Licytuje? Czy daje propozycję ceny i nie odpowiada na PW? Ja mam zasadę, że jeśli ktoś nei odpowiada w ciągu 24 h to go skreślam i wpisuję tu jako osobę niepoważną (nie nieuczciwą). I tak - takich wpisujących propozycje cenowe w ogłoszenia i kompletnie nie zainteresowanych kupnem są setki...
Milla, ja od razu po zaobserwowaniu propozycji cenowej w ogłoszeniu - takie PW piszę i w 99% przypadków nie dostaję odpowiedzi. Jednym słowem bardzo często ludzie wpisują propozycje "dla jaj" bo kompletnie nie są zainteresowani kupnem... i takie osoby wpisuję do tego wątku jako "niepoważne" - nie nieuczciwe, bo to nie jest oszustwao czy kradzież...
Podobnie jak _Gaga, zawsze odpisuję na propozycję. I podobnie, prawie nigdy nie otrzymuje odpowiedzi. Nie lubię tej opcji, przecież wystarczyłby PW z propozycją innej ceny.
Moim zdaniem opcja propozycji cenowych powinna zostać zlikwidowana. Inny sposób: wystawiajacy ogłoszenie powinien móc ją skasować. Skoro chcę coś sprzedać za minimum 10 zł, ktoś w opcji wpisze 15 i nie odpowie na PW, to odstraszy potencjalnych zainteresowanych kupnem rzeczy za te minimalne 10 zł 🙁
To może ja odpowiem - FirstLight dostała paczkę z zamówionymi spodniami. Paczka szła równo 2 tygodnie. To bardzo długo i nie powinno tak być, ale nie mam na to wpływu. DHL to nie tylko kurier, ale jednocześnie grupa Deutche Post, odpowiednika naszej poczty. I dostarczają te paczki jak chcą. Nie wiem dlaczego. W zeszłym tygodniu wysyłałam spodnie DHLem do innej osoby i szły 2 dni.
Wysłałam komuś paczke 48 w czwartek i powinna być max w poniedziałek u adresata a doszła w środę. I co ja mogę? Cieszę się, że trafiałam na wyrozumiałą osobę i wspólnie ponarzekałyśmy na PP.
Bas jest numer paczki, czyli paczka wyslana. JA z de regularnie wysylam paczki do mamy. Pomine szczegol jak paczka do mojej mamy szla miesiac!... Szukali jej, namierzali ja i nie mogli znalesc, w koncu dotarla sobie bezpiecznie. Moja mama wyslala mi w marcu kartke na urodziny- szla 3 dni, wyslala mi kartke na swieta wielkanocne- szla 11dni, jak napisalam pos swietach jak tylko karte dostalam, do mamy i podziekowalam, to pytala jaka kartke 😀 W sobote bede wysylkac wieksza paczke do mamy i oby szla szybko, bo w srodku mam tez kilka rzeczy, ktore mama dalej wysle.
ale to w kraju przecież też notorycznie się zdarza! Wiele razy paczka kurierem szła mi po dwa tygodnie.
I żadna w tym wina sprzedającego, litości. Jest numer? zostało wysłane? to już jest moja - kupującego sprawa, żeby monitorować przesyłkę, dzwonić po kurierach itp. Trzeba być nienormalnym, żeby siedzieć w domu z dwa tygodnie, bo paczka idzie. L4 w pracy? Czy mityczne zwolnienie, bo "panie szefie, na paczkę czekam" ? Wystarczy zadzwonić, podać numer przesyłki i już są szczegóły i wiadomo kiedy wypatrywać... Ale obwinianie sprzedającego o nawalanie kuriera jest co najmniej śmieszne.
Ja tak miałam ze trzy lata temu jak wysłałam poleconym paszport konia do przepisania. Dwa tygodnie mijają i związek trakeński żadnego paszportu nie otrzymał. Aż mi się ciepło zrobiło. Polecony dotarł po 3 tygodniach a wrócił w dwa dni. Do tego mało -sprawdza się gdzie list się znajduje a tam tylko adnotacja o nadaniu a nic po za tym. I nic sie nie zmieniło nawet jak list odebrano . Nadal ta sama adnotacja.
Mam pytanie,a może założyć też listę osób nie poważnych.Bo w końcu te osoby tez robią problemy i koszty osób sprzedających. Bo czasami przez takich wariatów tracimy pieniądze i osób zainteresowanych towarem.
