Forum towarzyskie »

Euro 2012

Nie uważam, żeby to było marnowanie. Dzięki Euro ruszyły inwestycje, na które w innym wypadku czekalibyśmy latami. Do tego nowe miejsca pracy, które zostaną po Euro - tego nie można bagatelizować w czasach kryzysu.

sei Coentrao dał się złapać z fajką i został odsunięty od pierwszej 11  😉 Ale talentu nie można mu odmówić. Zresztą w takim klubie nie ma zawodników z czapy 🙂
Nie uważam, żeby to było marnowanie. Dzięki Euro ruszyły inwestycje, na które w innym wypadku czekalibyśmy latami. Do tego nowe miejsca pracy, które zostaną po Euro - tego nie można bagatelizować w czasach kryzysu
no to napisz mi prosze o chociaz jednej inwestycji ktora ruszyla po 2007 roku i ktora nie jest , dla mnie i wiekszosci podatnikow, zbednym stadionem!
Napisz tez o jakich miejscach pracy myslisz, bo dla mnie to chyba tylko syndykow upadlosciowych!
espana, ja niestety nie myślę tak optymistycznie. Po euro zostanie nam pełno nie dokończonych dróg, oraz dróg źle zrobionych, pozostanie nam ogromna dziura w budżecie, którą wypełnią pieniądze podatników, a niestety płace nam nie wzrosną. Tymbardziej wkurza mnie to, że to będą też moje pieniądze, a ja z piłką nożną nie chce mieć nic wspólnego. Zostaną tony śmieci, ludzie którym udało się nachapać przy korycie, oszukani kibice którzy muszą płacić 10 razy więcej za przysłowiową puszkę coli tylko dlatego, że znaleźli się akurat w mieście gdzie odbywają się mecze. Nie wspomnę o psach na ukrainie, które w zjawiskowy sposób zostały uprzątnięte z ulic na tę okoliczność. To się odbije wielką czkawką, niestety.
wrotki mogę podać przykłady z własnego podwórka: rozbudowa portu lotniczego we Wrocławiu wraz z całą infrastrukturą (hotel, centra konferencyjne, zwiększenie przepustowości ruchu pasażerskiego do 4,5 mln), infrastruktura drogowa wokół stadionu (wcześniej szczere pola w tej części miasta - teraz atrakcyjne miejsce pod usługi developerskie), zintegrowany system transportu szynowego (do tego zakup 36 nowych tramwajów), przebudowa ul. Lotniczej, Kosmonautów, obwodnice śródmiejskie, połączenie portu lotniczego z obwodnicą śródmiejską, ITS (inteligentny system transportu), nowe kładki na Ślęży, 16 nowych inwestycji hotelowych (w tym 4 pięciogwiazdkowe) - to wszystko projekty po 2007 pod Euro.
Ja nie jestem zaślepiona i też mierżą mnie wielomilionowe wypłaty i premie tych na górze, co jeszcze nie do końca się wywiązali lub coś spieprzyli, kasę wzięli i do widzenia. Ale z tych rzeczy my potem będziemy korzystać - mnie już się dużo lepiej jeździ po Wrocławiu, mam krótszy i szybki dojazd do stajni dzięki obwodnicy, lepsza komunikacja miejska i podmiejska. To wszystko po Euro (miejmy nadzieję) zachęci inwestorów, etc  - miasto ma szansę na dalszy rozwój. Wg wyliczeń właścicieli naszego stadionu (mnie się nasz wrocławski bardzo podoba) oprócz meczy wystarczą 2 imprezy w miesiącu, żeby stadion na siebie zarobił - czyli np. koncerty - na te nie chodzą wyłącznie kibice piłki nożnej  😉 Ja wiem, że można się czepiać - za szybko, za niedokładnie, drogi nie wytrzymają, itp, ale nie można jednostronnie wszystkiego krytykować i wiecznie narzekać.  🙂
espana, ale Wroclaw to sie rozbudowuje tez ze wzgledu na "Europejska stolice kultury 2016", czyz nie? 😉

