pacia dzieki bo mam zamiar od nich kupic skokówke i mam pytanie ile masz juz ta skokówke i jaki model ???? jest wytrzymała ??nie jest twarde siedzisko?
Znajoma mi dzisiaj przywiozła siodło (żebym nie musiała kupować jakiegoś taniego wyrobu siodłopodobnego). Siodło dawno temu przywiozła z Niemiec. Siodło zniszczone, ale nadające się do użytku. Terlica cała, przystuły w porządku. Jedynie siedzisko bardzo wyślizgane, a na tylnym łęku widać otarcia. Okazało się że siodło pasuje na konia, łęk w sam raz, ogólnie leży poprawnie. Nic nie uciska, nawet koń wyjątkowo mi się rozluźnił podczas i współpracował jak nigdy, więc pomyślałam, że jako siodło przejściowe przez te trzy miesiące będzie ok. Tylko mam teraz pytanie, czy jest sposób na odnowienie/odświeżenie wyślizganej skóry na siedzisku i ewentualnie naprawa otarć? Oczywiście zostanie wymienione wypełnienie poduszek, ale czy coś poza tym da się zrobić?
wioletka.s, Musiałabyś się zapytać rymarza, ale wydaje mi się, że każdy dobry rymarz jest w stanie wymienić skórę na siedzisku i nie tylko.
Ogólnie, myślę, że wszystko będzie lepsze niż siodła pfiff beauty [te droższe pfiffy są lepszej jakości], siodeł waldhausen, siodeł no-name z zamszowymi poduszkami czy tych wszystkich "jubileuszowych" siodełek z pseudo-skóry za 500 zł razem z czaprakiem i osprzętem.
Też mi się wydaje że to rozwiązanie będzie najlepsze. To siodło ma pewnie ze 20 lat, a tak naprawdę trzyma się bardzo dobrze, oprócz tego zdarcia na tylnym łęku nie ma żadnych pęknięć na skórze, jest tylko trochę odbarwione w niektórych miejscach. Także nie będę kombinować, zainwestuję tylko w rymarza i zobaczymy co z tego wyjdzie.
Ogólnie, myślę, że wszystko będzie lepsze niż siodła pfiff beauty [te droższe pfiffy są lepszej jakości], siodeł waldhausen, siodeł no-name z zamszowymi poduszkami czy tych wszystkich "jubileuszowych" siodełek z pseudo-skóry za 500 zł razem z czaprakiem i osprzętem.
Dobrze powiedziane 😉 Ja na poprzednim dzierżawionym koniu jeździłam w Pfiffie* i była to jakaś masakra, koń był wygodny, ale za przeproszeniem "siodło" nie dało mi się nacieszyć jego ruchem. Kilka razy jeździłam na tym samym koniu w pożyczonej skokówce (ponoć jakiś starszy Kieffer, ale nikt nie był pewny) i jakbym usiadła na innym koniu, nagle zobaczyłam ile można mieć przyjemności z jazdy gdy "zaledwie" zmieni się siodło.
*może można to wywnioskować z mojej wypowiedzi, ale nie, nie, nie zrezygnowałam z tamtego konia tylko i wyłącznie ze względu na niewygodne siodło... 😀
pacia dzieki bo mam zamiar od nich kupic skokówke i mam pytanie ile masz juz ta skokówke i jaki model ???? jest wytrzymała ??nie jest twarde siedzisko?
Jest bardzo wytrzymała, ja miałam model szyty na własne widzi mi się więc nie ma nazwy 😉 Siedzisko jest bardzo wygodne - nie jest twarde 😉
Mam pytanie na temat siodła wintec 🙂 Co myslicie o tym modelu winteca ? [[a]]http://animalia.pl/produkt,10903,Wintec_Siod%C5%82o_Wintec_2000_Cair_System.html[[a]]
pacia przyłączam sie do pytan poprzedniczek i czekam na jakiekolwiek zdjęcia siodełka jesteśmy przy siodłach wiec odejde delikatnie od tematu i mam pytanie co myslicie o strzemionach kompozytowych?????? jakie polecacie mi strzemiona? i jaki polecacie mi popręg
sankaritarina a co masz do mnie nie bedziesz mi żądzić czy mam pisać post pod postem czy nie to nie twoja sprawa a co do mojego błedu to przepraszam ale sie pomyliłam bo pisałam na szybko sorka
a co do tematu nie chce mi sie szukać bo szkoda mi no to czasu jak tu mozesz odpowiedzieć
Co to znaczy "zadzić"? Ja swoim zadem nie mam zamiaru nic robić. 👀
1) Tak, to nie jest moja sprawa, a regulaminu -> jest napisane, że skoro twój post jest ostatnim w temacie, to możesz go wyedytować, a nie pisać post pod postem 2) Nie, nie mogę tu odpowiedzieć, skoro o strzemionach i popręgach są osobne tematy. Niech ci się ZACHCE szukać. Buńczucznym leniwcom - dziękujemy.
