U nas nie wesoło ,jutro szyjemy i podwiązujemy pępek u młodego ,mam dosyć do wczoraj było wszystko dobrze . Trzymać kciuki , tak się martwię o młodego ,mam nadzieje że będzie wszystko dobrze 😕
Dzięki wszystkim, faktycznie to było moje marzenie które się spełniło 🙂.
montana, Twoja ruda jak zwykle cudna, ta chyba nie ma niebiekiego oka 😉? Wszystkie Wasze źrebaki fajne, wyrównane w typie, poprawne i urodziwe, Dziadek sie spisuje 🙂.
monia, o kurczę, trzymam kciuki żeby się udał zabieg, będzie dobrze.
u nas dwa nowe zrebole w ciagu jednej nocy. Jeden maluch bardzo duzy, ale problemy z piciem byly, a druga dziewczynka miala bardzo ciezki porod - jeden z najciezszych jakie odbieralam... ale na szczescie mimo, ze byla juz troche podduszona, to wszystko dobrze jest 🙂 po 30 min wstala i po kolejnych 15 juz pila 🙂 - tak wiec ogromna wola zycia 🙂:
guantanamera, faktycznie Kawa przekazuje maść jak do tej pory co jest fajne bo nawet przy kryciu kasztanem mam dużą szansę na izabela, przy tym ostatnim połączeniu z Arktosem miałam 12,5 % szans na klaczkę cremello - kobyła dała gen kremowy i ojciec też i...mamy Laleczkę 🙂. Też jeszcze do mnie w pełni nie dociera, że tak się ułożyło.Ale przede wszystkim jej dzieciaki są bardzo poprawne i urodziwe, rosłe i lepiej ruszające się od matki, a o to przecież chodzi żeby potomstwo było lepsze od rodziców 🙂.
kujka, mała zostaje, już chyba nie będę miała drugiego takiego fuksa a wierzę, że będzie z niej dobra "podkładka" pod "ambitniejsze" ogiery i będzie rodziła dobre izabele, ale to melodia przyszłości jak wszystko dobrze pójdzie więc nie zapeszam 🙂.
My dzisiaj wypuszczamy malucha na pierwszy spacer 🙂 Już nie mogę się doczekać. Robi się co raz bardziej ogierzasty 🤣 Wczoraj czyli 3 dnia życia już zaczął pokazywać, że jak on coś chce to ma to dostać i tyle, kopie mamusie, próbuje się na mnie wspinać, jak mu coś nie pasuje to tupie nogą, nawet tymi swoimi dwoma mikro ząbkami próbuje podszczypywać 😀 Kolec kupię jak nic 😀iabeł: