z reszta w Warszawie tez jest jeden taki co lubi male dziewczynki, w koncu ktoras go nawet oskarzyla chyba o gwalt (a moze tylko o probe gwaltu, o molestowanie? coz, mniejsza o to), ale facet ma taaakie plecy, ze wszystko przeszlo bez echa... a facet ma sie coraz lepiej, objal w prowadzenie duzy osrodek jezdziecki... jestem pewna ze spora czesc voltowiczow z Warszawy wie o kim mowie.
[quote author=Ktoś link=topic=53559.msg983270#msg983270 date=1303292328] Taniu - ja mam podobne zdanie co Dodofon.poza tym,ma legitymowac taką wyuzdaną małolatę co z tapeta wyglada na conajmniej 25 lat? [/quote] No jak widać ma. Dla własnego bezpieczeństwa przy okazji. Poz tym taki trener chyba wie ile lat mają uczennice. Wie?
nie zgodzę sie... i prawda taka, facet mógł kompletnie NIE uwodzić... a że sama wlazła... to co miał wywalić?? oczywiście nie wiem jak było naprawdę... zabawy w słoneczko, robienie "laski" kolegom z klasy w ubi szkolnej to ponoć teraz standard... 🙄 🙄
😂 😂cóż... co miałam nie przyjać
Ja się z kolei nie zgodzę z Tobą. Jakoś nie przekonują mnie argumenty, że nie da się rozpoznać 13-latki od 18-latki, a jak facet ma do czynienia z małolatą, to powinien ją wręcz wywalić z łóżka, jak inne sposoby nie podziałają.
Tania, dokładnie - facet nie ogier, cywilizowany człowiek MUSI umieć trzymać swój popęd seksualny na wodzy a nie dobierać się za wszystko, co ma cycki, z jej zgodą czy bez.
a musi? jeżeli to nie są zawodniczki,to czasami nie ma okazji...powiem ci,że w rekreacji jeżdżą u nas takie laski,którym dałabyś conajmniej o 5 lat więcej niż faktycznie mają... z takimi startującym w zawodach,to łatwiej z określeniem wieku,bo i prawie od razu zgoda rodziców potrzebna a i wiek ważna sprawa...bo tu juz tez ważne,czy ma 15 lat,czy jednak nie 😉
Ktoś- przepraszam za osobistą wycieczkę- masz córkę. Pomyśl co czułabyś , gdybyś wysłała ją na przykład na obóz jeździecki czy szkolną wycieczkę a tam jakiś chłop by ją wykorzystał bo wygląda na pełnoletnią? Tłumaczyłabyś go, że nie wiedział,że go poniosło, że sama tego chciała? No nie wierzę. halo- no to knurem , psem jak tam chcecie. Knury i psy wybredne -przepraszam.
Ktoś, jeżeli panna nie ma 15 lat to raczej musi, chyba że chce zwiedzić więzienie od środka. Ale to juz jego sprawa dowiedzieć się, ile potencjalny obiekt seksualny ma lat, bo "była ubrana i wymalowana jak 18-tka i sama mi wskoczyła do łóżka" to nie jest wutłumaczenie.
Tania,bostonka, postaram się córkę wychować tak,by nie miała takich pomysłów w takim wieku,a poza tym,by umiała się w takiej potencjalnej sytaucji znaleźć.
a co do wytłumaczenia,owszem,nie jest,ale winne są zawsze dwie strony - zboczeniec (bo tak tylko można nazwać kogoś,kogo rajcuja dzieci) i opiekunowie dziecka.
no wlasnie. wychowac dziecko tak aby po pierwsze nie "pchalo sie na bolca" nikomu i jednoczesnie tak uswiadomic, zeby przy pierwszej takiej akcji zaczela sie drzec w nieboglosy a potem natychmiast przyleciala sie poskarzyc. mysle, ze sie da.
no wlasnie. wychowac dziecko tak aby po pierwsze nie "pchalo sie na bolca" nikomu i jednoczesnie tak uswiadomic, zeby przy pierwszej takiej akcji zaczela sie drzec w nieboglosy a potem natychmiast przyleciala sie poskarzyc. mysle, ze sie da.
dokładnie o to chodzi!!!! 👍
zboczeńców nie brakuje i zawsze ich będzie masa, więc trzeba uczulać dzieci!
