Forum towarzyskie »

The Royal Wedding

suknia - fakt, cudna! ale mi się najbardziej podoba to że oni są normalnymi ludźmi🙂 William nie mógł patrzeć jak szła, to Harry patrzył i mu komentował coś na ucho, rozśmieszał go. to samo William jak Kate doszła z ojcem - widać że szczęśliwy, widać że zdenerwowany, cały czas żartuje do niej i jej ojca....

a ja chcę takiego księcia tylko żeby nie był księciem!:P
O! Jest też Sir Elton z mężem/żoną 😉 i Victoria...

Niech im się życie dobrze układa, aby za kilka lat nie było The Royal Divorce 😉
Zaraz mnie zlinczujecie ale nie czuje tego klimatu. Dla mnie to szopka. A auto którym jechała Kate z ojcem kojarzyło mi się z papamobile. Szczególnie jak zaczęła machać 😎

Ale ja niewyspana jestem więc może stąd mój brak entuzjazmu.

Ale suknia śliczna.
Trzeba przyznac ze ta Kaska to  bardzo ładna kobieta. Pieknie ja zrobili.
Widac ze zaraz któres wybuchnie ze wzruszenia gromkimi łzami.
Suknia piękna. Zdecydowanie mój typ- na swój ślub też chciałabym koronkowe wykończenie. Nie ma żadnych falban, diamencików,bufek, kwiatów i innych bzdetów a wygląda pięknie.
Ja szukam takiego bolerka jak ona ma rekawy...
Fajna ta suknia, aczkolwiek mnie bardziej podobała się suknia kobiety, która niosła tren 🙂
Ja wyłączyłam YT bo mi się cały net ciął. Ile ludzi ten kanał musi oglądać w tym momencie 🙇
oj tak, ta w białej z tyłu z dziewczynkami wygląd pięknie!

Pippa Middleton  😉
na stronie BBC, gdzieś w linkach był też akcent koński 😀 Swoją drogą zawsze podziwiałam te konie za spokój.
chcialabym aby moj slub odbyl sie przy takiej eskorcie koni 😀 i to jakich koni : 😍
Ślub fantastyczny - podobało mi się bardzo wiele elementów, o których nie mam teraz czasu pisać.
Natomiast sukienka.. jestem załamana. Od jakiegoś czasu marzyłam o sukni dla siebie z koronki, z długim rękawem. A teraz wszystkie gidyje wyjdą w takich i zamiast wyróżnić się w "morzu bez", mój indywidualny gust zostanie całkowicie zniwelowany do poddania się chwilowej modzie.  😵
Nasi południowi bracia wykazali się w temacie końskim:

Biały ogier ze słynnej czeskiej stadniny w Kladrubach nad Labem będzie prezentem ślubnym Czech dla księcia Williama i Kate Middleton. Rumak nazywa się Favory Alta XXI
"Książęta, królowie i skarby powinny trzymać się razem, a konie ze stadniny Kladruby są wielkim skarbem tego kraju" - powiedział w czwartek czeski minister rolnictwa Ivan Fuksa, informując o wyborze upominku.
Rumak ma już nawet królewsko brzmiące imię - Favory Alta XXI. Favory jest najstarszą linią tej stadniny, którą można prześledzić do 1779 rok.
Stadnina w Kladrubach powstała w XVI wieku. Jak informuje portal turystyczny Republiki Czeskiej, do dziś hodowane są tam starokladrubskie siwki. Pierwotnie konie kladrubskie były hodowane w różnych wariantach maści, od końca XVIII wieku jest to maść czarna i biała.

Za:
http://www.forbes.pl/styl-zycia/artykul/styl/bialy-rumak-dla-williama-i-kate,14335,1 
http://niezalezna.pl/9751-bialy-rumak-w-prezencie
A my im daliśmy oscypki  😁
Prześliczne to było  😍
Kate wyglądała cudownie, a suknia  😍 😍 😍
Orszak konny imponujący.
Miło się oglądało 🙂😉
A my im daliśmy oscypki  😁

Powaznie?  😂

Londyn masakra, korki straszne, 4km2 w centrum zamkniete dla ruchu, wszedzie korki (miny kierowcow wyprzedzanych przez rowerzyste- bezcenne), rano w metrze tragedia, dziewczyna z ktora mieszkam jechala na uczlenie dzisiaj metrem prawie godzine - 4 pociagi przejechaly, do 5 sie wcisnela.