Jaki masz cel w tym, żeby kłócić się o takie rzeczy? Nie lepiej przeczytać regulamin a potem odnaleźć odpowiedni wątek niż na dzień dobry robić złe wrażenie? Użytkownicy tego forum cenią sobie ład, porządek i kulturę osobistą dlatego w odróżnieniu od wielu innych forów wymagane jest pisanie postów w odpowiednich tematach, dzięki czemu można tu cokolwiek znaleźć. Z takim podejściem Twoja kariera na re-volcie będzie krótka choć pewnie bardzo burzliwa 🤦
Konikowa regulamin jest po to, żeby był tutaj porządek i należy go przestrzegać. Jeśli się zarejestrowałaś na tym forum, to automatycznie zaakceptowałaś, więc przestrzegaj go, poza tym trochę pokory, mniej pyskówek i nikt nie będzie się ciebie czepiał.
Konikowa, Słownik i lekcje języka polskiego się kłaniają -> zacznij używać interpunkcji [to są przecinki i kropki...]. I przestań się zachowywać jak rozpieszczona smarkula, bo z takim podejściem żadnej pomocy nigdzie nie uświadczysz.
Szkoda mi was a pozatym na tym forum nie mozna w zaden sposób uzyskać pomocy i bede pisac jak mi się podoba czy bede uzywać kropek i przecinków czy nie . Znam o wiele bardziej pomocne fora niż to. ❗
Odczepcie sie odmnie bo szkoda mi was bo nie znacie mnie i nie macie prawa mnie osądzać pomyślcie nad sobą i dopiero pogadamy .
Czy ktoś tu kogoś osądzał? Nie ładnie 🤬 W takim razie żegnamy z żalem koleżankę. Szkoda 😵
edit: z tego żalu zapomniałam zadać pytanie 😁 Czy ktoś z Was spotkał się z siodłami Rocky? Od czasu do czasu przewijają się przez allegro za dość niskie ceny. Warto na to wydać 700 zł?
Konikowa, To idź sobie na bardziej pomocne fora. Nikt cię NIE OSĄDZAŁ, a wywnioskował po kilku twoich postach, że masz jeszcze mleko pod nosem. Powodzenia. Wróć, gdy dorośniesz.
wioletka.s, A masz jakieś zdjęcie? Albo link? W ogóle się z taką firmą nie spotkałam.
Mleko pod nosem to moze ty masz ale nie ja . Właśnie ze osądzasz bo mnie nie znasz. Jedyną pomocną tu osobą jest pacia i nie mam zamiaru iść z tego forum bo chce z pacią porozmawiać...
To sobie rozmawiaj z pacią przez prywatne wiadomości, a nie na forum. I sprawdź sobie w słowniku co to znaczy "mieć mleko pod nosem".
wioletka.s Hm. Na tych zdjęciach wygląda dosyć normalnie. Choć nic zupełnie nie wiem o tej firmie. Masz jeszcze jakąś alternatywę czy to jedyne siodło, którym się zainteresowałaś?
To jest jedno z obserwowanych przeze mnie. Ale wydawało mi się właśnie całkiem normalne, a ta firma przewinęła mi się już kilka razy przed oczami. Za to nigdy nie spotkałam się z czymś takim w żadnym polskim sklepie. Dlatego jestem ciekawa co to za twór, skąd pochodzi i czy może warto się tym zainteresować.
Zdecydowałam się na nowego daw-maga. Do wyboru mam poduszki klasyczne - poliuretanowe i specjalne - wypełnione watą syntetyczną. Kompletnie się w tym nie orientuję, więc nie wiem co wybrać. Może wiecie, które lepsze? Czym to się różni? :kwiatek: