U mnie też w piątek mama wysłała spodnie, bluzkę i czekoladę 😉 w wielkiej kopercie bąbelkowej ZWYKŁYM LISTEM (nie poleconym) priorytetowym i w poniedziałek był u mnie 😀
a dlaczego na awizo napisane bylo, że termin odbioru paczki upływa 20 grudnia? 😉 niby było to drugie awizo, pierwsze NIBY 13 grudnia (oczywiscie go nie było), drugie 16 grudnia (ale zostawione 19 grudnia, bo 16 sprawdzalam skrzynke i oczywiście nie bylo, wiec pan co rozwozi paczki nieco pofantazjował).
a dlaczego na awizo napisane bylo, że termin odbioru paczki upływa 20 grudnia? 😉 niby było to drugie awizo, pierwsze NIBY 13 grudnia (oczywiscie go nie było), drugie 16 grudnia (ale zostawione 19 grudnia, bo 16 sprawdzalam skrzynke i oczywiście nie bylo, wiec pan co rozwozi paczki nieco pofantazjował).
a to nie był pocztex? bo terminy ewidentnie są na odbiór przesyłki która jest trzymana na poczcie tylko 7 dni czyli pocztex bądź telegram
Uwielbiam mój mały wiejski urząd pocztowy 😍 Panie w okienkach są przecudowne. Listonosze uprzejmi. Ostatnio wysłałam list do Niemiec, z tyłu tylko imię i nazwisko napisałam. I wrócił do mnie (pomyliłam się w adresie) 😅 Więc przestanę wieszać psy na poczcie, że listy giną. Znajdują się nawet bez adresu zwrotnego. 🙇
Mnie PP ostatnio zadziwia 😀 W środe rano ktoś mi wysłał paczke, a w czwartek już miałam u siebie. Przed świętami też wszystko błyskawicznie dochodziło, więc jak chcą to potrafią 😎
Ja ostatnio też zauważyłam dużą poprawę w funkcjonowaniu PP. Wysyłam dużo paczek i jeśli jest to paczka priorytetowa, to dochodzi z reguły na drugi dzień. Niedawno też miło zaskoczył mnie listonosz. Miał dostarczyć do mnie przesyłkę, nie było mnie akurat w domu, a on zadzwonił i zapytał kiedy będę, zamiast wrzucać awizo do skrzynki. PP szaleje 😜
Mam takowy problem, poprosiłam jedną z forumowiczek o wysyłke kupionego przedmiotu listem poleconym ekonomicznym. Nie wiem z jakiej racji wysłała przedmiot listem zwykłym priorytetem... list ten na chwilę obecną do mnie nie doszedł, byłam dzisiaj pytać na poczcie, Pani przeszukała wszystko niestety nic nie znalazła. Biorąc pod uwagę że powiedzmy próbuje uwierzyć że został na prawdę wysłany jaka jest szansa zlokalizowania takiego listu? Na dobrą sprawę nie wiem jak można wysłać coś za co ktoś płaci dwieście parę złotych zwykłym listem... ale to już inna historia
Wydaje mi się, że pieniądze powinny być do 3 dni roboczych od odebrania paczki. Ale ja czekam od wtorku i dzisiaj jeszcze nie ma 😉. Myślę, ze tydzień maksymalnie, w sumie nigdy jeszcze tak długo jak teraz nie czekałam.
Dzisiaj na śląsku (niektóre poczty w Katowicach - w zasadzie wszystkie w okolicach) padł serwer 🤔wirek: szkoda tylko, że prawie wszystkie poczty z danego obwodu/regionu mają jeden 😜 😁 i paczki do Żor musiałam zawozić, bo o dziwo tam wszystko działało 😵 🤔wirek:
Martuha - ja kiedyś czekałam przeszło 2 tygodnie.... ale "oficjalnie" to chyba 3 dni - listonosz mówił(jest u nas praktycznie codziennie), że właśnie przegięcie co poczta wyprawia czasem ;] a przelew (tzn paczka za pobraniem, ale kas anei do ręki tylko na konto wysyłającego) - też jakieś 3 dni od doręczna miałam na koncie(czyli tyle co przekaz pocztowy zwykle)