ale i tak zgadzam sie, ze inwestycje na euro to nie tylko stadiony (na szczescie). samo euro mnie ani ziebi ani grzeje, za to rodzice sie ciesza bo na tylach stadionu, na Targowej maja swoje 2 salony 😁
kujka wymienione przeze mnie inwestycje planowo kończą się w 2012 roku i są szykowane właśnie na Euro, 4 lata to szmat czasu, a "kulturalnych" obiektów mamy wystarczająco 😉
Wracając jeszcze do dyskusji z wrotkim - jest coś co mnie boli w tym wszystkim - to, że UEFA nie zapłaci podatków w naszym kraju.
espana o ile mnie pamięć nie myli, to UEFA nigdy nie płaciła podatku dochodowego w kraju organizatora euro?
Zgadza się. To wielomilionowe straty dla państwa-organizatora. Prestiż i splendor w zamian za ulgi.
wrotki mogę podać przykłady z własnego podwórka: rozbudowa portu lotniczego we Wrocławiu wraz z całą infrastrukturą (hotel, centra konferencyjne, zwiększenie przepustowości ruchu pasażerskiego do 4,5 mln), infrastruktura drogowa wokół stadionu (wcześniej szczere pola w tej części miasta - teraz atrakcyjne miejsce pod usługi developerskie), zintegrowany system transportu szynowego (do tego zakup 36 nowych tramwajów), przebudowa ul. Lotniczej, Kosmonautów, obwodnice śródmiejskie, połączenie portu lotniczego z obwodnicą śródmiejską, ITS (inteligentny system transportu), nowe kładki na Ślęży, 16 nowych inwestycji hotelowych (w tym 4 pięciogwiazdkowe) - to wszystko projekty po 2007 pod Euro.
napisz mi prosze skad czerpiesz przekonanie, ze te wszystkie inwestycje wynikaja z Euro? ...no bo wiesz, sa miasta w Polsce gdzie Euro nie bedzie, a tez sa podobne rozbudowy...mozna rzec ze mimo Euro, biorac pod uwage ograniczona ilosc pieniedzy w karju.
Proponuje zaznajomic sie z pojeciem Prawa Regresji!
Ponieważ są to inwestycje bezpośrednio związane z całą infrastrukturą Euro (stadion) oraz tak są określane przez inwestorów i właścicieli poszczególnych inicjatyw.

nóżki same chodzą  🤣
Koko euro spoko!! 😅

A tak na serio, to kto? dlaczego? za co? 🙁 Straszna nędza, w dodatku na hymn średnio pasuje moim zdaniem. Nie mogło zostać jakieś "Do boju Polsko"czy coś... milszego dla ucha chociaż trochę? Już to widzę, jak kibice na stadionie machają szalikami w rytm "koko euro spoko" 😎
ankers, masakra jakaś, telewidzowie wybrali.
a mi sie podoba. tzn najbardziej z przedstawionych. przecież piosenki pilkarskie w kazdym z krajów łaczyły się z kultura danego kraju (np afrykanskei rytmy mistrzostw swiata), maja być do zabawy, skoczne, rytmiczne. tylko ta spelnia kryteria - smieszna, wesola, do zabawy. laczy i disko i tradycje i takie rytmy jak inne kraje maja- zywe, z jajem - meczowe właśnie. bedzie hicior na dyskotekach hehe :p

moze nie mistrzostwo (ten tekst :P), może stare gosposie wiejskie, ale i tak najlepsza... reszta naprawde...albo takie smae jak zawsze labo smętne nudy... jak przy smeceniu się bawić i zagrzewac do walki?
ta ma przynajmniej klimat i zycie ! (jaja!)
właśnie to słyszałam i  😵  🤔wirek:
gdzie można usłyszeć inne propozycje?
To juz o makabro oficjalny hit na euro?
A ja już mam dość tej całej euro szopki,no i jeszcze ta kadra - same piłkarzyki pajacyki, niedojdy. Masakra
Mój jedyny komentarz na to całe %$^%&(!@#! euro:

[img]http://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/2012/05/b571c6b31543f359415b6a10e8e8e1c2.jpg?1335992737[/img]
zgadzam się w pełni z horse_art  😅

ma ktoś znajomych na ukrainie? potrzebuję pomocy w ogarnięciu podróży na mecz do doniecka  :kwiatek:
ankers, masakra jakaś, telewidzowie wybrali.

