Nie mówiłam o tym , ale spoko, można to tak było zrozumieć 🙂 Rozumiem, że moje wypowiedzi w tym wątku, są Ci drzazgą w oku. Musze Cie jednak zmartwić, nigdzie się nie wybieram. Czytam tutaj zwykle watki które mnie interesują, bardzo rzadko się wypowiadam, jedynie wtedy gdy czuje taka potrzebę. A totalnie nie rozumiem potrzeby wmówienia komuś, że nie powinien jeździć, bo nie wie co to pół-parada ( oczywiście w przypadku, gdy ktoś zaczyna, a po wypowiedziach Rudzilli, nie trudno to wywnioskować )
Abigeil88, nie są mi drzazgą w oku. Są tylko lekko żałosne. Najeżdżasz na nas za to, że nie jesteśmy super miłe dla butnej nastolatki. Wśród nieprzebranej liczby Twoich postów nie zauważyłam jakoś szalonej ilości pomocnych postów. Zwłaszcza w takich wątkach. Tak więc uważam to za żałosne, że sama nic nie robiąc masz czelność krytykować nas za to, co my robimy.
Pani instruktor nas wychowała na dobre dzieci 😎 i stawiam stówę, że to przeczyta 😁
Abigeil88, ale jak my czytamy po raz enty taką quoniareczkę, co to najprostszych rzeczy nie daje sobie powiedzieć, i myśli że jest super zajebiaszcza, a to koń jest fuj i ble, no to nie dziw się na naszą reakcję.
Abigeil88, nie są mi drzazgą w oku. Są tylko lekko żałosne. Najeżdżasz na nas za to, że nie jesteśmy super miłe dla butnej nastolatki. Wśród nieprzebranej liczby Twoich postów nie zauważyłam jakoś szalonej ilości pomocnych postów. Zwłaszcza w takich wątkach. Tak więc uważam to za żałosne, że sama nic nie robiąc masz czelność krytykować nas za to, co my robimy.
A gdzie ja powiedziałam, ze masz być mila?!
Mówiłam raczej o potrzebie dowalenie komuś i zgnojenia go tylko dlatego, że nie potrafi się posługiwać fachowym słownictwem. Uważam również że nie muszę się wypowiadać w co drugim watko, aby mieć prawo skrytykować coś co uważam za niepotrzebne, co więcej sprawiające że takie forum staje się zbędne. Pani instruktor nas wychowała na dobre dzieci 😎 i stawiam stówę, że to przeczyta 😁
Abigeil88, ale jak my czytamy po raz enty taką quoniareczkę, co to najprostszych rzeczy nie daje sobie powiedzieć, i myśli że jest super zajebiaszcza, a to koń jest fuj i ble, no to nie dziw się na naszą reakcję.
Ok zgadzam się, ale nie musicie od razu ruszać na nią z krucjatą, bo nie taki jest cel takich forów.
edit: Wszystko bym zrozumiała gdyby nie fakt, że wy się na nią od razu rzuciłyście jak szarańcza, a takie fora są również dla takich lasek jak ona.
Niech czyta i wie,że Jej potrzebuję! 😁 Kurcze ale ja chyba nie miałam takiego etapu "buntu jeździeckiego",że wszyscy są ble a ja mam rację 🤔 Chociaż,mi poszło we fryzurę pewnie 😎
edit🤔woją drogą specjalnie avatar dałam,zebyście wiedziały,że ja to ja 😁
Abigeil88, a Ty sprawiasz, że staje się potrzebne? I pomagasz każdemu, kto uważa, że Twoją POWINNOŚCIĄ jest mu pomóc, bo jest tak zarąbisty, że każdy musi mu radośnie i razem z króliczkami i jednorożcami lecieć i tłumaczyć, chociaż on tłumaczenia nie chce. Nie przyjmuje do wiadomości tego, że może coś z nim nie tak, że czegoś nie umie. Właściwie potrzebuje zapewnienia, że jest zarąbisty, a to koń jest kiepski i należy do wysłać na kiełbaski. Co wnosisz do forum? Co?
Niech czyta i wie,że Jej potrzebuję! 😁 Kurcze ale ja chyba nie miałam takiego etapu "buntu jeździeckiego",że wszyscy są ble a ja mam rację 🤔 Chociaż,mi poszło we fryzurę pewnie 😎
Ja mam takie wrazenie, ze wczesniejsze "pokolenia" jezdzieckie przeszly jakas solidniejsza szkole od instruktorow. Nigdy chyba nie mialam takiego etapu ze "ja wiem najlepiej". A instruktora tez mialam solidnego i porzadne podstawy mam do dzis 🙂 I strasznie mi brakuje tego czlowieka.
