Forum towarzyskie »

Euro 2012

My w naszej grupie jesteśmy trzeci czy czwarci?

Czwarci.

Mimo wszystko, początek był bardzo fajny i się starali. Nawet angielscy komentatorzy, normalnie strasznie krytycznie nastawieni do naszej drużyny, chwalili.

Tylko potem...
Ja też już miałam nadzieję. Jak na nas to dobrze graliśmy, nie jesteśmy tragiczni, tylko niezgrani. Nie jesteśmy drużyną. Stało się, czego się spodziewaliśmy, ale i tak mieliśmy nadzieję.
Czesi pod koniec grali na czas, ten co się położył na piłce był już chamski. Na początku było równo, potem coraz więcej po naszej stronie.
Podoba mi się Błaszczykowski, a Perkis jest śmieszny :P
hahaha: http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,10858153,Wojciech_Szczesny_ma_nowe_hobby.html?bo=1
Sprawdził się czarny scenariusz co do przygotowania kondycyjnego naszej drużyny, chyba byli przemęczeni
Cóż Smuda jest dobrym trenerem klubowym, ale chyba nie nadaje się do drużyny narodowej
ciekawe dlaczego wchodzą Grecy a nie Rosjanie, maja tyle samo punktów, stracili tyle samo bramek, ale Rosjanie zdobyli o 2 gole więcej, dziwna matematyka
Sprawdził się czarny scenariusz co do przygotowania kondycyjnego naszej drużyny, chyba byli przemęczeni
Cóż Smuda jest dobrym trenerem klubowym, ale chyba nie nadaje się do drużyny narodowej
ciekawe dlaczego wchodzą Grecy a nie Rosjanie, maja tyle samo punktów, stracili tyle samo bramek, ale Rosjanie zdobyli o 2 gole więcej, dziwna matematyka

Pytalam kolegi co gra w piłkę. Liczy sie wynik meczu drużyn które mają po tyle samo punktów. Jeśli Grecy wygrali z Rosją a ,mają tyle samo pkt: wygrywają i przechodzą. Jeśli np polacy by zdobyli tyle samo pkt: liczyła by się ilość bramek bo zremisowali. Dziwa ta piłka nożna.
tak moim totalnie nieznającym się okiem: jak dla mnie w pierwszej połowie grali super, gdyby nie Cech albo minimalne miniecia sie piłki z bramką bysmy prowadzili przynajmniej z 2😲 w pierwszej połowie, niestety tak sie nie stało 🙁 w drugiej już ewidentnie zmęczeni, Tytoń bronił wszystkiego, RAZ mu się nie udało, spośród wielu obronionych. Błaszczykowski co chwilę próbował przechwycić piłkę, ale rzadko miał do kogo podać, no i stało się. łatwo jest trenerować przed telewizorem... ale Tytoń, Błaszczykowski no i Lewandowski ewidentnie chcieli 🙁
powiem tak: dzięki polskiej mentalności i opowieściom byłam pewna ze przegramy wszystkie 3 mecze, wszyscy gadali że trener zły, drużyna nie ta... a jak dla mnie ogólnie w grupie była wyrównana walka, jeśli ktoś odpadał od reszty to raczej grecja, która wyciągnęła wnioski i dziś zawalczyła. odpadliśmy.. no i co? asfalt wybudowany na euro nam zwiną? stadion złożą? no nie, czyli nic się nie stało! 😉
Jak to mój tata mówi: Borussia z bramkarzem sami meczu nie wygrają. 😉 Cały czas brakowało kogoś. W innych drużynach jakoś ci piłkarze byli, a Szpakowski co chwilę mówił 'Lewandowski osamotniony', no chyba powinien mieć tam kogoś obok siebie.
z rosją lepiej im się akcje w składzie kleiły, dziś misz masz, choć super początek 🙂
Grecja idzie dalej - jestem w szoku, ale gratulacje

My no cóż, trudno. Ja i tak jestem zadowolona ze ta nasza reprezentacja cos wreszcie sobą reprezentuje i dobrze mi sie na chłopaków patrzy. Juz nawet nie chodzi o samą gre, ale wreszcie piłkarze jakos tak wyszli do ludzi, kibiców, potrafią sie wypowiedziec normalnie... kiedyś tego nie widziałam.
A ja właśnie dotarłam do domu po meczu Rosja-Grecja. Jutro relacja stadnionowa i zdjęcia, bo podam na twarz ze zmęczenia. Powiem tylko tyle było świetnie!
Czesi to też nieźli kombinatorzy, jak przeciągali pod koniec meczu, żeby jak najmniej czasu nam zostało 🤬
Szkoda naszych chłopaków, ale należą im się podziękowania, bądź co bądź wykazali się. Trudno, może następnym razem będzie lepiej  🙂
No i właśnie! Nic się nie stało!  🙂
Uh. No trudno, bywa i tak.
Szkoda jak zwykle byc ostatnim, w najsłabszych grupie na 4tym miejscu... 🙁

Kto wystawia 7 zawodników defensywnych na mecz który trzeba wygrać ?  🤔
"Polacy nic sie nie stało"- ja tych słow mam dośc od 20 lat. Pewnie ,że się stalo!! Majac tak dobrych zawodników, zagraC tak kipski mecz??!!! Nasza gra wyglądala jak gra którejśc tam ligii!!! Co się stało??? A Smuda- to ..eh szkoda słów. Entuzjazm Polaków opadł, to Euro ,choc bedziee nadal u nas to juz inne Euro a tylko kibiców i ich optymizmu żal. Czar prysł trzeba wracac do rzeczywistosci. Szkoda, naprawde szkoda - ja jestem zła  😀iabeł: dałam sie poniesc emocjom.
Mówicie pierwsza połowa dobra?? Guzik, Czesi od poczatku grali o niebo lepiej od naszych, akcje szybki, podania celne a gdy nasi byli na ich połowie wszystcy Czesi byli tam też. Obstawiali bramke, pilonowali naszych. Gdy Czesi atakowali nasze połowka wygladała...conajmniej smętnie- no kurcze zwykły mecz ligowy czasem jest ciekawszy i lepiej zagrany.
Koniec marzen i to u nas. Ehhh
może w następnych latach Polska reprezentacja będzie miała lepszą obronę i bardziej ogarnięty atak, mam nadzieję, że uda nam się wreszcie zaistnieć wyżej a nie tylko w początkowych meczach... 🙄
Wierzysz w to? Bo ja po wczorajszym meczu zupełnie straciłam zapał do kibicowania Polakom i odwołuję wszystko co mówiłam o naszych szansach na wyjście z grupy.
Ale dziewczyny, czy ktoś przed rozpoczęciem euro mówił w ogóle o jakichkolwiek szansach na wyjście w grupy? Nie! Wszyscy skazywali naszą drużynę na pełną kompromitację, a jednak po meczu z Grecją do końca wierzyliśmy w to, że wyjdziemy. Wg mnie, nie mamy się czego wstydzić. Zagrali bardzo fajnie. Niestety chyba zabrakło szczęścia i brak kondycji. Zawsze jedna połowa była dobra, a druga do niczego. Ale wg mnie jest progres i myślę, że mają szansę podczas eliminacji do mistrzostw świata 🙂
fin tak- wierzę, bo nic innego mi nie pozostało 🙂
ahawa mam nadzieję, że będziemy mieć szansę podczas eliminacji do mistrzostw świata!  😀 , bo i tak teraz daliśmy plamę po całej linii, mecze u nas w kraju, a naszej drużyny brak na dalszych meczach 🙄
Kibicem jest sie na dobre i zle chwile swojej druzyny.Dziekuje za dobra gre zabraklo troche szczescia.
to cytat z onetu
poszłam spać po 10 minutach meczu, nie chciałam patrzeć, słuchać... i ta cisza w koło, nie trzeba było ogladać by wiedzieć
gratulacje dla tych co się starali, co chcieli, i nie ważne czy zarobili tyle, czy tyle, ważne że tam byli
a władze i trenerzy? cóż to juz inna para kaloszy
Zastanawia mnie tylko, dlaczego kolejny trener rezygnuje? Rezygnuje bo zasugerowali mu, że musi, czy to jego własna decyzja?
kontrakt mu się kończy
Faza, kiedy usłyszałam na stadionie to "nic się nie stało", wkurzyłam się. Dużo się stało, znów wyszło jak zwykle. Szkoda tylko, że to euro jest u nas, a my już dalej się nie bawimy.
Ale wy narzekacie. Moim zdaniem nasi walczyli jak tygrysy i to do konca. Zagrali trzy dobre mecze, chociaz przeciez wiadomo bylo do poczatku, ze pilkarska potega nie jestesmy.
Ale wy narzekacie. Moim zdaniem nasi walczyli jak tygrysy i to do konca. Zagrali trzy dobre mecze, chociaz przeciez wiadomo bylo do poczatku, ze pilkarska potega nie jestesmy.

amen.

to samo chciałam napisać 😉 Amen.

Polska to kraj narzekających i wypominających ciągle. Nie udało się trudno. Irlandii też się nie udało a kibice im ładnie podziękowali i związek też.
Kasija, ale chyba nie powinnismy raczej porównywać sie do Irlandii, która pierwszy raz od 20 (?)lat dostała sie na taka imprezę, wylądowała w grupie dobrej i od początku wiedziała, ze nie wyjdzie 😉 inna sprawa, ze byłam w Gdańsku i miałam okazje zobaczyć ich w czasie zabawy pomeczowej - fantastyczni i bardzo wyluzowanie ludzie 😀
Zastanawia mnie tylko, dlaczego kolejny trener rezygnuje? Rezygnuje bo zasugerowali mu, że musi, czy to jego własna decyzja?

Smuda odchodzi, a na jego miejsce wchodzi Skorża? Czy źle myślę? Coś czytałam, ale pamięć już nie ta. Wiem, że nie będzie zagranicznego trenera, bo Lato tak zadecydował.
odnośnie Irlandii...  😁

szkoda, że się stało jak stało. Dwa pierwsze mecze bardzo mi się podobały. Walczyli dzielnie.
i bardzo zaskoczyła mnie Grecja  😲 oczywiście na plus, bo Rusków nie lubie  😤
Kasija, ale chyba nie powinnismy raczej porównywać sie do Irlandii, która pierwszy raz od 20 (?)lat dostała sie na taka imprezę, wylądowała w grupie dobrej i od początku wiedziała, ze nie wyjdzie 😉 inna sprawa, ze byłam w Gdańsku i miałam okazje zobaczyć ich w czasie zabawy pomeczowej - fantastyczni i bardzo wyluzowanie ludzie 😀

Nie no nie porównuje kto jakie szanse miał w swoich grupach :P No bo Irlandia miała mocną grupę. Tylko o sam doping i podziękowanie a nie zrzędzenie 😉
Aaa no ja też się przekonałam. Świetni ludzie! Starówka cała rozśpiewana i roześmiana 😀 Hiszpanie zresztą też. Byli i z nami kibicowali w strefie kibica śpiewając po polsku 🙂
"Moi" jeszcze w grze, muszą z Portugalią wygrać dwubramkową różnicą, mam nadzieję że Oranje w końcu się ogarną i wezmą w garść.
Widzę, że nie mam czego żałować, jeśli chodzi o mecz Polaków... Musiałam wyjść do psa znajomych, a oni 1 nie mają 🤦
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się