Forum konie »

Siodła z niższej półki, co polecacie?

masz pw  🏇
Koniczka, no właśnie, a tak to ja sobie sama mogę zmierzyć.
Może takie przełożenie numeracji nie istnieje...
Chyba, że dorwę kogoś z IW z białym łękiem i zobaczy w których punktach odniesienia jest mierzony łęk że wychodzi 34, i wtedy w tych punktach zmierzę swoje.
Nie sądzę, żeby firma miała przelicznik swoich wymiarów na wymiary innych firm.
Koniczka, ale IW mają takie rozmiary.
Czarny tyle a tyle, biały tyle a tyle.

A wide- 1,2,3 😵
No to ja nie znaju jak pomóc.
Myślę, że postaram się jakoś własnoręcznie pomierzyć jednak 🙂
Możecie doradzić jakie siodło ujezdzeniowe do 2,3 tysiecy bym mogła kupic? Marzy mi sie porzadne, z wyzszej półki ale niestety nie mam pieniedzy na takowe. Jakies w miare dobra firma, ale nie tak droga?
Proszę o pomoc  :kwiatek:
Burza, bardziej niepokojące jest zdanie:

These are not available to purchase individually.

Czy to znaczy, ze nie można ich osobno kupić?!
A próbowałaś rozmawiać z Hidalgo, tam są naprawdę fajni i pomocni ludzie.

Camy, znajdź wątek "siodło ujeżdżeniowe" - i poczytaj.
Qń, kurcze coraz bardziej mi się to siodło podoba  😉  dzięki za zdjęcia  🙂
niestety pani ze sklepu horses olała moje dwa maile, może jutro zadzwonię  🙄
camy
Za tą cenkę z nowych do polecenia są:

Wintec Isabel Werth
Daw-Mag Sylwester

Ewentualnie szukanie używanych dobrych firm...
Agu, mam wszystkie łęki do tego siodła więc nie ma problemu. Zagadam dziękuje 🙂
vissenna dziękuje 🙂
Agu już czytam  👀
Qń, kurcze coraz bardziej mi się to siodło podoba  😉  dzięki za zdjęcia  🙂
niestety pani ze sklepu horses olała moje dwa maile, może jutro zadzwonię  🙄

próbuj próbuj 😀!
studiowanie uczy mnie, że trzeba być upierdliwym jeśli nie chcesz zostać zignorowana!
jak wiercisz im dziury w głowie to zaczynają brać cię na poważnie ;D...

odnośnie siodeła - ten model, który mam jest bardziej pod ujeżdżenie 🙂 po skróceniu strzemion troszkę wyłażą za poduchy, ale jak jeździsz w tereny czy coś to to nie przeszkadza (o ile klocki przestawisz na skokowo), jedynie może z boku śmiesznie wyglądać.
I co ? Wymacał ktoś to Daslo ? Bo ja nie przy kasie, a jakieś siodło musze kupić... 🤔
Błagam o jakieś opinie. 🙇

Pozdroo. :kwiatek: ^^
looknij wstecz pare stron
ja pisalam 😉
Ja jak najbardziej polecam Winteca mam od pół roku model 2000 jest bardzo fajnym siodełkiem. Bardzo wygodne i w zimie nie jest tak mroźno w tyłek.  😡 Już raz wymieniałam łęk samodzielnie i naprawde to parę minut spędzonych ze śrubokrętem. Mam też ujeżdżeniówkę Kieffera a Wintec miał być tylko na wypady w teren ale ostatnio coraz częściej biorę je także na lekki trening. Mam wrażenie, że koniowi też się podoba i  co ważne jest ono mega lekkie i wbrew pozorom świetnie się prezentuje. Trzeba tylko uważać bo nie każde ma system cair i pomimo, że chyba wszystkie siodła wintec mają wymienne łęki to tylko niektóre mają system do samodzielnj wymiany łęków. (na pewno Wintec 250 nie podisds tego systemu)
A no, znalazłam...  😎 To jednak je kupie. Tylko jaki łęk  🤔
A może mi ktoś powiedzieć jak z trwałością Wintec'ów?
Przepraszam jeśli pytanie już było.
wiecie może gdzie można tanio kupić łęki do Winteków ? muszę zmienić na szerszy niż ten niebieski , potrzebuję czerwony lub biały a najchętniej obydwa  🤣
Ktoś gdzieś pisał w wątku o syntetycznych siodłach chyba, że ma łęki takie jak Winteca za 35zł.
właśnie tam już pogmerałam, dzięki  😉
witam🙂

jestem na kupnie siodła. jednak mam dośc ograniczone fundusze co do tego, no i na moją jazdę nie muszę miec jakiegoś super wypasionego siodła. szukałam w tym wątku, ale nie znalazłam nic na temat modelu Norton Spring. miał kiedyś ktoś z nim do czynienia? jest wygodne zarówno dla konia jak i jeźdźca? siodło posiada też wycięcie na kłąb. aż trochę głupio mi się przyznac, ale nie do końca wiem, co to oznacza  😡 . byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje na temat tego siodła!

pozdrawiam
Przejrzyj wątek:http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,800.60.html
Dziewczyny wypowiadają się całkiem fajnie o niektórych siodłach.
Hej,
mam pytanie, czy do siodła Wintec będą lepsze puśliska takie http://pasi-konik.pl/pl,product,376127,wintec,pusliska,syntetyczne.html, takie http://pasi-konik.pl/pl,product,926647,wintec,pusliska,syntetyczne,equisuede.html czy w ogóle inne? Mam jeszcze możliwość kupienia Kiefferów Gladiatorów  😉
galeria, nie wiem dokładnie jak długa jest "żywotność" wintecowych puślisk, ale faktem jest, że mocno i dość szybko się naciągają. Na Twoim miejscu brałabym kieffera :P
No to spoko, biorę Kiefferki. Akurat mam okazję (za 130 zł nówki sztuki, drugiej takiej ze świecą szukać). Dzięki za radę  :kwiatek:
miał ktoś może do czynienia z siodłami firmy Kraemer? jak wrażenia?
Czy ktoś posiada siodło daslo rimini? Jak się sprawdza?
Czy słyszał ktoś o siodle Start firmy Winner?

http://www.jezdzieckieakcesoria.pl/product_info.php?products_id=1179&osCsid=40363e257db0d6b33a06697f7b0ba631

jak się sprawuje?
Ja osobiście wczoraj je widziałam i nawet siedziałam.
Jednak nowe, niewyjeżdżone. Sama nie wiem jakie były moje odczucia.
Siodło podobno robione jest na wzór Huberta, rzeczywiście posiada klocki z tyłu i z przodu, dosyć spore poduszki.

Chętnie bym posłuchała opinii w stosunku do tego siodła:

http://konik.istore.pl/pl,product,1323388,siodlo,wintec,250,start.html

:kwiatek:
A mieliście wrażenie przesiadając się na Winteca że siedzi się dziwnie szeroko na tym siodle,ja dzisiaj miałam takie wrażenie - kupiłam ostatnio Wintec 2000 i dzisiaj próbowałam,ale przyczepność w Wintecach jest zniewalająca to na plus,tylko wrażenie szerokie 😂.Siodło nie jest miękkie,a nawet powiedziałabym twarde,tylko trzymające. No cóż, muszę się przyzwyczaić,ale myślałam że będzie lepiej,dobrze,że koniowi będzie wygodnie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się