Forum towarzyskie »

Poczta Polska

wczoraj zamówiłam suplementy i dziś już u mnie są. Paczka priorytetowa Poczta Polska 🏇 🏇 🏇
U mnie też w piątek mama wysłała spodnie, bluzkę i czekoladę 😉 w wielkiej kopercie bąbelkowej ZWYKŁYM LISTEM (nie poleconym) priorytetowym i w poniedziałek był u mnie 😀
Uwaga sa opoznienia na poczcie, nie denerwowac sie  😉 Okres swiateczny..
Uwaga sa opoznienia na poczcie, nie denerwowac sie  😉 Okres swiateczny..

ja tam żadnych opóźnień nie zauważyłam 🙂 poczta pracuje dosyć sprawnie
kurcze mam paczke ktora musi dojsc do piatku i zastanawiam sie czy zaryzykowac i jutro wyslac poczta..
Jeśli nadasz przed 15, to priorytet powinien być u adresata już w czwartek.
jak nadasz do 15 priorytetem to powinna dojść
powinna...a jak nie dojdzie to nie bedzie prezentow pod choinka  🙁
rico, to coś Ci pani namieszala - pierwsze awizo, po 7 dniach leci drugie i od drugiego jest nadal 7 dni na odbiór przesyłki.
a dlaczego na awizo napisane bylo, że termin odbioru paczki upływa 20 grudnia?  😉 niby było to drugie awizo, pierwsze NIBY 13 grudnia (oczywiscie go nie było), drugie 16 grudnia (ale zostawione 19 grudnia, bo 16 sprawdzalam skrzynke i oczywiście nie bylo, wiec pan co rozwozi paczki nieco pofantazjował).
A cholera wie. Jak będziesz to gdzieś zgłaszać, to zaznacz jakie daty tam były. Listonosz leci w kulki.
a dlaczego na awizo napisane bylo, że termin odbioru paczki upływa 20 grudnia?  😉 niby było to drugie awizo, pierwsze NIBY 13 grudnia (oczywiscie go nie było), drugie 16 grudnia (ale zostawione 19 grudnia, bo 16 sprawdzalam skrzynke i oczywiście nie bylo, wiec pan co rozwozi paczki nieco pofantazjował).

a to nie był pocztex? bo terminy ewidentnie są na odbiór przesyłki która jest trzymana na poczcie tylko 7 dni czyli pocztex bądź telegram
sprawdziłam na kartonie - faktycznie pocztex.
co nie zmienia faktu że  🙄 🙄 🙄 🤔 🤔 🤔 za fikcyjne awizo i awizo-widmo.
Niestety poczta polska ma spore opóżnienia..znów  🙄
Uwielbiam mój mały wiejski urząd pocztowy  😍  Panie w okienkach są przecudowne. Listonosze uprzejmi.
Ostatnio wysłałam list do Niemiec, z tyłu tylko imię i nazwisko napisałam. I wrócił do mnie (pomyliłam się w adresie)  😅
Więc przestanę wieszać psy na poczcie, że listy giną. Znajdują się nawet bez adresu zwrotnego.  🙇
Mnie PP ostatnio zadziwia  😀 W środe rano ktoś mi wysłał paczke, a w czwartek już miałam u siebie.
Przed świętami też wszystko błyskawicznie dochodziło, więc jak chcą to potrafią  😎
przypadek  😉
Ja ostatnio też zauważyłam dużą poprawę w funkcjonowaniu PP. Wysyłam dużo paczek i jeśli jest to paczka priorytetowa, to dochodzi z reguły na drugi dzień. Niedawno też miło zaskoczył mnie listonosz. Miał dostarczyć do mnie przesyłkę, nie było mnie akurat w domu, a on zadzwonił i zapytał kiedy będę, zamiast wrzucać awizo do skrzynki. PP szaleje  😜
Mam takowy problem, poprosiłam jedną z forumowiczek o wysyłke kupionego przedmiotu listem poleconym ekonomicznym. Nie wiem z jakiej racji wysłała przedmiot listem zwykłym priorytetem... list ten na chwilę obecną do mnie nie doszedł, byłam dzisiaj pytać na poczcie, Pani przeszukała wszystko niestety nic nie znalazła. Biorąc pod uwagę że powiedzmy próbuje uwierzyć że został na prawdę wysłany jaka jest szansa zlokalizowania takiego listu? Na dobrą sprawę nie wiem jak można wysłać coś za co ktoś płaci dwieście parę złotych zwykłym listem... ale to już inna historia
jak coś wysyła się przesyłką pobraniową to ile maksymalnie czeka się na pieniądze od poczty po dniu odebrania przesyłki przez adresata?
Wysyłałam w ten sposób tylko raz i pieniądze dostałam następnego dnia od dostarczenia przesyłki, ale jaki może być maksymalny czas nie mam pojęcia.
Wydaje mi się, że pieniądze powinny być do 3 dni roboczych od odebrania paczki. Ale ja czekam od wtorku i dzisiaj jeszcze nie ma 😉. Myślę, ze tydzień maksymalnie, w sumie nigdy jeszcze tak długo jak teraz nie czekałam.
Dzisiaj na śląsku (niektóre poczty w Katowicach - w zasadzie wszystkie w okolicach) padł serwer  🤔wirek:  szkoda tylko, że prawie wszystkie poczty z danego obwodu/regionu mają jeden  😜 😁 
i paczki do Żor musiałam zawozić, bo o dziwo tam wszystko działało  😵 🤔wirek:
Martuha - ja kiedyś czekałam przeszło 2 tygodnie....
ale "oficjalnie" to chyba 3 dni - listonosz mówił(jest u nas praktycznie codziennie), że właśnie przegięcie co poczta wyprawia czasem ;]
a przelew (tzn paczka za pobraniem, ale kas anei do ręki tylko na konto wysyłającego) - też jakieś 3 dni od doręczna miałam na koncie(czyli tyle co przekaz pocztowy zwykle)
Pieniądze na adres idą dłużej niż na konto?
Pieniądze na adres idą dłużej niż na konto?

tak, nawet do 4 dni potafi się zdażyć (takim zwyczajnym przekazem pocztowym, bo mamy inne opcje elektroniczne - na dzień następny, do 6 h i po pół h)
Nosz kurde, co z tą pocztą? Wysłano mi w piątek w zeszłym tygodniu dwie paczki i żadnej nie ma!! Nic tylko się załamać normalnie. Też tak macie?
A masz nr paczki lub zdj potwierdzenia?? Jak tak to łatwo na stronie poczty sprawdzisz gdzie jest paczka.
Tak, mam. Zaraz to zrobię w sumie 🙂
Dostałam awizo z data 29.02  🤔
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się