Forum towarzyskie »

Euro 2012

Jadę na mecz otwarcia. W piątek na stadion. Do Warszawy.
Za ch...ja mi sie nie chce... 😀iabeł: 😀iabeł:
Dodofon współczuje! To będzie istna masakra jeśli chodzi o dojazd w okolice stadionu.
Ja w piątek nie ruszam się nigdzie w stronę miasta!
W takich chwilach na maxa doceniam, że mieszkam pod Warszawą!
Dodofon - chętnie zgarnę Twoje miejsce, serio! 😉
Dodofon - chętnie zgarnę Twoje miejsce, serio! 😉

Muszę jechać... Chciałam skoczyć w Bieszczady.
Ale muszę. Klyent zaprosił.
Dodo- będzie fajnie, ciekawie. Zobaczysz. Ulegniesz magii widowiska. Pomaluj sobie buzię .
I koniecznie zdaj nam relację jak tam było. Będę patrzyła w TV i myślała, że ktoś znajomy tam jest.
też czekam na relację! 🙂
ja w piątek będę jechała do wawy z łodzi... aż strach się bać... a w sobotę wyjeżdżam już na ukrainę 😉
Dodo - tak jak Tania mówi, będzie fajnie. Ba! Będzie świetnie, na 100%. Strasznie zazdroszczę.

Powiem wam, że cieszę się w sumie tym Euro. I mocno trzymam kciuki aby wszystko wyszlo, aby utrzeć nosa tym cholernym angolom, którzy zrobili tak "wspaniały" materiał o polskich kibicach!
a ja mam nadzieje na kolejne trzy porazki reprezentacji PZPN....ze skoro nie ma chleba, to nie bedzie igrzysk ktore to zakamufluja...moze wtedy wreszcie Polacy powiedza kompradorom "do widzenia"!
Raczej powiedzą: "nic się nie stało, naprawdę, nic się nie stało"!
kupiłam flagę, czapkę wielką,
no
nic innego nie kupuję
czuję sie przygotowana - jako laik  😉
[quote author=Cień na śniegu link=topic=55271.msg1422308#msg1422308 date=1339011686]
Raczej powiedzą: "nic się nie stało, naprawdę, nic się nie stało"!
[/quote] no to tym bardziej nie powinni miec sie z czego cieszyc...niech sie karmia obciachem razem ze swoimi idolami
Ja tylko chcialam powiedziec, ze wy sie ekscytujecie tym, co pokazuja o EURO za granica... a gdybyscie wiedzieli, jakie inne fajne rzeczy pisza o nas na codzien w zagranicznych brukowcach, to by wam rece, nogi, geba i wszystko opadlo  👿 Mnie tam niczym nie zdziwili, jak zwykle gadaja o nas bzdury, czytywalam gorsze rzeczy.  😕
na dworcu w warszawie - szok! są specjalne pociągi z/na lotnisko chopina. chodzi masa wolontariuszy, którzy mają się komunikować w językach osób przyjezdnych - widziałam angielski, niemiecki, rosyjski. sporo ochrony i policji. wszędzie oznaczenia co, gdzie i jak.
oprócz tego rosyjscy kibice, którzy tłumnie zalali dworzec zachowywali się póki co bardzo przyzwoicie 🙂 no i wszyscy grzecznie zmierzają do wrocławia (czego zazdroszczę).
pluję sobie w brodę strasznie, że nie kupiłam biletów na mecz rosja-czechy...  🤬 idiotka!
greków też jakby nie mało 🙂 cieszę się euro. cieszę się, że jest w polsce. trudno - taki ze mnie głupi polaczek  😅
Do Wrocławia przylatuje 250 dodatkowych samolotów. Część malutkich, prywatnych, ale są też wyczarterowane boeingi naładowane po 200 osób.
Widać mnóstwo wolontariuszy mówiących w wielu językach, kilku porusza się na wózkach inwalidzkich- duży plus 🙂

usługi vipowskie porezerwowane na całą dobę, przyjechały 4 nowiutkie subaru do wożenia vipów po płycie. Nawet chłopcy ze straży granicznej się obudzili i zaczynają obstawiać wszystkie stanowiska kontroli bezpieczeństwa i dokumentów jakie mają do dyspozycji, a nie 20% jak zazwyczaj  😁

przechodziłam dziś obok Strefy Kibica i jestem przerażona tym, co się tam będzie działo od jutra. Jakoś nie bardzo wierzę w skuteczność naszych służb...zwłaszcza jak przyjadą hordy kibiców z Rosji, o których słyszałam straszne legendy.
Ja też się już zaczynam cieszyć. Ogólnie lubię ME . Dawniej Polaków nie było i mogłam sobie spokojnie patrzeć np.na Hiszpanów.
A! Słonica z krakowskiego zoologu wskazała na naszych w meczu otwarcia. Wprawdzie zaraz potem "wskazała" i na remis i na Greków, ale pierwszy melon się liczy.  😅
cieszę się euro. cieszę się, że jest w polsce. trudno - taki ze mnie głupi polaczek  😅

...jak to u lemingów bywa
[quote author=sei link=topic=55271.msg1422555#msg1422555 date=1339055499] cieszę się euro. cieszę się, że jest w polsce. trudno - taki ze mnie głupi polaczek  😅

...jak to u lemingów bywa
[/quote]
E tam... Przyznaj się. masz na pewno kapelusz i szalik i farbkę do twarzy.  😉

