Dramka, przewracających się koni to ja tam nie widziałam, bez przesady - aż tak źle nie jest, ale niestety jest ślisko (dość luźne momentami podłoże). Ten parkur to utrudnienie nawet dla starych wyjadaczy a co dopiero dla młodych koni. Zresztą te konie mają pokazać swoja klasę a nie to, że umieją walczyć z masakrycznym podłożem.
rtk, nie sądzę, żeby posiadanie czipa było konieczne. Obowiązek czipowania wszedł w życie w 2010 roku dopiero. Czip nie jest też wymagany do otrzymania paszportu pzj. Nasza 4-latka w każdym razie zaczipowana nie jest a jest już na oficjalnych listach koni zakwalifkowanych do MPMK. Nikt o czip nawet nie pytał.
armara, raczej nie będzie problemu. Blokują wjazd tylko podczas wyścigów, a podczas innych zawodów nigdy nie jest aż tyle ludzi🙂. Parking jest na terenie+przy stajniach dla przyczep+trochę za bramą główną dla widzów
No to byłam i obczaiłam. Tam gdzie były placki bez trawy przy przeszkodach jest piękna nowa trawa( pewnie w rolkach) i jak dla mnie wygląda ok. Jeśli pogoda dopisze będzie super 😀
Żeby się nie okazało, że będzie się pięknie rozpadać latając na wszystkie strony - cała zaleta parkuru trawiastego to to, że jest "przytwierdzony" - jest podłożem dość stałym, nie usuwającym się spod kopyt. Trawa w rolkach jest tylko "położona" - brak jej rozkorzenienia "w dół ziemi" więc jest to tylko coś położonego co nie jest na stałe połączone z podłożem. Gratuluję kolejnego świetnego pomysłu Partynic.