Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

Moja maleńka klaczka cremello - Kaffe Laleczka:

Walijczyk?
[quote author=Kawusia link=topic=57.msg958215#msg958215 date=1301554497]

Walijczyk?
[/quote]
Wielkopolak o ile się nie mylę.
U nas nie wesoło ,jutro szyjemy i podwiązujemy pępek u młodego ,mam dosyć do wczoraj było wszystko dobrze . Trzymać kciuki , tak się martwię o młodego ,mam nadzieje że będzie wszystko dobrze  😕 
Trzymam kciuki.
Monia- a co nie tak? Pokaż jak wygląda to.
Nie tak jest ,że dzisiaj strupek odpadł i jak sikał przez pępek szedł mocz  🙁 
Biedaczycho, ale mam nadzieję, że to standardowy zabieg jest i zaraz będzie wszystko grać.
titina, matka wielkopolska, ojciec sp.

Dzięki wszystkim, faktycznie to było moje marzenie które się spełniło 🙂.

montana, Twoja ruda jak zwykle cudna, ta chyba nie ma niebiekiego oka 😉? Wszystkie Wasze źrebaki fajne, wyrównane w typie, poprawne i urodziwe, Dziadek sie spisuje 🙂.

monia, o kurczę, trzymam kciuki żeby się udał zabieg, będzie dobrze.
u nas dwa nowe zrebole w ciagu jednej nocy. Jeden maluch bardzo duzy, ale problemy z piciem byly, a druga dziewczynka miala bardzo ciezki porod - jeden z najciezszych jakie odbieralam... ale na szczescie mimo, ze byla juz troche podduszona, to wszystko dobrze jest 🙂 po 30 min wstala i po kolejnych 15 juz pila 🙂 - tak wiec ogromna wola zycia 🙂:

Ale ma boską odmianę na nodze  😜
[quote author=titina link=topic=57.msg959185#msg959185 date=1301598505]
[quote author=Kawusia link=topic=57.msg958215#msg958215 date=1301554497]

Walijczyk?
[/quote]
Wielkopolak o ile się nie mylę.
[/quote]

O .. w tej rasie to wyjątkowa rzadkość.
Widziałam cremello, ale u Welsh pony
condina łoo rany! Jakie nooooogi 😀
Kawusia, niesamowita ta Twoja kobyła, dwa razy izabele, a teraz cremelka. Normalnie jak w Totka trafić. Dawaj koniecznie więcej zdjęć! 😀
Kawusia zostawiasz sobie tak oryginalnego konia? czy puscisz w swiat?
condina, śliczny maluch, oryginalnie malowany 🙂, niech zdrowo rośnie.

guantanamera, faktycznie Kawa przekazuje maść jak do tej pory co jest fajne bo nawet przy kryciu kasztanem mam dużą szansę na izabela, przy tym ostatnim połączeniu z Arktosem miałam 12,5 % szans na klaczkę cremello - kobyła dała gen kremowy i ojciec też i...mamy Laleczkę 🙂. Też jeszcze do mnie w pełni nie dociera, że tak się ułożyło.Ale przede wszystkim jej dzieciaki są bardzo poprawne i urodziwe, rosłe i lepiej ruszające się od matki, a o to przecież chodzi żeby potomstwo było lepsze od rodziców 🙂.

kujka, mała zostaje, już chyba nie będę miała drugiego takiego fuksa a wierzę, że będzie z niej dobra "podkładka" pod "ambitniejsze" ogiery i będzie rodziła dobre izabele, ale to melodia przyszłości jak wszystko dobrze pójdzie więc nie zapeszam 🙂.

Ale ja dawno nic nie pisałam w dziale końskim no ale trzeba się pochwalić nasza kropka kochana.
Oto mała Malaga

aszka super źrebol  😜 

U nas jak na razie dobrze ,ale kciuki dalej trzymać bo młody jest tak wesoły że dostaje zawału przez te jego wariacje  😵 
aszka ale on śmieszny 😀

My dzisiaj wypuszczamy malucha na pierwszy spacer 🙂 Już nie mogę się doczekać. Robi się co raz bardziej ogierzasty  🤣 Wczoraj czyli 3 dnia życia już zaczął pokazywać, że jak on coś chce to ma to dostać i tyle, kopie mamusie, próbuje się na mnie wspinać, jak mu coś nie pasuje to tupie nogą, nawet tymi swoimi dwoma mikro ząbkami próbuje podszczypywać 😀 Kolec kupię jak nic  😀iabeł:
aszka, słodki tarancik!

Laleczka z dzisiejszego pierwszego spaceru:

Więcej tutaj: [url=https://picasaweb.google.com/kawusia77/KAFFELALECZKA02#]https://picasaweb.google.com/kawusia77/KAFFELALECZKA02#[/url]

I już więcej nie zanudzam, sorry za ilość 😉.
Kawusia, podtrzymuje zdanie, jest bezbłędna i cudowna! Koniecznie wstawiaj często jej zdjęcia!
Kawusia następnym razem dawaj foty z czerwoną wstążeczką 😜, bo ja z miłości do małej 💘 obcmokałam już monitor i muszę go teraz wycierać 😅
proponuje obrać ją Księżniczką źrebiąt 2011  😍
orjentica a Twoja nadal trzyma wszystkich w niepewności? 🤔
jest boski !!!! źrebol 2011 !!!!!!!!!!!!!!
Trzyma,trzyma 😉
Wiem z pewnych źródeł że urodzi jutro w nocy 😉
Mój źrebak z dzisiaj , rośnie normalnie w oczach  😉  jak na razie wszystko dobrze .
monia, Niezła maszyna chyba będzie w przyszłości z niego 😜

Kawusia, Gratuluję! Maleńka jest (tfu tfu, by nie zapeszyć) prześliczna! Koniecznie musisz czerwoną wstążeczkę założyć 🙂
Kawusia, gratuluję konia, śliczna, z fajnym papierkiem... ale jednak maściowo dla mnie Kawa fajniejsza  😜
Monia, ale ma nogi 🙂
monia, super że z zmałym lepiej, zaokrągla się w oczach, świetny chłopak.

orjentica, teraz czekamy na Twoją siwą, do 6 już niedługo a może przed terminem się sypnie, oby zdrowo i klaczki Ci życzę 🙂.

AleksandraAlicja, można powiedzieć że obie są oryginalnie umaszczone, Kawa jak na izabela dość ciemna jest.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się