Sukienka jest sliczna, zostala zaprojektowana przez Sare Burton (projektantke Alexandra McQueena). Na slub nawet sie nie pchalam, niech sobie Angole maja swoje swieto, i tak malo co zobacza bo tlumy w centrum sa z kosmosu. Na BBC byla relacja live to sobie wlacylam na troche miedzy eksperymentami. Ale ogolnie, ani to moj kraj nie jest, ani nie przemawia do mnie idea monarchii, wiec szalu z okazji royal wedding nie dostalam 😉
Konie super, no i rzeczywiscie duuza troska o bezpieczenstwo mlodej pary - zamiast powazacego, na lewych kniach z czworki jechali jezdzcy z kawalerii, prawe majac w reku.
za to w Cardiff pustki, miły dzień na zakupy, zerknęłam chwilę na ekran, ciekawe jak bardzo stresujący taki ślub musi być...
Ja rozumiem, że Anglia może się tak jarać ślubem swojego księcia, ale.. Pół Świata? 😲 Nie czuję klimatu chyba.
Piękna suknia, przepiękna!  😍
Ja tam się jaram, wolę jarać się tym niz trzęsieniami ziemi, tsunami, powodziami i smoleńskiem. Strasznie mi się podoba cała monarchia i fajnie, że te wszystkie uroczystości są takie jak były kiedyś. a młodej parze niech się wiedzie jak najlepiej 😀
Suknia piękna  😍 . A wiecie co mnie rozczarowalo ? ... pierwszy oficjalny pocalunek  😁 . Nie wiem czemu spodziewalam się czegoś wielkiego od pary krolewskiej  :emota2006092:
Ja tam się jaram, wolę jarać się tym niz trzęsieniami ziemi, tsunami, powodziami i smoleńskiem. Strasznie mi się podoba cała monarchia i fajnie, że te wszystkie uroczystości są takie jak były kiedyś. a młodej parze niech się wiedzie jak najlepiej 😀

Ok, maglowanie smolenska w kolko to jest przegiecie. A monarchia- podoba mi sie u kogos (jako doktorantka nie place podatku w uk, wiec mi to lotto), ale z moich podatkow nie chcialabym ich utrzymywac. Co innego jest placic za rente kogos kto mial wypadek w pracy - ok, zyjemy w panstwie, tak to dziala. Ale za to zeby ktos do mnie pomachal z balkonu z palacu z podatkow placic nie chce.
[quote author=SrokateSzczęście link=topic=54471.msg994434#msg994434 date=1304092058]
Suknia piękna  😍 . A wiecie co mnie rozczarowalo ? ... pierwszy oficjalny pocalunek  😁 . Nie wiem czemu spodziewalam się czegoś wielkiego od pary krolewskiej  :emota2006092:
[/quote]

haha ja też  😂
karolina_ pewnie jest w tym trochę racji, ale pewnie tez nie do końca płacą te podatki tylko po to, zeby machali do nich z balkonu. Lepsze machanie z balkonu niz utrzymywanie bandy darmozjadów, czyt. naszych polityków. Ale nie o tym ten wątek 😉
Mnie się generalnie ślub podobał. Szybko nawet poszło, myslałam że ceremonia będzie dłuższa. A konie... aach  😍 na przejazd patrzyłam z przyjemnością 😉
Ja rozumiem, że Anglia może się tak jarać ślubem swojego księcia, ale.. Pół Świata? 😲 Nie czuję klimatu chyba.

w Walii takiego szału nie było, myślałam że większe zainteresowanie będzie...
[quote author=karolina_ link=topic=54471.msg994443#msg994443 date=1304092665]
Ale za to zeby ktos do mnie pomachal z balkonu z palacu z podatkow placic nie chce.
[/quote]

Spotkalam sie z taka opinia wsrod niektorych Anglikow  🙄

W naszym miasteczku bylo dzis bardzo cicho i pusto, troche przerażająco, szczegolnie pusta plaza w sloneczna pogode 😉 Dopiero popoludniu ludzie wyszli na ulice i zrobilo sie normalnie 🙂
Pytalam kilku znajomych, czy ogladali slub, ale kazdy zaprzeczal, raczej mowili, ze ich to nie interesuje, tylko niektorzy przyznali, ze wlaczyli TV na chwilke.
a Ty oglądałaś?  🤣
a ja bedę inna i powiem że suknia mi się średnio podobała, góra z koronkowymi rękawami była fuj  😎
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się