z tego co ja sie orientuje to trzeba je odrobaczac bardzo regularnie (maja jakies robale bytujace w plucach, ktore koniom bardzo pustosza organizm)
Właśnie! Gdzieś czytałam, że niewskazane jest trzymanie razem osła i konia, bo osioł może zarazić konia pasożytami i chorobami, które mogą zrobić mu krzywdę. Kwestia częstego odrobaczania i to się da? :P
Dopiero dziś natrafiłem na ten temat a już dodałem go do ulubionych. Nam marzy się osiołek Pitu (nie wiem czy tak to się pisze). Chodzi mi o takie wielkie i strrrrasznie kudłate osiołki.
:kwiatek: Bardzo Ci dziękuję. :kwiatek: Był kiedyś na allegro taki wystawiony, wołali 8 koła za niego. Kiedyś, jak już dopniemy celu, to sobie sprawimy podobnego.
Wiecie, ze jest onoterapia? Właśnie rozmawiałam z miłym panem, co się tym zajmuje. Opisywał świetne efekty terapeutyczne w spotkaniach dzieci z osłem. 😍 http://pl.wikipedia.org/wiki/Onoterapia
Mam znajomych w Hiszpanii którzy mają swój własny ośrodek terapeutyczny właśnie z osiołkami, oprócz tego prowadzą zajęcia edukacyjne dla szkół itp. Jak będe miała czas wstawie zdjęcia 🙂 świetna sprawa
ikarina filmik niesamowity- najlepszy jest jeździec, który spada już na samym początku ale WALCZY 🤣 a jeśli chodzi o muła ujeżdżeniowego- strasznie rażą mnie te uszy- w tym sensie, że mój mózg podpowiada mi, że wcale ich tam być nie powinno 🤔
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 04 grudnia 2014 10:16
Tutaj macie muła, który trzaska dość poważny dresaż 😉
Aż jestem zaskoczona, zwykle widywałam takie kucykowate muły, a tutaj taki poważny muł. I to zadzisko 👍
safiePowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym termin 04 grudnia 2014 15:14
Wszystko zależy jaką klacz się pokryje osłem
Wiem, że to zależy, ale w Polsce nie spotkałam się z dużym mułem. Ten wielki jest bombowy 😍