Śledzę sobie przesyłkę i tu niespodzianka. Na stronie widnieje ze przesyłkę otrzymałam wczoraj. Kłopot polega na tym, że jej nie otrzymałam 🙇 Ot radosna twórczość PP. Tylko jak to możliwe ? Przecież odbiór ktoś musiał potwierdzić
Moja przesyłka za to na stronie PP od kilku dni zawisła w jednym miejscu. Poza datą i miejscem nadania nic się nie zmieniło. Może zgubili w oddziale? 😎
Kiedyś miałam podobną sytuację, tylko to ja wysyłałam paczkę. Na stronie śledzenia było napisane, że paczka odebrana, a adresat mówił, że nic do niego nie doszło, nie ma awizo itp. Okazało się, że paczka leżała na poczcie u adresata, ale oczywiście musiał iść na pocztę z nr. nadania i się o nią upomnieć 😀iabeł:
Muszę pochwalić pocztę polską, bo od kilku miesięcy bardzo sprawnie radzi sobie z przesyłkami. Wszystko jest na czas albo nawet przed czasem. Zdarzały się sytuacje, że wysyłałam komuś popołudniu paczkę zwykłą, ekonomiczną i na następny dzień były już u odbiorcy (choć kawałek drogi paczka musiała przejść). Tak samo miałam z Paczka48. Nadana późnym popołudniem, bo ok 18, na następny dzień była u odbiorcy. 👍
Strzyga, po nadaniu awizo poczta oczekuje ok 7 dni, później nadawane jest drugie awizo i tu poczta też oczekuje 7 dni na odebranie przesyłki. Czyli przesyłka na poczcie powinna być 2 tygodnie.
Odkopuję. Słuchajcie przesyłka nadana we wtorek 12 maja po 11 godzinie, priorytet. W śledzeniu w ogóle nie istnieje taka przesyłka. Dzwoniłam do siebie na pocztę i mówią, że jak nie ma w śledzeniu to znaczy, że do nich nie dotarła, pewnie jest na poczcie, gdzie została nadana. Wszystko spoko, rozumiem, że poczta to poczta i nawet priorytet może iść długo. Ale idzie z SOPOTU do GDAŃSKA!!! Skontaktowałam się z nadawcą, żeby zadzwonił na pocztę, gdzie nadawał paczkę. Czy coś poza tym mogę zrobić? Zabuliłam 100 zł i chciałabym towar otrzymać, mam nadzieję, że nie zaginął na poczcie 🍴
Fokusowa, ktoś na forum pisał, że wprowadzenie do systemu śledzenia danej przesyłki, to tylko kwestia chęci pracownika. Normalnie ona jest wysyłana i dostarczana. Osobiście nie wiem, jak to jest, ale oby przesyłka się szybko odnalazła. Macie nr nadania?
Mamy numer, mam nadzieję, że ktoś pracujący na poczcie nie jest koniarzem i sobie nie przygarnął sprzętu 😉 Tylko skoro normalnie jest wysyłana itp to gdzie niby jest? Priorytet chyba powinien już dojść.. 🙁
Fokusowa, od ponad dwóch tygodni czekam na przesyłkę poleconą, tyle że moja jest w systemie. Nikt nie ma pojęcia co się z nią stało. Panie na poczcie powiedziały, że najlepiej poczekać do poniedziałku i jeśli paczka nie wroci do nadawcy, to składać reklamacje. Jestem tylko ciekawa, czy poza zwrotem pieniędzy za wysyłkę poczta zwraca coś jeszcze jeśli przesyłka nie była ubezpieczona?
A to ja Wam opowiem jaki ciekawy przypadek pracował u mnie na poczcie. Baba rozwożąca paczki wjeżdżała w jedną z najmniej uczęszczanych uliczek w 'mieście' (''pech'' chciał, że jeden z świadków, po pewnym czasie nagrywał co robiła :hihi🙂 - rozrywała paczki, oglądała zawartość i to, co jej się podobało chowała do swojej prywatnej torby ! 🤔 Reszte ''towaru'', który nie przypadł jej do gustu chowała z powrotem do odpowiedniej paczki i zaklejała żółtą taśmą z PP. 🤔wirek: Pracowała prawie pół roku - ile moja znajoma, pracująca na poczcie, miała reklamacji i problemów na głowie z tego powodu to jeden B wie. 😵
wiele lat wysyłam paczki PP i oprócz jednego przypadku gdy przesyłka zaginęła, nie miałam powodu na ta firmę narzekać, a jak zagineła to i tak nie narzekałam bo zwrócili mi kilkukrotnie wiekszą wartość niż zawartość 🙂 ale sytuacja z tego tygodnia to 🤬 wysłałam w poniedziałek paczkę z zaznaczona opcją 24h , zwykła paczka idzie 3 dni , priorytet zawsze był na drugi dzień u odbiorcy, a ta 24h została dostarczona po 79h , jaja sobie robią czy co ?
