Ja już zawiozłam konia na Party. Jest bardzo ładny nowy plac w miejscu starej rozprężąlni skokowej, z białym piaskiem. A trawa jest taka jak była, ale dosypali bialego piasku w niektórych miejscach, nie wygląda źle. Nie wiem, które miejsce będzie placem konkursowym.
finalnie nigdzie nie jedziemy. stwierdzilismy, ze po prostu nie ma sensu- daleko, podloze kiepskie i zamiast tego akurat mamy termin zeby wybrac sie po konie za granice. c'est la vie raczej na pewno pojawimy sie w olszy na sportowym championacie.
a ja jako ja prywatnie kombinuje jakby sie tu pojawic przynajmniej na finale, ale zobaczymy co z tego mojego kombinowania wyjdzie 😉
armara, czy mogę prosić o kilka chociaż zdjęcia konia Ammadeus pod Julią Kolczyńską? Będę wdzięczna 🙂 i też z niecierpliwością czekam na jakiekolwiek info!
przepraszam z gory za pytanie moze i glupie, ale bardzo jestem ciekawa:
Czy, zeby kon mogl wziac udzial w mpmk 5 latkow musi wziac udzial rok wczesniej? Czy nie ma to roznicy musi sie poprostu zakwalifikowac i tyle? Drugie pytanie... czy ja z koniem fryzyjskim mam szanse sprobowac za dwa lata (czyli bedzie mial 5 lat wtedy) czy nawet sie w to nie pchac, bo wg wiekszosci polakow fryz do wozu itp. strata czasu i pieniedzy?
Możesz jechać 5 latkiem jeśli nie jechałaś 4 latków. Ja bym się jednak fryzem nie pchała - ich ruch za bardzo różni się od tego czego się szuka u koni ujeżdżeniowych, także bardzo niskie szanse, że się zakwalifikuje.
Próbować można, ale tak jak napisała Koniczka nie ma co się pchać. Lepiej próbować w konkursach klasycznych. W eliminacjach do mpmk, jak również w finałach ocenia się przede wszystkim predyspozycje ruchowe. Wszystkie podane godz sa MNIEJ lub bardziej orientacyjne, szczegolnie konie skokowych. Wiecej na chwile obecna nie ma!!!
Toż to kpina jakaś, ja jutro z rana lecę na Partynice, może dowiem się czegoś więcej... geriavity co postow nie edytuja sa bardziej fe od szczypiorow! 👿
pelnych tylow takich co to obejmuja staw pecinowy od tylu nie mozna miec bez wzgledu na konstrukcje, bo moze je sedzia podciagnac pod zaciski. lepiej nie ryzykowac 😉 formalnie zaciski to takie co maja pasek ktory przewleka sie przez spraczke i mozna je zacisnac, ale taki zwykle kolkowe olimpici tez mozna mocniej dociagnac