Abigeil88, a Ty sprawiasz, że staje się potrzebne? I pomagasz każdemu, kto uważa, że Twoją POWINNOŚCIĄ jest mu pomóc, bo jest tak zarąbisty, że każdy musi mu radośnie i razem z króliczkami i jednorożcami lecieć i tłumaczyć, chociaż on tłumaczenia nie chce. Nie przyjmuje do wiadomości tego, że może coś z nim nie tak, że czegoś nie umie. Właściwie potrzebuje zapewnienia, że jest zarąbisty, a to koń jest kiepski i należy do wysłać na kiełbaski. Co wnosisz do forum? Co?
Uważam, że tak. Moim zdaniem trochę się zapędziłyście i w swoim w d..ę wchodzeniu żadna nie potrafi sobie powiedzieć, że chyba przesadziła. I tyle 🙂 A twoim zdaniem lepiej będzie jak stwierdzi skoro na takim forum wszyscy mnie wyzywają i obrażają, to ja wale tą cała re-voltę , muszę liczyć na mojego "trenera" i hajda - jakoś to będzie ! (?)
Abigeil88, że co tak? to przekonaj ją, żeby się zmieniła. Serio. Czekam. I chcę to zobaczyć za pół roku. To, że zmieniłaś jej mentalność.
Przestań wreszcie gadać i zacznij działać. Tylko miło, grzecznie, słodziutko i efektywnie. Łatwiej jest jeździć po innych samemu nie robiąc nic.
Generalnie ja już nic więcej do powiedzenia nie mam. Jeżeli uważasz, że wyzywanie innych i dupczenie jest okey to powodzenia krzyżyk na drogę. Może to podnosi twoja samoocenę, jeżeli tak, to przykre to trochę, ale bywa.
No skoro uważasz, że swoimi wypowiedziami tak wiele robisz, to naprawdę kciuki do góry, błagam Cie troche dystansu to tylko forum jeździeckie, wypowiadając sie tytaj nie karmisz głodująch dzieci w Afryce 🙄
Nie ma to jak wyrafinowane słownictwo >___> Gdzie ta twoja kultura o którą tak krzyczysz? Dlaczego nie jesteś w stosunku do mnie taka, jaką chcesz, żebym była w stosunku do Rudzielli? Dlaczego wyzywasz, czy to podnosi TWOJĄ samoocenę, zwłaszcza, że robisz to uważając to za tak moralnie karygodne jeśli chodzi o nas? I gdzie ten dystans? Ja mam dystans do forum. Serio. Śmieszą mnie ludzie tacy jak Ty, obrońcy moralności, hiperpoprawni, ale widzisz w tej zajadłej obronie moralności i świętości, wcale nie są tacy święci. I wychodzi z nich to, za co tak strofują, za co tak krzyczą i czym tak się brzydzą. Wystarczy trochę ich połaskotać.
Problem z kasą na prawko jest,no i auto trza kupić 🙄 także musze szukać roboty i żulić od rodzinki 😉 no to się tak wydaje,że niedaleko a tu godzinka schodzi-jednorazowo dobra ale codziennie do konia to bym padła na twarz.A propo jednorazowego wypadu-obiecałaś fotoseszyn 😎
[quote author=Abigeil88 link=topic=59863.msg1051293#msg1051293 date=1308866489] i dupczenie jest okey
Nie ma to jak wyrafinowane słownictwo >___> Gdzie ta twoja kultura o którą tak krzyczysz? Dlaczego nie jesteś w stosunku do mnie taka, jaką chcesz, żebym była w stosunku do Rudzielli? Dlaczego się wyzywasz, czy to podnosi TWOJĄ samoocenę, zwłaszcza, że robisz to uważając to za tak moralnie karygodne, jeśli chodzi o nas? I gdzie ten dystans? Ja mam dystans do forum. Serio. Śmieszą mnie ludzie tacy jak Ty, obrońcy moralności, hiperpoprawni, ale widzisz w tej zajadłej obronie, wcale nie są tacy święci. I wychodzi z nich to, za co tak strofują, za co tak krzyczą i czym tak się brzydzą. Wystarczy trochę ich połaskotać. [/quote]
wow ! No to pojechałam po całości 🤣 Co za uliczne słownictwo. Nie, nie masz dystansu ani do forum, ani tym bardziej do siebie. Pisząc tak nie sprawisz, że tak się stanie. Jeżeli Cie śmieszę - spoko. Ciesze się, że potrafię być zabawną 🙂 Nigdy się za świętą nie uważałam. W sumie bycie chamskim, złośliwymi jest teraz takie "modne" 🙄 No i zdecydowanie nie zgodzę się do Twojego porównania, dziewczyna prosi tu o pomoc a zastaje tylko bandę sfrustrowanych forumowiczek, które chyba same nie wiedza po co na tym forum się wypowiadają. Takie odniosłam wrażenie i poczułam potrzebę wypowiedzenia mojego zdania, i tyle. Przykro mi, że się z moim zdaniem nie zgadzasz - masz do tego prawo. Polecam watek "Dla żółtodziobów "(coś takiego) będziesz miała okazję pojechać po całości 😉
Zamknie ktoś ten watek?! Chociaż może lepiej zostawić dla potomnych 😀 zamkniety potomni tez moga przeczytac.