😲 Seks jest dla ludzi doroslych. Znam faceta, ktory zbyt wczesnie zaczal i mial potem rozne schizy i problemy, co dopiero dziewczynka. A co do tego, ze sa takie i owakie, zle wychowane, czy zagubione - one sobie rodzicow nie wybraly. Niech je puka kto chce, bo rodzice sie nie sprawdzili ?
gdzieś kiedys słyszałam tekst i to wypowiedziany wprost do ofiary gwałtu " sama jest sobie winna, po cholerę spodniczki mini nosiła" Otóz -Nie, nie jest winna. Jesli kobieta mówi NIE to współżycie czy molestowanie bez jej zgody jest gwałtem i powinno byc z całą mocą karane tak sądownie jaki i przez otoczenie (izolacja) Co do molestowania dzieci. Bez względu na ile lat wygląda małolata , jak się ubiera i jak się zachowuje to zwyczajnie napawa mnie obrzydzeniem sam fakt ,iż dorosły ponad 40 letni facet molestował, gwałcił małe dziewczynki. Nawet jesli wyrażały. one zgode to są nieletnie I sorki ale dorosły facet to nie tylko samiec ale człowiek który w zyciu powinien posługiwac się rozumem a nie tylko potrzebą seksualną i to jeszcze zboczoną . Fakt małolaty potrafią wiele wymyslac , totez takie postępowania są badane przez ekarzy w tym ginekologów i psychologów. Czy Wy zdajecie sobie sprawę jak taki gwałt może zniszczyc całe życie młodziutkiej dziewczyny. Jestem matką dorosłej juz córki (26 lat) i zawsze martwiłam się aby nie przydarzyła jej się opisana historia.
I sorki ale dorosły facet to nie tylko samiec ale człowiek który w zyciu powinien posługiwac się rozumem a nie tylko potrzebą seksualną i to jeszcze zboczoną.
Zgadzam sie. Nie wiem dlaczego kobiety sa takie sklonne do usprawiedliwiania bezmyslnosci u facetow. A to alkoholu za duzo mu sie wypilo, a to wygladala na wiecej lat, a to go prowokowala. Albo skad mogl wiedziec, ze ma HIV, nie wygladala na narkomanke 🤔
chyba ktoś tu nie lubi zwycięzcy spod Grunwaldu... 😁 On miał 34 lata, a Ona 13...i jeszcze do tego modlą się do niej rzymscy katolicy 😂
"wsio mogut karali, wsio mogut karali no szto ni gawari żenista pa lubwi ni mozet ni adin karol" czy jakos tak.
no pewnie - porównujmy się jeszcze do nich lub do jakis wiosek afrykanskich. Może zacznijmy tez obrzezywac dziewczynki, no bo skoro w Etiopi tak się robi.......
[quote author=wrotki link=topic=53559.msg983344#msg983344 date=1303295611] chyba ktoś tu nie lubi zwycięzcy spod Grunwaldu... 😁 On miał 34 lata, a Ona 13...i jeszcze do tego modlą się do niej rzymscy katolicy 😂
"wsio mogut karali, wsio mogut karali no szto ni gawari żenista pa lubwi ni mozet ni adin karol" czy jakos tak. [/quote]nie królem, a zwykłym trzynastopałkowym hrabią był mój pradziadek, któremu jego żona, a moja prababcia, urodziła pierwsze dziecko w wieku 16 lat...a później jeszcze kolejną ósemkę i jakoś dożyła w ludzkim szacunku 96 lat życia i miałem jeszcze zaszczyt ją znać i pamiętać. pedofilia to pedofilia...ale czy prawdziwego pedofila kreci jeszcze stare 16 letnie cycaste i owłosione próchno? 😎
Z drugiej strony , pamiętam krakowską aferę pewnego dziennikarza oskarżonego o molestowanie synka . Trwało bardzo długo, pan siedział , a na koniec całkowicie oczyszczono go z zarzutów. Okazało się,że byla to zemsta żony. Tak czy inaczej, nie zazdroszczę właścicielom ośrodka. Długo będzie na nich to ciążyć.
Czasem trudno rozpoznać dziewczynę, co ma lat 15 jak (ujmijmy to w ten sposób) jest wyrośnięta, wymalowana jak modelka i ubrana jakby było lato w pełni, a przecie tu jeszcze zimnem z boku powieje. Prawda jest taka, że niektóre chcą wyglądać na dorosłe i im się to udaje, ale są i takie, co wolą być sobą i chwała im za to. Kiedyś się pytało znajomych: na ile ona ci wygląda? Niekiedy odpowiedź zaskakuje. Facet widząc umalowaną dziewczynę i nieco kuso ubraną już zawyżał jej średnią, a jak miała czym oddychać to tym bardziej. Zależy od kryterium, ale pamiętajmy, że mężczyźni to wzrokowcy. Dla takiego, co lubi młode nic więcej się nie liczy, młode lubi to młodego szuka. Nie wiem czy to kwestia tego, że są bardziej bezbronne, niedoświadczone czy chce się bawić w nauczyciela. A może to kwestia, że wygodniej mu z młodą, a nie starszą, która oczy wydrapać potrafi? Z resztą, nikt się nigdy nie dowie, co komu w głowie siedzi.
