Koniczka, no właśnie, a tak to ja sobie sama mogę zmierzyć. Może takie przełożenie numeracji nie istnieje... Chyba, że dorwę kogoś z IW z białym łękiem i zobaczy w których punktach odniesienia jest mierzony łęk że wychodzi 34, i wtedy w tych punktach zmierzę swoje.
Możecie doradzić jakie siodło ujezdzeniowe do 2,3 tysiecy bym mogła kupic? Marzy mi sie porzadne, z wyzszej półki ale niestety nie mam pieniedzy na takowe. Jakies w miare dobra firma, ale nie tak droga? Proszę o pomoc :kwiatek:
Qń, kurcze coraz bardziej mi się to siodło podoba 😉 dzięki za zdjęcia 🙂 niestety pani ze sklepu horses olała moje dwa maile, może jutro zadzwonię 🙄
próbuj próbuj 😀! studiowanie uczy mnie, że trzeba być upierdliwym jeśli nie chcesz zostać zignorowana! jak wiercisz im dziury w głowie to zaczynają brać cię na poważnie ;D...
odnośnie siodeła - ten model, który mam jest bardziej pod ujeżdżenie 🙂 po skróceniu strzemion troszkę wyłażą za poduchy, ale jak jeździsz w tereny czy coś to to nie przeszkadza (o ile klocki przestawisz na skokowo), jedynie może z boku śmiesznie wyglądać.
Ja jak najbardziej polecam Winteca mam od pół roku model 2000 jest bardzo fajnym siodełkiem. Bardzo wygodne i w zimie nie jest tak mroźno w tyłek. 😡 Już raz wymieniałam łęk samodzielnie i naprawde to parę minut spędzonych ze śrubokrętem. Mam też ujeżdżeniówkę Kieffera a Wintec miał być tylko na wypady w teren ale ostatnio coraz częściej biorę je także na lekki trening. Mam wrażenie, że koniowi też się podoba i co ważne jest ono mega lekkie i wbrew pozorom świetnie się prezentuje. Trzeba tylko uważać bo nie każde ma system cair i pomimo, że chyba wszystkie siodła wintec mają wymienne łęki to tylko niektóre mają system do samodzielnj wymiany łęków. (na pewno Wintec 250 nie podisds tego systemu)
wiecie może gdzie można tanio kupić łęki do Winteków ? muszę zmienić na szerszy niż ten niebieski , potrzebuję czerwony lub biały a najchętniej obydwa 🤣
jestem na kupnie siodła. jednak mam dośc ograniczone fundusze co do tego, no i na moją jazdę nie muszę miec jakiegoś super wypasionego siodła. szukałam w tym wątku, ale nie znalazłam nic na temat modelu Norton Spring. miał kiedyś ktoś z nim do czynienia? jest wygodne zarówno dla konia jak i jeźdźca? siodło posiada też wycięcie na kłąb. aż trochę głupio mi się przyznac, ale nie do końca wiem, co to oznacza 😡 . byłabym wdzięczna za jakiekolwiek informacje na temat tego siodła!
galeria, nie wiem dokładnie jak długa jest "żywotność" wintecowych puślisk, ale faktem jest, że mocno i dość szybko się naciągają. Na Twoim miejscu brałabym kieffera :P
jak się sprawuje? Ja osobiście wczoraj je widziałam i nawet siedziałam. Jednak nowe, niewyjeżdżone. Sama nie wiem jakie były moje odczucia. Siodło podobno robione jest na wzór Huberta, rzeczywiście posiada klocki z tyłu i z przodu, dosyć spore poduszki.
Chętnie bym posłuchała opinii w stosunku do tego siodła:
A mieliście wrażenie przesiadając się na Winteca że siedzi się dziwnie szeroko na tym siodle,ja dzisiaj miałam takie wrażenie - kupiłam ostatnio Wintec 2000 i dzisiaj próbowałam,ale przyczepność w Wintecach jest zniewalająca to na plus,tylko wrażenie szerokie 😂.Siodło nie jest miękkie,a nawet powiedziałabym twarde,tylko trzymające. No cóż, muszę się przyzwyczaić,ale myślałam że będzie lepiej,dobrze,że koniowi będzie wygodnie.