suknia - fakt, cudna! ale mi się najbardziej podoba to że oni są normalnymi ludźmi🙂 William nie mógł patrzeć jak szła, to Harry patrzył i mu komentował coś na ucho, rozśmieszał go. to samo William jak Kate doszła z ojcem - widać że szczęśliwy, widać że zdenerwowany, cały czas żartuje do niej i jej ojca....
a ja chcę takiego księcia tylko żeby nie był księciem!:P
Zaraz mnie zlinczujecie ale nie czuje tego klimatu. Dla mnie to szopka. A auto którym jechała Kate z ojcem kojarzyło mi się z papamobile. Szczególnie jak zaczęła machać 😎
Ale ja niewyspana jestem więc może stąd mój brak entuzjazmu.
Suknia piękna. Zdecydowanie mój typ- na swój ślub też chciałabym koronkowe wykończenie. Nie ma żadnych falban, diamencików,bufek, kwiatów i innych bzdetów a wygląda pięknie.
Ślub fantastyczny - podobało mi się bardzo wiele elementów, o których nie mam teraz czasu pisać. Natomiast sukienka.. jestem załamana. Od jakiegoś czasu marzyłam o sukni dla siebie z koronki, z długim rękawem. A teraz wszystkie gidyje wyjdą w takich i zamiast wyróżnić się w "morzu bez", mój indywidualny gust zostanie całkowicie zniwelowany do poddania się chwilowej modzie. 😵
Nasi południowi bracia wykazali się w temacie końskim:
Biały ogier ze słynnej czeskiej stadniny w Kladrubach nad Labem będzie prezentem ślubnym Czech dla księcia Williama i Kate Middleton. Rumak nazywa się Favory Alta XXI "Książęta, królowie i skarby powinny trzymać się razem, a konie ze stadniny Kladruby są wielkim skarbem tego kraju" - powiedział w czwartek czeski minister rolnictwa Ivan Fuksa, informując o wyborze upominku. Rumak ma już nawet królewsko brzmiące imię - Favory Alta XXI. Favory jest najstarszą linią tej stadniny, którą można prześledzić do 1779 rok. Stadnina w Kladrubach powstała w XVI wieku. Jak informuje portal turystyczny Republiki Czeskiej, do dziś hodowane są tam starokladrubskie siwki. Pierwotnie konie kladrubskie były hodowane w różnych wariantach maści, od końca XVIII wieku jest to maść czarna i biała.
Londyn masakra, korki straszne, 4km2 w centrum zamkniete dla ruchu, wszedzie korki (miny kierowcow wyprzedzanych przez rowerzyste- bezcenne), rano w metrze tragedia, dziewczyna z ktora mieszkam jechala na uczlenie dzisiaj metrem prawie godzine - 4 pociagi przejechaly, do 5 sie wcisnela.
Sukienka jest sliczna, zostala zaprojektowana przez Sare Burton (projektantke Alexandra McQueena). Na slub nawet sie nie pchalam, niech sobie Angole maja swoje swieto, i tak malo co zobacza bo tlumy w centrum sa z kosmosu. Na BBC byla relacja live to sobie wlacylam na troche miedzy eksperymentami. Ale ogolnie, ani to moj kraj nie jest, ani nie przemawia do mnie idea monarchii, wiec szalu z okazji royal wedding nie dostalam 😉 Konie super, no i rzeczywiscie duuza troska o bezpieczenstwo mlodej pary - zamiast powazacego, na lewych kniach z czworki jechali jezdzcy z kawalerii, prawe majac w reku.
Ja tam się jaram, wolę jarać się tym niz trzęsieniami ziemi, tsunami, powodziami i smoleńskiem. Strasznie mi się podoba cała monarchia i fajnie, że te wszystkie uroczystości są takie jak były kiedyś. a młodej parze niech się wiedzie jak najlepiej 😀
Suknia piękna 😍 . A wiecie co mnie rozczarowalo ? ... pierwszy oficjalny pocalunek 😁 . Nie wiem czemu spodziewalam się czegoś wielkiego od pary krolewskiej :emota2006092:
Ja tam się jaram, wolę jarać się tym niz trzęsieniami ziemi, tsunami, powodziami i smoleńskiem. Strasznie mi się podoba cała monarchia i fajnie, że te wszystkie uroczystości są takie jak były kiedyś. a młodej parze niech się wiedzie jak najlepiej 😀
Ok, maglowanie smolenska w kolko to jest przegiecie. A monarchia- podoba mi sie u kogos (jako doktorantka nie place podatku w uk, wiec mi to lotto), ale z moich podatkow nie chcialabym ich utrzymywac. Co innego jest placic za rente kogos kto mial wypadek w pracy - ok, zyjemy w panstwie, tak to dziala. Ale za to zeby ktos do mnie pomachal z balkonu z palacu z podatkow placic nie chce.
[quote author=SrokateSzczęście link=topic=54471.msg994434#msg994434 date=1304092058] Suknia piękna 😍 . A wiecie co mnie rozczarowalo ? ... pierwszy oficjalny pocalunek 😁 . Nie wiem czemu spodziewalam się czegoś wielkiego od pary krolewskiej :emota2006092: [/quote]
karolina_ pewnie jest w tym trochę racji, ale pewnie tez nie do końca płacą te podatki tylko po to, zeby machali do nich z balkonu. Lepsze machanie z balkonu niz utrzymywanie bandy darmozjadów, czyt. naszych polityków. Ale nie o tym ten wątek 😉
[quote author=karolina_ link=topic=54471.msg994443#msg994443 date=1304092665] Ale za to zeby ktos do mnie pomachal z balkonu z palacu z podatkow placic nie chce. [/quote]
Spotkalam sie z taka opinia wsrod niektorych Anglikow 🙄
W naszym miasteczku bylo dzis bardzo cicho i pusto, troche przerażająco, szczegolnie pusta plaza w sloneczna pogode 😉 Dopiero popoludniu ludzie wyszli na ulice i zrobilo sie normalnie 🙂 Pytalam kilku znajomych, czy ogladali slub, ale kazdy zaprzeczal, raczej mowili, ze ich to nie interesuje, tylko niektorzy przyznali, ze wlaczyli TV na chwilke.