kasia2107rafal, moja ma termin na 10.07, taka datę podał mi hodowca od którego ją kupiłam i który ją wyhodował. Wymię zaczęła robić ze 2 tygodnie temu.
Zad pozapadany, szpara sromowa niegotowa.
Głupio by jednak było nie dopilnować, więc już monitoruję
Birth Alarm jest warty każdych pieniędzy!
Budzik miałam nastawiony co godzinę, podgląd na kamerze. Przysnęłam jakieś 20 minut po pierwszej pobudce, koło 23:50.
4 minuty po północy obudził mnie alarm!
Świetne urządzenie. Kupię na 100%
Super że jest opcja wybory czy klacz odpoczywa na płasko czy normalnie 😉
Mi się sprawdził!
Poród był błyskawiczny, max 12-14 minut.
Gdyby nie alarm to bym przegapiła.
W sumie nie byłam potrzebna, klacz sobie świetnie poradziła. Jednak oczyściłem nos, odkaziłam kikut pępowiny, podałam serum przeciw kulawce. Teraz czekam na smółkę 🙂
Iskra de Baleron,
A mnie sie ten alarm nie zawsze sprawdza.Pomijając fakt że drze się to jak głupie i ani zmienić tego dzwieku, ani przyciszyć, to bardzo gruba klacz z małym kłebem, notorycznie to miała na brzuchu. Piszczało tez jak sie ocierała o boks.
Iskra de Baleron, o matko a Twoja już rozpakowana 😱
I to jaki prze okropny brzydal 😍 matulo kochana już dawno takiego brzydkiego nie widziałam 😍
Niech się zdrowo chowa 🍀
Vangelis skończył 3 miesiące!
Bardzo sympatyczny koń, nie gryzie, nie kopie, można wszystkiego dotykać, wsadzać paluchy do nosa, uszu i tyłka :P
Natomiast Que Bonita ma już 4 dni i matka wreszcie na tyle odpuściła by mogły stać na karniaku koło stada 😍
Wygląda na to że obie moje dziewczyny się zmówiły i chcą mieć przerwę.
Esme - dwie próby bez efektu. Przy pierwszej bujnęło nam infekcję bakteryjną. Druga niby ok ale bez efektu - dwa różne ogiery.
Cookie chciałam ustrzelić na "9"
Źrebiła się 6 lipca (środa), już 8 lipca (piątek) miała pęcherzyk 3,6 brak płynu. Wczoraj wieczorem (niedziela) badana pęcherzyk 5,0 - czwarta doba po porodzie... Dali byśmy nawet radę ogarnąć nasienie - do DE nie mam daleko, niestety jest sporo płynu.
Także zanosi się na to że w przyszłym roku źrebaczków nie będzie.
Ma to swoje plusy: WYŚPIĘ SIĘ!!! Cookie wróci pod siodło 😍
Będę miała więcej czasu i miejsca w głowie dla Fantasmagorii 😁
Iskra de Baleron, tak ,u Nas dalej dwupak 😅
Ale tą kobyłę znam więc śpię spokojnie ,bo cycków jeszcze gotowych nie ma . Ona zawsze na dzień dwa przed stawia ładne świeczki a jak się leje mleko a potem się spoci to wiadomo że już 😁
A drugą będę sprawdzała za tydzień czy źrebna , chociaż nie wierzę w to niepokalane poczęcie 🙄
Post pod postem, ale liczę, że mi zostanie wybaczone 😉
Dziś o 12:30 wyciągnęłam na świat takiego brzydala, trochę mieliśmy komplikacji, ale ostatecznie wszyscy są cali i zdrowi (no może oprócz moich nerwów 🙈😉.