Forum konie »

Kącik folblutów

czeggra1 i tak super macie te wyniki z ujeżdżenia 😍 no i jak zwykle tak profi się prezentujece, dobrze,że już lepiej!

halo grunt to myśleć pozytywnie, a reszta sama się ułoży, a przynajmniej taką trzeba mieć nadzieję

Lenii my też częśto uwieczniamy skoki na żyrafę i inne podobne wygibasy;d

A my rzeźbimy dzielnie bo za niewiele ponad 2 tygodnie w końcu zawody. Ujeżdżeniowo ostatnio bylo faajnie, w końcu cofania zaczynają fajne wychodzić na kontakcie, obszernie, a poza tym to w kółko wakujemy zgięcia, koła i przejścia co by go troszkę wyprostować, ale i tak już jest lepiej.

A dzisiaj poskakaliśmy 😍 mimo, że rozprężało mi się go średnio bo walił się na prawą wodzę i taki średni był to skakał bardzo dzielnie. Nawet kilka zdjęć mam! Błędów mnóstwo, ale i ta patrząc na jego zdjęcia z października i z teraz to muszę obiektywnie stwierdzić, że to inny koń i teraz możemy sobie nad detalami pracować no i nade mną.

niestety mój obiektw wariuje cos momentami... 🤔wirek:

ciekawa jestem kiedy ogarnie te swoje odnóża 🙄 💘

i pękam z dumy, bo nie dość, że takie wąskie fronciki jak poniżej skacze już pojedyncze bez problemów to dzisiaj w potrójnej kombinacji 😍

po nich na dwie fule po łuku:

i uciekam na jakiś czas jeśli chodzi o zdjęcia żeby Was nie zanudzić🙂
czeggra1, a powiedz najwazniejsze - jak na was sedziowie wolali? 🤣

Nie było wcale tak źle, bo przy zgłoszeniach podaliśmy obok pisownię fonetyczną 🙂 Ale i tak - Czarney Orfiuś rządzi 😂, a z nawiskiem sobie poradzili jakoś! Cześka zapisujemy żeby czytali jako "Chevalo" i świetnie sobie z tym radzą.

Magdzior, z Orfeuszem zrobiliśmy swoje rekordowo "in plus" ujeżdżenie, a z Czesiem - rekordowo "in minus", czyli 53%  😡 Chłopak myślami był już na krosie. Ale Ty masz fajne crossowki na placyku 🙂. Zazdraszczam!
czeggra1, buuu, czyli nudy 😉 Na mnie kiedys zawolali "our special guest, international eventing star from Eastern Europe" i jeszcze do tego moje panienskie nazwisko tak przekrecili, ze przez caly kros sie smialam 😀 Jeszcze do tego - mysleli, ze moj kon tez jest z Polski, wiec drugi czlon angielskiego imiena "Lion" zamienili na "Lijou" 😂
Edit - a ile mialam zabawy, jak jezdzilam konia o imieniu Don Diego de la Vega - lamacz jezykow dla Angoli normalnie 🤣

Magdzior, buuu, owijki nie pod kolor czapraka 😂 tak naprawde przemawia przeze mnie zawisc, bo zazdroszcze treningu i ujezdzalni 😉

Lenii, faaajnie 😀 Oj, zyrafa kazdemu sie kiedys czasem zdarzy 😉

Czekoladowiec, witaj w naszych skromnych progach :kwiatek:
Lenii Oooo ale ma fajny zapasik 🙂 Skok na żyrafę też bardzo ładnie wam wyszedł 🙂
Magdzior foto nr 4!  🤣 Komiczny jest.
ikarina nie takie skromne znowu  😉

A tu takie nasze podskoki- klatka z filmiku dlatego słaba jakość.
+ jakieś zdjęcie z zeszłej soboty
Magdzior Unisono zaczyna szyjki dostawac  🙂 Na tych zdjeciach z zimy duzo gorzej sie prezentował. Fajnie ze macie crossowki na placu, u nas jest samoróbka w postaci waskich frontów z palet oraz ławeczka z choinkami  😎

Dziewczny, ile moze wazyc taki drobniutki folblut 165 w klebie (obecnie dosc chudy)?? Chce poprawic odrobaczanie i zastanawiam sie ile podac.
Czekoladowiec oj jest, musi u idealnie najazd i odległość spasować żeby chociaż spróbował złożyć te nogi, w innym razie są takie cuda... a wy super się prezentujecie🙂