Zastanawiam się kto głosował na poważnie, a kto zrobił sobie "jaja" z tego głosowania.  😉
Cierp1enie nie przesądzaj 🙂 a trójka z Dortmundu? A Szczęsny? Fakt jak dla mnie Franz za szybko rozstał się z niektórymi piłkarzami np Żewłakowem. Nie rozumiem też tego całego bum wokół zagranicznych piłkarzy którzy zostali powołani wolałabym kadrę bez ty Ludoviców i Eugenów ale to tylko moje zdanie..
Nie przesadzam, takie jest moje zdanie 🙂

Ta piosenka jest znacznie bardziej żenująca niz Kokokoko....
Dla mnie i Duuni kokoko jak znalazł.  😉
O to bedzoie moj Hymn ! KOKO!! hahaha
Crazy, o tym samym pomyślałam od razu...  🤣
Koko euro spoko!! 😅

A tak na serio, to kto? dlaczego? za co? 🙁 Straszna nędza, w dodatku na hymn średnio pasuje moim zdaniem. Nie mogło zostać jakieś "Do boju Polsko"czy coś... milszego dla ucha chociaż trochę? Już to widzę, jak kibice na stadionie machają szalikami w rytm "koko euro spoko" 😎

pierwsze o czym pomyslalam, jak usłyszałam ten kokoszit.
powiem wam że jako wierny i regularny kibic i mołosnik piłki  noznaj - a szczególnie w wykonianiu polskich druzyn
(czyli podejscie że aż wstyd ogladac i sie przyznawać, a mecze widze co pare lat i niewytrzymuje wiecej niz 5 minut:p)
to po obejrzeniu meczu na otwarcie narodowego byłam w niezlym szoku, mile zaskocozna.
jeszcze pare lat temu chlopaki nawet do polowy meczu kondycyjnie nie wytrzymywali - ledwo truchtali nie mówiąc o bieganiu, o technice nie było co marzyć. a teraz kurde całkiem przyzwoicie - i kondycja i jakas tam technika i skutecznośc... i tak uważam ze przeciwnicy im dali fory bo to taki ważny dl anaszych mecz a dla nich nie... no ale i tak... no szok poprostu... czyżby sie zmienił system płacenia czy co? ( że nie tylko za ładne wygladanie (choć tu z pojeciem ładny" mozna i tak polemizowac..., ale za skuteczność? niepozwalanie na ekscesy, pijaństwo itd? ...

a piosenka jest super 😀
no ja tam takich rzecyz nei słucham, ale na taka impreze mysle najlepsza...no kurde no jestjest super😀 taka "z jajem" jeeee 🙂 na faze całkowicie 😀 a przecież o to chodzi własnie.
smucic się będziemy wynikami, piosenka niech będize wesoła 🙂😉))
[quote author=horse_art link=topic=55271.msg1390896#msg1390896 date=1336080198]

smucic się będziemy wynikami, piosenka niech będize wesoła 🙂😉))
[/quote]

Mam nadzieję, że nie. Podoba mi się pomysł z młodą kadrą na Euro. Chłopcy będą chcieli się pokazać, zawalczyć, więc będzie komu kibicować. Przynajmniej tak mi się zdaje.
Po co oni maja walczyc? Maja pensje i wszystko podane pod nos, oni sie musza tylko troszke pokazac, zeby ich zagraniczne kluby kupily i nic sobie nie zrobic... oni nic wiecej nie musza...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się