Forum konie »

ciąża, wyźrebienie, źrebak

karol870119, Złota rzeczywiście było to jednorazowe, więc fałszywy alarm 😉
a to maleństwo, które dziś w nocy przyszło na świat u moich znajomych  😍

Piękna maść🙂
Ale fajne maluszki  😍

A u mnie kobyła sobie z nami pogrywa  😎 po dwóch dniach niepokojów i poranku pokładania się, zawzięła się w sobie i rodzić na razie nie zamierza  😵 Prawidłowo termin ma na jutro.  👀
Melduję iż, mój pierwszy źrebol, mały Chacco-Fly, przyszedł na świat dziś o godzinie 4.10. 😉 Ma 3 skarpetki i odmiankę, gniadoszek. 😉  Poród trochę się przeciągnął, bo ogierek jest dość spory, ale mamusia pierwiastka świetnie sobie poradziła. 😉 Źrebol sam dał radę wstać, dostał się do cyca i zrobił smółkę, więc mam nadzieję, że wszystko jest dobrze... 😉
Kilka zdjęć małego stworka potworka:
Zaraz po porodzie.

Razem:

Z mamusią:

I sam:
ale cudny! szkoda że tej jednej skarpetki nie włożył 😀 zdrówka dla mamy i malucha :kwiatek:
gry gratulacje  🙂 piekny jest 🙂
gryglodor, tfu, fajny 😉 Twoj sie urodzil, a dziadek padl praktycznie jednoczesnie 😕 na Sk jest news
gryglodor piękny  😍 ale to moja miała na dziś termin  😁 - też o 4 w nocy siedziałam w stajni, bo mnie obudzono, bo klacz się położyła, czyli na pewno rodzi  😁
gryglodor bardo ładny źrebak. To imię już zostanie, tak?
:kwiatek:
ciekawska kurczę, nie wiedziałam nawet....
Kopyciak moja miała niby na 15.06, ale w sumie się cieszę, że to już. ; )
Być. źrebol jeszcze nie ma imienia, na razie się zastanawiam, powiem szczerze że to bardzo ważna decyzja, na całe życie, w sumie sama się czuję jak matka, mam 3 opcje do wyboru i nie wiem sama. ;p

ale powiem Wam, że ciągle myślę o nim, aby mu było dobrze, ciągle mam jakieś lęki, chcę już zobaczyć go galopującego i bierkającego na padoczku! 😉
gryglodor ,
gratuluję młodego!

A moja dziewczyna zrobiła mi dziś urodzinowy prezent - postanowiła w przyszłym roku ponownie zostać mamuśką 🙂
Dlatego też - odliczanie czas zacząć!
gryglodor, a jakie masz typy na imię? 👀
gryglodor, w końcu! od jakiegoś czasu śledzę ten wątek i czekałam kiedy Siwa urodzi 🙂

gratuluję i zdrowiaaa 🙂  :kwiatek:
gryglodor, gratuluję! Wiem jak to jest, rok temu przeżywałam to samo 🙂
Podziel się tymi 3 propozycjami.  😉
Być.,Misskiedis rozmyślam nad Eccellente(z wł. doskonały), Escado i Entero(z wł. wieczny).
mbalicka jeeej, nie wiedziałam, że ktoś też tak czekał jak ja! zapraszamy w odwiedziny, jak będziesz w Kołobrzegu jakoś. 😉
1 bądź 2, jeżeli mogę się wepchnąć ze swoim zdaniem.  😉 Po prostu 3 kojarzy mi się z dobrze nam znanym"enter" na klawiaturze. Oczywiście, sama wybierzesz.  😉
Pomyśl o tym żeby było łatwo ewentualnie zdrobnić imię i nie wyszło z tego coś fuj 😁 Podoba mi się 2 i 1 🙂
gryglodor
Gratki, niech rośnie zdrowo !
A moze zachaczyć o dziadka/ojca imieniem ? Excellent Fly albo coś ?
gryglodor, piękny mały.  😀  Szkoda, że ja się nigdy nie dochowam dzieciaka po 'mojej' kobyle, pozostaje tylko cieszyć oczy innymi.  😉
Mi się po głowie tłucze Encanto, nie wiem skąd. A może nazwij go Eskadron i poproś firmę o sponsoring?  😁

edit: albo skoro matka Eneida, to zostając w mitologicznej tendencji - Endymion.  😜
A ja muszę podjąć decyzję ,  co dalej począć z Alienem. Jest ulubieńcem wszystkich , grzeczna i kochana, jesli chodzi o kontakt z człowiekiem , ale rosnie szybko , i jak dzisiaj sobie patrzyłam jak kroczy przez padok na tylnych nogach a przednimi kreci młynka , to nabrałam ochoty zeby ją wysłac na prerie ....
Ech , odsadzic to wreszcie !

I jeszcze  szlag mnie trafia jak wszyscy pytają,  co jest konikowi , czy chory ? ( płaty tej straszliwej  zimowo-styczniowej sierści wciąż się  trzymają . Jak długo jeszcze ...)
mbalicka jeeej, nie wiedziałam, że ktoś też tak czekał jak ja! zapraszamy w odwiedziny, jak będziesz w Kołobrzegu jakoś. 😉

z miłą chęcią 🙂😉 na pewno przyjadę 🙂😉) muszę wybić się tylko z dołka finansowego..
gryglodor słuchaj armary, dobrze mówi dziewczyna!  Będzie  ładne imię z dodaniem 'Fly' 😉
Gryglodor, ja na przemian zaglądałam do KR i tu czy to już. Jak to człowiek się przejmuje koniem, którego nawet na oczy nie widział a "zna" go tylko przez internet 😁
Gryglodor- tfu maluch słodki!!!

to ja przedstawię mojego cwaniaka z 16 maja
Aa to i ja się pochwalę 🙂 W tamtym roku nie udzielałam się to chociaż w tym coś naprodukuję :-)
Przedstawiam Wam niezłą agentkę, urodzoną w dzień dziecka. Jest to nasz drugi źrebak, który jest kompletnym przeciwieństwem pierwszego. Pierwszy tylko spał i ssał mleko, a ten cudak nie ustoi w miejscu. Podczas pierwszego wyjścia galopowała w kółko, skakała przez wszystko co możliwe i każdy powód był dobry do cwałowania po wykoszonej trawce  😀
Na ostatnim zdjęciu widać (fakt faktem bardzo słabo) jak skacze przez jakieś krzaczki 😉. Ledwo co widziała, bo pierwszy raz była na dworzu ale jakoś jej to wychodziło 🙂

1.Pierwsze wyjście. Eeej czy Ty mi chcesz zrobić zdjęcie? :>
2.Czekaj, chociaż się ustawię.
3.Ok, możesz robić.

E: za duże zdjęcie  😡
💃 💃 💃 Pół godziny temu przyszedł na świat ogierek  💃 💃 💃 gniady z gwiazdką, długonożny pajączek  😍
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się