Od siebie jeszcze dodam, że w mojej byłej szkole 15 - nastka spotykała się z 30 - latkiem, narkomanem i alkoholikiem. Skąd takie upodobanie? Nie wiem, nikt nie wie. Nie wiadomo jakimi wzorcami się kierowała. Zaszła w ciążę, urodziła syna. Szkoła już poszła w zapomnienie, a sweet focie na NK są. Z brzuchem i już jak go nie było. A później widzisz taką, co chodzi na imprezki, a dziecko zostawia u matki, która trafem dziwnych, chce drugiego wnuka.
Nie ma w tym nic zlego, ze kreci jezeli wyglada dojrzale i atrakcyjnie. Pytanie czy wszystko co kreci trzeba od razu przeleciec. Ale pedofilia polega na odczuwaniu pociągu do dzieci u których nie rozwinęły się jeszcze trzeciorzędowe cechy płciowe, więc pedofila nie będzie kręcić dojrzała fizycznie piętnastolatka.
Poza tym, trudno dociekać czy ów trener był pedofilem czy nie przez Internet i wiadomości ze strony Faktu. 🙄 Prawda jest zresztą taka, że najprawdopodobniej nigdy się nie dowiemy jak to rzeczywiście było i co jest prawdą, a co wymyśliły media.
A co sądzicie o takim przypadku, gdy podczas terenu dziewczynka (ok. 12 lat) spada z konia i instruktor sadza ją przed siebie i wracają razem NA JEDNYM KONIU. Po za ta sprawą było jeszcze kilka innych związanych z tym instruktorem. Sama miałam nieprzyjemność usłyszeć od niego kilka razy obrzydliwe zaczepki, ale mam 18lat, nie jestem bezbronna czy nieświadoma. Skończyło się na tym, że wydarłam się na niego przy właścicielu i ówczesnym kierowniku stajni. Usłyszałam potem, że TACY SĄ FACECI i że to nic złego... Ale czy gdyby doszło do czegoś więcej mogłabym mieć pretensje do siebie, że np. nie poinformowałam rodziców o potencjalnym zagrożeniu? Myślę, że moje obawy zostałyby zlekceważone lub wręcz wyśmiane, po prostu tyle razy spotkałam się z rodzicami-dzieciorobami, którzy o wychowaniu nie chcą nawet słyszeć... Ktoś bardzo słusznie wspomniał wcześniej, że w min. 50% winę ponoszą rodzice. Do kogo więc zwracać się w takich przypadkach? Co robić, jak reagować? Czy w ogóle da się pomóc dzieciom pozostawionym samym sobie?
Nie miałam takiej sytuacji, bo od samego początku uczyła mnie kobieta, a nie mężczyzna. Poza tym, mam dość specyficzny sposób postrzegania samców i nie lubię z nimi współpracować.
A co sądzicie o takim przypadku, gdy podczas terenu dziewczynka (ok. 12 lat) spada z konia i instruktor sadza ją przed siebie i wracają razem NA JEDNYM KONIU. Nigdy nie spotkałam się z takim przypadkiem. Osobiście, nie pozwoliłabym. Dla mnie to już za blisko i czułabym się jak w klatce, dosłownie. Wiem, że dzieciaki spadają z konia, ale zazwyczaj jest tak, że zadaje się im pytanie czy chcą wsiadać, jeżeli tak to podsadzamy, ale nie jeździmy w jednym siodle. W terenie też się zdarzały takie sytuacje, ale zawsze dzieciak wracał sam w siodle.
Ja mam taki sposób postępowania, że mimo swojego wieku, zawsze podpieram się na rodzicach. Ktoś mi coś powie, ktoś nagoni, coś mnie martwi to oni to wiedzą. Najpierw są rady i mam sama sobie z tym poradzić, a jak jeszcze nie daje rady to biorę mamę bądź ojca i załatwiamy sprawę razem. Mój tata zawsze stawał w mojej obronie, więc gdybym zaalarmowała go o takiej sytuacji to zapewne instruktor miałby już rozmowę jak nie ich kilka.
a jesli te dziewczynki naprawde zostaly zgwalcone, to nie zycze im by kiedys trafily na ten watek i przeczytaly co niektore wypowiedzi... niech wyrokiem i wydawaniem opinii zajmie sie sad...