Kupiłam u użytkownika smokecheebba ochraniacze, niby tylko 150 zł, ale po dokonaniu przelewu - 21.03, kontakt się urwał. Użytkowniczka nie odpisuje na wiadomości. Nie wspominała nic o jakimś wyjeździe i tym podobnych sprawach. Użytkowniczka nie loguje się od 23 marca, ale moje wiadomości figurują jako odczytane. Czy ktoś może zawierał juz jakieś transkacje z tą Panią? Posiadam imię i nazwisko - z danych do przelewu, dla zainteresowanych podam na PW.
MYLOVEHORSE91 to oszustka. Zapłaciłam za towar 500 zł ( czekałam tydzień na wysłanie i zamiast kilku rzeczy dostałam tylko dwa stare czapraki , które kompletnie mają sie nijak do opisu. Sprawa trwa , może odzyskam pieniądze
MYLOVEHORSE91 to oszustka. Zapłaciłam za towar 500 zł ( czekałam tydzień na wysłanie i zamiast kilku rzeczy dostałam tylko dwa stare czapraki , które kompletnie mają sie nijak do opisu. Sprawa trwa , może odzyskam pieniądze
mnie zalamala poczta... Paczka wyslana 3 dni temu, do dzis dnia nie mozna jej sprawdzic na stronie, bo jakis imbecyl jej do systemu nie wprowadzil. Wczoraj wizyta z numerem na poczcie, gdzie przesylka byla nadana, pani w okienku posprawdzala, no nie ma, nie wiadomo gdzie jest przesylka bo nie mam jej w systemie, nie tyle co nie ma aktualizacji, gdzie wysylka jest ale nie ma w systemie, ze wgl zostala nadana, mimo, ze mam numer wysylki i swistek z poczty! Ludzie panscy paranoja! Kobieta mowi zeby czekac i za 2 tyg. mozna napisac skarge. Jasna cholera, czy oni na poczcie idiotow bez szkoly zatrudniaja? Czy kompetentnych ludzi. Moje mysli na temat poczty: wysylasz przesylke zwykla bez numeru, my ja sobie wezmiemy, Twoja wina, ze nie doplaciles i zginela. Wyslesz z numerem, jak zaginie napisz sobie skarge i ktos moze dostanie nagane albo to olejemy. Wyslij przesylke polecona z dodatkowym ubezpieczeniem, gdzie koszty wysylki przewyzsza cene zawartosci, to wtedy jak sie zgubi to moze cos wyplacimy. Dzis rano znajoma, ktora pracuje w kancelarii pisala do mnie, ze wypisuje babce pozew przeciwko PP, bo wyslala paczke, ubezpieczona, ponad 30 dni walczy z PP, a oni ja olewaja i zbywaja, podobniez pani na poczcie ja jeszcze wyzwala od najgoeszych, ze ich nachodzi. Rece i nogi opadaja...
Do mnie raz została wysłana przesyłka PACZKA 24 . Czekam czekam, po 3-4 dniach biegania na pocztę dzwonieniu okazało sie ze kurier wrzucił ją na teren mojej posesji ( przy śmieciach, dobrze że akurat nie zabierali) i sam się podpisał w miejscu odbiorcy. PARANOJA.
A to ja też tak ostatnio miałam, kurier wszedł sobie na podwórko(!) postawił paczkę pod bocznym wejściem, podpisał się i pojechał 🤔 Znalazłam na drugi dzień, bo zazwyczaj nie wchodzę bokiem do domu. Jakby padało to by było ciekawie
niestety z kurierem to norma, że sobie sami podpisują i wrzucają na posesję, albo jeszcze lepiej ja raz dostałam paczkę z 3 dniowym opóźnieniem, bo w piątek Panu nie chciało się do mnie jechać, o godz. 18.00 dostałam tylko sms od kuriera z informacją, że paczkę przywiezie w poniedziałek, bo dziś już jest późno 😂 😂 😂 Sam sobie podpisał i do poniedziałku trzymał sobie w domu skandal, ale i tak się zdarza
A zgłaszacie wtedy jakieś skargi? Bo powiem wam, że póki co mają 'farta', że klienci paczki się "odnajdują". Ale niech ktoś podwędzi takie znalezisko, to nie wiem kto i jak będzie musiał się tłumaczyć.
Mi kiedys kurier antyrame kiedys przywozil, przy nim chcialam rozpakowac, paczke i zobaczyc, czy nie uszkodzona jest. Zaczal, ze on czasu nie ma, wec mu mowie, ze mam takie prawo, to ten znow, ze on nie ma czasu, wiec poprosilam o jego nazwisko i nagle znalazl czas... Ja sie nie cackam. Ja pracuje i swoja prace wykonuje dobrze i nie zarabiam kokosow, wiec niech i poczta i kurierzy tez wykonuja swoja prace dobrze, za cos im kurcze placa.