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] brak edycji postow
Abigeil88,zobacz ile czasu poświęciłaś na dyskusję ze mną, a ile na pomoc. Wyczuwam tu o wiele większą frustrację niż moja. Chyba nie do końca chodzi Ci o pomoc. Gdyby tak było, napisałabyś do dziewczyny pw, próbowała jej pomóc na własną rękę. Zamiast tego toczysz ze mną niekończącą się dyskusję =)
Nie potrzebuję jechać po całości, jeśli ludzie wiedzą, że są żółtodziobami i chcą się uczyć. Chęć nauki i chłonięcia wiedzy to coś wspaniałego. Dla dwóch stron, bo fantastycznie jest się uczyć i fantastycznie uczyć. Jak ktoś przychodzi do mnie po pomoc i chce tej pomocy i chce się uczyć, zawsze ją dostanie. Ale Ty tego nie zrozumiesz, bo uważasz się za lepszą. Za lepszą, bo "obroniłaś" dziewczynę, bo uważasz, że jesteśmy chamskie i "dupczymy"( nie wiem dlaczego tak lubisz to słowo i nie chcę wiedzieć). Piszesz ciągle o braku dystansu i podbudowywaniu się. Dla mnie to symptomatyczne. Szkoda, ze nie ma już tematu o quoniarce. Tam Twoje żądze w pouczaniu mogłyby być prawdziwie zaspokojone =)
Abigeil88,zobacz ile czasu poświęciłaś na dyskusję ze mną, a ile na pomoc. Wyczuwam tu o wiele większą frustrację niż moja. Chyba nie do końca chodzi Ci o pomoc. Gdyby tak było, napisałabyś do dziewczyny pw, próbowała jej pomóc na własną rękę. Zamiast tego toczysz ze mną niekończącą się dyskusję =)
Nie potrzebuję jechać po całości, jeśli ludzie wiedzą, że są żółtodziobami i chcą się uczyć. Chęć nauki i chłonięcia wiedzy to coś wspaniałego. Dla dwóch stron, bo fantastycznie jest się uczyć i fantastycznie uczyć. Jak ktoś przychodzi do mnie po pomoc i chce tej pomocy i chce się uczyć, zawsze ją dostanie. Ale Ty tego nie zrozumiesz, bo uważasz się za lepszą. Za lepszą, bo "obroniłaś" dziewczynę, bo uważasz, że jesteśmy chamskie i "dupczymy"( nie wiem dlaczego tak lubisz to słowo i nie chcę wiedzieć). Piszesz ciągle o braku dystansu i podbudowywaniu się. Dla mnie to symptomatyczne. Szkoda, ze nie ma już tematu o quoniarce. Tam Twoje żądze w pouczaniu mogłyby być prawdziwie zaspokojone =)
Po co miałabym jej pisac odpowiedz na priva, skoro stworzyla po to wątek ? 😲 Nie mogę się zgodzić z żadną z twoich wypowiedzi, za lepsza się nie uważam (nigdzie tak nie napisałam) Nie wiem skąd taki wniosek. mam wrażenie, że nie czytasz moich wypowiedzi. Właściwie w ogóle ich nie rejestrujesz (chyba czas spać). Dobrze skończymy to bo to nie ma sensu, jutro rano jadę do stajni, a chciałabym się wyspać. Peace 🙂
Rudziella, absolutnie pomocne (załącznik): Bez problemu można znaleźć w necie pdf, więc brak finansów nie jest wytłumaczeniem barku "lektury obowiązkowej".
O tak, ja też polecam tę lekturę! Z własnego doświadczenia. Przeczytałam to jeszcze przed zejściem z lonży, mało z tej książki wtedy rozumiałam, ale czytałam tak długo, aż zrozumiałam. Powinnaś znaleźć tam odpowiedzi na wszystkie aktualne pytania no i powinno Cię to sprostować w wielu przekonaniach, jakie tu zaprezentowałaś droga Rudziello 😉. Dowiesz się jak poprawinie skręcac, zagalopować, co to półparada. Z samego czytania można się wiele nauczyć, ale najpierw trzeba sobie uświadomić że... nie wie się nic i znaleźć dobrego instruktora. No i nie słuchać koleżanek. W tym wieku to każda powie Ci, ze radzi sobie z każdym koniem.
Powinno się trzymać pewnien poziom. Mam na myśli forum. Są wątki dla początkujących. Tam można zadawać do woli pytania o podstawy. A dla osób używających na dodatek obrzydliwych wulgaryzmów nie powinno być tu miejsca a już z pewnością życzliwych porad. Opamiętajcie się. Plecy proste,pięta w dół ! Pięta! Nie poziom dyskusji!!
Ja przez dluuuugi czasbylam przeciwna "antyquoniarkowym krucjatom", ale ostatnio patrzac na to, co sie dzieje na forum, ile jest "genialnych" wpisow, stwierdzam, ze terapia wstrzasowa czasami jest potrzebna.