Evson dzieki, właśnie po to chciałam w końcu jakieś zdjęcia bo ja nie iwerzę jak mil udzie mówiąl;d i musze sama zobaczyć co i jak i zaczyna się cos dziać, jak patrzę na te zdjęcia ze stycznia - o matko jaki brzydal to był, potem jeździliśmy głownie w dole wieć też nie było na co patrzeć, a teraz powoli muszę zacząć go podnosić i wtedy rzeczywiście widać, że zaczyna mieć tą szyjkę🙂

edit: a co do krosówek to mamy całe 3 ale dobre i to, wcześniej byłam przyzwyczajona do krosu za płotem, a teraz dopiero widzę jaki to luksus był więc robimy różne dziwne rzeczy z tego co mamy, a na trening mam nadzieję na początku czerwca uda się na kros pojechać, bo jednak fajnie byłoby z nim choć raz poskakać treningowo na krosie a nie tylko na zawodach jak poprzednio😉
Kolejny Jaroszówkowiec w dobrych rękach xD

Jeszcze nas tutaj nie było.
Przedstawiam wam Demodexa xx po m. Demografia o.  Alywar. 
Ekwadorka jaki on fajny duży 😀 Demo. ma 158 cm w kłębie i szalone cob 🙂
Magdzior to już nie macie crossu?  😲
plemniczka Tal Jaroszówkowiec! Skad wiesz?  🙂
Zdaje się że Paulina K. na nim jeździła ( i go robiła) i jak go sprzedano to sobie nikt nie mógł poradzić i ponoć poszedł dalej w nienajlepsze ręce, ale widzę że to chyba trochę ściema 😉 lub nadbudowana historia w Jaroszówce. konik ma się dobrze , nawet bardzo dobrze 🙂
Ma dobrze oj ma, aż za bardzo.
Magdzior to już nie macie crossu?  😲

niestety nie🙁 i dlatego tez nie organizowane są już w poprzednim i tym sezonie wkkw w Bolęcinie, teren krosowy w części był dzierżawiony od Gminy, a że obecny burmistrz hm.. (jakby to ładnie ująć...) nie sprzyja zbytnio rozwojowi ośrodka jeździeckiego w jego gminie to i teren dzierżawi teraz kto inny (Strażacy... 🤔wirek🙂. A niestety bez tej części terenu nawet nie możemy dojechać  na 'nasza' (prywatną, ale możęmuy z niej korzystać) łąkę...  🤔wirek: tak więć krosówek w terenie zadnych nie mamy, jeśli wszystko pójdzie dobrze to moooże uda się takie treningowe na owej łące postawić ale tylko na treningi bo zawodów bez tego dzierżawinego terenu zrobić się nie da.. za mało miejsca..;/
Orfik już jest czysty, w kłusie po twardej nawierzchni również nie znaczy  😀🏇.  Pani doktor była bardzo zadowolona z pacjenta. A powiem Wam, że niezłego pietra miałam...
Evson ja mojemu drobnemu (158 cm) rudemu zawsze daję całą pastę. Ostatnio dostał całą tubę eqimaxa.
Nigdy go nie ważyłam ale na oko wygląda mi na ok 450 - 500 kg.
Własnie chce teraz zrobic equimaxem. Dzieki za rade  🙂
Nie było Nas tu całe wieki ;-) Więc nieśmiało się przypominamy, niestety ze zdjęciami kiepskiej jakości, ale na dniach zabiorę do stajni aparat 😉 Skocz, lat 19 😉
Skoczu w świetnej formie 🙂 Super wyglądacie
Skocz zawsze pięknie wygląda  🙂 (ty też 🙂😉. Wpadaj częściej do Kącika!
Hej ho 🙂

Ależ mam do nadrobienia 🙂 Niestety ostatnio jestem tak padnięta, że ledwo się przemieszczam, a klikanie na klawiaturze jest dla mnie nie lada wyzwaniem 😉
Coś mi się z mięśniem w lewym przedramieniu stało, i od 2 tygodni mnie boli a Bob jak na złość na lewą jest gorszy  😵 Poza tym konisko spisuje się na medal, wczoraj mnie troszkę przewiózł, bo stał dwa dni i chciało się chłopakowi pogalopować 🙂 Szlag mnie trafia z tą pogodą ostatnio - co zaplanuję sobie pracę na drążkach to leje a drągi mamy tylko na baaardzo trawiastym podłożu, natomiast piaszczysty padok jest mały i jak są na nim dwa konie to można ewentualnie w zastępie jeździć ( wszyscy czekają w kolejce, żeby w ogóle pojeździć...):P W stajni jest hala, ale nie można z niej korzystać bo szkółka jest od 9-21 :/