Ktoś jutro w takim stroju.... pomyśl. Lemingi miewają miłe chwile.  😉
Ja na autobanie. Zaraz wjadą na te odcinki wczoraj otwarte.
Ciekawa jestem jak pojadę.
Na szczęście hotel mam koło Grodziska Maz, więc do Wawki dziś nie wyjeżdżam.
Potem zdaje sie na firmę która mnie zaprosiła.
Maja mnie wozić 🙂
Ja na autobanie. Zaraz wjadą na te odcinki wczoraj otwarte.
Ciekawa jestem jak pojadę.
Na szczęście hotel mam koło Grodziska Maz, więc do Wawki dziś nie wyjeżdżam.
Potem zdaje sie na firmę która mnie zaprosiła.
Maja mnie wozić 🙂

Pisz. pisz. Relacjonuj. Czekam i czytam.
Czekając na cd.relacji Leminga nr 1 czyli Dodo, zamelduję z Krakowa:
- dziki tłum, ale nie wiem czy na Euro czy Boże Ciało
- widziałam kibiców , irlandzkich, podpitych, jeden tańczył na ulicy
- pachnie wszędzie jedzeniem, kolejka po lody a po placki nie
- Enklawa pracuje
- są ludzie z literką i czyli informacja
- mnóstwo straży miejskiej, policji - tak nieco za dużo
Zgrzałam się manewrując rowerem w tłumie, nacieszyłam klimatem i już koszulkę Leminga nr 2 chyba zdejmę.
Poszybuję, popatrzę z góry.  😉
Pierwszy samolot z rosyjskimi kibicami: z ok 200 pasażerów 3/4 było zalane w sztok. Przewracali się na płycie, rozbijali flaszki na hali przylotów, przepychali między sobą i kleili z łapami do obsługi. Czterech strażników granicznych odciągało jednego ode mnie.

😲
ovca, tu można powiedzieć tylko jedno - ruscy to ruscy 😉 a mam do ciebie pytanie. ci kibicie z rosji, których ja widziałam wszyscy byli w przedziale wiekowym 30-50 albo moze nawet startowali od 35. nikogo młodszego  😲 u ciebie jak?
a ja powiem, że się ciesze na to Euro, bo nasze, bo cos tam jednak się udało, mecza mnie już Ci wszyscy malkontenci, narzekający na wszystko, a dlaczego nie mozna tak po prostu się cieszyć, obejrzeć mecz, tak po prostu
Julina, mam takie samo podejście. I fajnie się czyta, że zagraniczna prasa pozytywnie pisze o przyjęciu w Polsce ich piłkarzy, dobrym przygotowaniu i pięknych miastach. Aż na początku byłam w szoku, po tym polskim narzekaniu w mediach i gdzie indziej...
ja doznałam szoku wczoraj, kiedy z jednego z pociągów wysiadł młody chłopak ~26 lat i rozmawiał przez telefon po angielsku i mówił, że właśnie jest w warszawie, że nie poznaje miasta i wygląda wszystko dużo lepiej 🙂 aż się miałam człowiekowi ochotę rzucić na szyję  😂
jasne, że nie jest idealnie. jasne, że jest dużo do poprawy, że polityka, że pieniądze. ale ja mam to w dupie już. chcę się po prostu cieszyć tą piłką nożną na takim poziomie u siebie na podwórku 😀 i super, że są jeszcze inni, którzy też mają zdrowe podejście do tematu  😅
Mnie dziś we Wrocławiu na ulicach minęło kilka samochodów o rosyjkich tablicach w tempie światła.
Wczorajsza noc to noc wypadków i potrąceń, straż pożarna i pogotowie nie dawali rady do wszystkiego jeździć.
A ja jutro wyląduję na rodzinnym wypadzie do Krakowa (bez sensu wyszło że akurat tego dnia, no ale inaczej się nie dało)
Będziemy nocować na Kleparzu i ciekawa jestem, czy zostaniemy totalnie zmiecieni przez Euro temat, czy może uda nam się gdzieś znaleźć jakąś "strefę wolną od kibica"...  👀
Za wszelkie porady  będę wdzięczna  :kwiatek:
pewnie da radę. euro najbardziej żyje w miastach gospodarzach. a i do krakowa chyba aż tylu turystów wcale się nie pchało - marudzili coś właściciele hoteli itp. po tym doj***li ceny 😀

mnie się udziela nastrój. podskakuję w miejscu jak piłka. mam mam nadzieję że ~16 uda mi się wyjechać z łodzi. wyląduję w wawie akurat na rozpoczęcie meczu... przedrę się przez okolice strefy kibica smutno rzucając spojrzeniem na telebimy i pomknę do metra. w domu szybko odpalę TV, a już na następny mecz pobiegnę na '5 stadion' na moim kampusie  😍

jak typujecie wyniki dzisiaj? 1😲 dla nas i 2:1 dla rosji.
chcę się po prostu cieszyć tą piłką nożną na takim poziomie u siebie na podwórku 😀 i super, że są jeszcze inni, którzy też mają zdrowe podejście do tematu  😅
zdrowe podejście do tematu, to doprowadzenie społeczeństwa do ruiny dla jakiegoś sportu? 🤔wirek:
stawiam na Grecję 3-1, potem Grecja wychodzi z grupy, a następnie ze strefy Euro...i wreszcie runie ten cały eurokołchoz
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się