizszy termin poprawiła skoki. Ten okres liczy się w przypadku srebra z tego co jej mówili właściciele ośrodka w którym zdawała😉
Zairka "Nie zdany cały egzamin lub jego nie zaliczona część może być zdawana powtórnie w najbliższym następnym terminie w dowolnym ośrodku przeprowadzającym tego typu egzaminy."- nie trzeba czekać
pytanie o skoki na srebrnej - czy parkur jak na zawodach? w sensie równe dojazdy, itp. ale np. czasami wypadnie najazd z złej nogi? to co wtedy?. Czy lepiej po wylądowaniu i zorientowaniu się że wpadamy w kontrgalop przejść do kłusa (lub zrobić lotną) i jechać z dobrej nogi?. Macie jakieś doświadczenia bo nie wiem jak oceniający do tego podchodzą 🙁 Czy np. mogą się przyczepić przejścia do kłusa celem zmienienia nogi?
pytanie o skoki na srebrnej - czy parkur jak na zawodach? w sensie równe dojazdy, itp. ale np. czasami wypadnie najazd z złej nogi? to co wtedy?. Czy lepiej po wylądowaniu i zorientowaniu się że wpadamy w kontrgalop przejść do kłusa (lub zrobić lotną) i jechać z dobrej nogi?. Macie jakieś doświadczenia bo nie wiem jak oceniający do tego podchodzą 🙁 Czy np. mogą się przyczepić przejścia do kłusa celem zmienienia nogi?
Mi instruktor (który wtedy "uczył się" na egzaminatora) mówił, że zawsze lepiej jest widziane, jak zmieni się nogę i mniejszym błędem jest przejście do kłusa i zmiana nogi niż kontynuowanie kontrgalopem. Ale ja np. miałam zaznaczane w uwagach "przejścia do kłusa". Zdałam i z tym. Wiadomo, że najlepiej zrobić lotną, a już w ogóle to lądować na dobrą nogę. 😉
zucchini dużo lepiej zmienić nogę, nawet przez kłus, a jak pójdzie ze złej, to nawet jeszcze raz spróbować, bo dużo egzaminatorów dość krytycznie patrzy na to, czy koń ląduje i idzie w dystansie z dobrej nogi. prawdopodobnie wtedy wpiszą ci, że była zmiana nogi, ale to dużo lepsze, niż cały dystans przejechany ze złej nogi i w odwrotnym ustawieniu.