Parę fotek z ostatnich naszych wybryków :

Ekwadorka, ale fajnie Bob macha nogami 🙂. Śliczny zwierzak. (Już niedługo będziecie u nas w stajni i wszystko będzie logiczniejsze, łatwiejsze i przyjaźniejsze 🙂.)

A poniżej fotki (średniej jakości) z moich i Orfika ostatnich przygód i "wyczynów":
(edit. dodałam zdjęcia)
Skoczu w świetnej formie 🙂 Super wyglądacie

Daj świeższe fotki  😀iabeł: Skoczuś słodziak 😉
Magdzior byłam kilka lat temu u was na obozie i byłam zachwycona waszym crossem. Szkoda, że wam zabrali..
Cierp1enie - dziękujemy ! :*
czeggra1 - obiecuję wpadać częściej ;-) A tak swoją drogą- zawstydzasz Nas  😡 Ale dziękuję bardzo rownież w imieniu Skocza 🙂 Twoi chłopcy jak zwykle zachwycają ! ;-)
plemniczka - Ależ one są świeże, wczorajsze ! 🙂 tyle tylko, że z telefonu ;<
W poniedziałek byliśmy z Czesiem na zawodach (BE100). Na ujeżdżeniu nawet się trochę ogarnęliśmy i wykonaliśmy bardzo spokojny i pozytywnie bezbarwny przejazd w porównaniu do tego sprzed tygodnia, po którym kolega Czesław stał się lekko rozpoznawalny w okolicy 😉 😡.
Na skokach nie czekał na mnie, był mocno podekscytowany, a parkur ( regulaminowo do 105 cm) stał trochę jakby na górce i zrobiliśmy dwie zrzutki na dwóch ostatnich przeszkodach. Na niekorzyść podziałał fakt, że te ostatnie przeszkody były ustawione po łuku i z górki. Cały parkur do mocnego galopowania, ustawiony na dużym, terenie na lekkim zboczu, a odległości... hmm no szeroko było. Szereg na 1 fule stał na około mniej więcej 7.80m. Czesio się rozhulał, rozgalopował i mocno podkręcił.
A z crossu zrezygnowałam 😡 😕. Raz, że moja kondycja psychiczna po ostatnim upadku na crossie tydzień temu została mocno nadwerężona, a dwa że się najzwyczajniej pod słońcem wystraszyłam się. Cross stał moim zdaniem nieregulaminowo wysoko, bo większość przeszkód była bliżej 110 cm, a nie 100cm ( ikarina, jak chcesz to prześlę Ci parę fotek z tej xc trasy, a w tym skromna hyrdą sięgająca mi do szyi i korner do cycków w kombinacji z dziwną odległością 😉), a dwa, że takie potężne mi się wydawały... 😡. Scykałam się. No, muszę teraz odbudować się trochę psychicznie, otworzyć i pojeździć na treningi crossowe, a nie na zawody.
A poniżej Czesio z rozprężenia przed dresażem:

edit. zmniejszyłam zdjęcie
czeggra, zmniejsz zdjęcie (-; Na miniaturce ładnie wyglądacie. I pokaż coś więcej!
Facella, co druga strona "Kącika" upstrzona jest zdjęciami Czefalo i Orfika- aż się boję, że co poniektórym wyskakuję z lodówki 😂
Zaraz z lodówki, wystarczy z szafy  😁
czeggra1, wyskakuj sobie do woli 😀
czeggra1 biorąc pod uwagę to jak przyjemnie się na Was patrzy i jak się prezentujecie - możecie mi wyskakiwać zewsząd, całą trójką ;-)
nie mogę się na was wszystkich napatrzeć 🙂
sama czekam przedreptując z nogi na nogę , dziś zakładamy siodło, po każdej przerwie wrzodowej mam potworny stres, a złotego środka nadal brak, nigdy człowiek nie wie co dalej

halo, jak wasze kopytka  ?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się