Od trzech tygodni dostaje listy ze sladami po oderwanych znaczkach, a znaczkow nie ma. Listonosza nie moge zlapac zeby zapytac czy maja nowego pracownika. Zbieram znaczki dla znajomej fundacji, wiec zaczyna mnie irytowac ich brak na listach.
Kupiłam coś przez z ogłoszeń. Dostałam potwierdzenie nadania przesyłki ( ekonomiczna polecona) , nadanie 14.53 06.07. Dziś jest 08.07 godz.15.00 a w systemie jest nadal tylko adnotacja o nadaniu przesyłki. Czy to nie jest dziwne?
marysia550, jeżeli jest to list, a nie paczka, to zazwyczaj w systemie pojawia się tylko informacja o nadaniu i o doręczeniu przesyłki. Nie da się jej śledzić.
Jestem pewna. Taka informacja pojawia się na stronie, na której śledzi się przesyłki. I waga nie ma tu nic do rzeczy. Możesz wysłać nawet pustą kopertę jako paczkę 🙂
No tak moge zawsze nadac jako paczke ale jezeli nadaje cos do wagi x mieszczącej sie w przedziale kategorii list to zawsze mialam podgląd gdzie ten list sie znajduje.
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 13 lipca 2015 13:44
Nadałam paczkę 2015-06-23 18😲2 , awizowana była 2015-06-26 14:30, ponowne awizo 2015-07-06 10:21. Dzisiaj po 11 dostałam smsa o treści "Odebranie przesyłki w placówce", a teraz dostałam smsa "Nieudane doręczenie - decyzja o zwrocie". O co chodzi? Z adresatem nie mogę się skontaktować 😵
edit: adresat zapłacił za przesyłkę z góry, więc odmowa odebrania jej na poczcie nie miałaby sensu (a przynajmniej bez wcześniejszego kontaktu ze mną) 😲
wiele lat wysyłam paczki PP i oprócz jednego przypadku gdy przesyłka zaginęła, nie miałam powodu na ta firmę narzekać, a jak zagineła to i tak nie narzekałam bo zwrócili mi kilkukrotnie wiekszą wartość niż zawartość 🙂 ale sytuacja z tego tygodnia to 🤬 wysłałam w poniedziałek paczkę z zaznaczona opcją 24h , zwykła paczka idzie 3 dni , priorytet zawsze był na drugi dzień u odbiorcy, a ta 24h została dostarczona po 79h , jaja sobie robią czy co ?
po wymianie chyba z 6 mejli Poczta Polska przeprosiła za zaistniałą sytuacje i zwróciła podwójną kwotę opłaty za ową paczkę , no niby to tylko 40 zł , ale nie liczyłam nawet na to 🙂
Czy ktoś mi może wytłumaczyć jedną kwestię: czy mając numer listu poleconego można ustalić czy faktycznie został on nadany na właściwy adres? Na http://emonitoring.poczta-polska.pl/ takie dane nie są wyświetlane, niestety. Przesyłka została już przez kogoś odebrana... Tym trudniej jest mi uwierzyć, że zaadresowana właściwie przesyłka trafiła na zupełnie inny urząd pocztowy - i została wydana zupełnie obcej osobie.
Chyba tylko na nadaniu jest adres, na stronie będziesz miała właśnie tylko urząd pocztowy, z którego można ewentualnie odebrać przesyłkę. Więc jeśli on jest niewłaściwy, a tym bardziej jeśli ktoś już te przesyłkę odebrał, to albo ktoś ci podał zły nr przesyłki albo faktycznie pomylił adres 🙁 Wszelakie reklamacje i tak może na poczcie zgłaszać nadawca.
bardzo zalezało mi żeby paczka doszła do mnie dzisiaj rano i została nadana priorytetem ale już dzisiaj nie dojdzie bo listonosz już dziś u mnie był jednak wg. strony emonitoring.poczta-polska.pl jeszcze dzisiaj znajdzie się na mojej poczcie tylko niestety listonosz przyniesie ją dopiero w poniedziałek 🙁 myślicie, że jak mam nr przesyłki i pokażę dowód osobisty to powinni mi ją wydać czy wydają dopiero po otrzymaniu awizo?