Forum konie »

siodła bezterlicowe

ale fajnie to wyglada, wrzucacie w cherokee strzemiona westowe?
Alicja_8 to nie kocyk- to recznik 😉
mam pad, ale do zdjec sie nie nadawal bo by zaklamal kląb itd.
a recznik zeby siodla nie pobrudzic 😉
i co skontaktowalas sie  z galopagosem w sprawie wymiany? na stronie maja dostepne prawie wszystkie modele, na allegro tez, wiec dlaczego jestes skazana tylko na jeden?
ale fajnie to wyglada, wrzucacie w cherokee strzemiona westowe?

Ja wrzuciłam w Cheyenne. Wole westowe i strzemiona i puśliska, tak jakoś czuję się bardziej free style-owo 😉

OBIBOK -  to czekam na relacje z następnej przymiarki 😉.
i co skontaktowalas sie  z galopagosem w sprawie wymiany? na stronie maja dostepne prawie wszystkie modele, na allegro tez, wiec dlaczego jestes skazana tylko na jeden?

taa.. wszystkie siodla na sprzedaz, tylko ze reszta jeszcze w produkcji... nie cierpie tego!- kurde nie wystawia sie czegos czego sie nie ma  😤
na pytanie czy zwroci mi kase jesli nie bedzie to drugie pasowalo napisala ze nie, ze moze mi inne siodlo wyslac.  🤔
wiec jej napisalam, ze w zasadach aukcji jest napisane ze zwrocic powinna i co w sytuacji jesli po raz trzeci zamienie na cos polowe tanszego (zeby chociaz polowe kasy dostac z powrotem)
to mnie splawila ze jej kon ma kolke i pogadamy kiedy indziej..
jutro odsylam amarillo, niby w srode babka ma wyslac zumi.
zobaczymy.
co za skandal! wyrazne napisane ze masz 10dni na zwrot bez podawania przyczyn. mi pisze ze jest za granica i nie moze odbierac ale ze podne dostepne sa dostepne. sama zamowilam nebraska i powiedziala ze jest dostepne i do wyslania. nic juz nie czaje.
no wlasnie dziwnie.
ja tez uslyszalam ze jest tysiace km od domu a jej kon ma ciezka kolke wiec nie ma glowy teraz "do tego".  🤔
mam nadzieje ze sie dogadamy..  😫

nie sa dostepne.

-poprosilam o UTAH, to sie okazalo ze nie ma, moge miec za miesiac bo wlasnie sa w produkcji.
-poprosilam AMARILLO brazowe 16, nie ma, jest tylko czarne 16.
- poprosilam o MONROE  lub o WIHITA

to sie okazalo ze jest tylko ZUMI (okropna skora z tymi "rzeźbieniami", no ale trudno..

takze z westowek o ktore pytalam nic prawie nie ma na stanie, czas oczekiwania milion dni na wysylke od producenta.

to co miala u siebie, szybko wyslala.
obibok, nie chcę cię denerwować, ale...
http://stores.ebay.de/amreitsport1a  tu sprzedaje producent te siodła, jak zobaczyłam te ceny to padłam 🙂
ja tez widzialam wczesniej ze na niemieckim ebayu jest duzo wieksza roznorodnosc bezterlicowek, ale wez to pozniej wymieniaj i zwracaj....
Ja właściwie jestem zecydowana na ten model [[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Westernsattel-NEBRASKA-aus-geoltem-Buffelleder-16-Full-Quarter-/121084282499?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item1c312f8683[[a]] , NEBRASKA , nie ma przesadnie wysokiego widelca ale też nie wygląda na płaskie. Pokładam w nim duże nadzieje , bo będę zamawiać z Ebaya , w razie czego pójdzie na sprzedaż ale mam nadzieję ,że nie  🙇
ja wlasnie zamowilam to siodlo, jesli chcesz to poczekaj ze 2 dni - zrobie Ci zdjecia jak wyglada w realu  😉
Ciekawa jestem Waszego zdania odnośnie tej Nebraski bo ja ją rok temu testowałam i to było jedyne siodło bezterlicowe na które mój koń powiedział NIE choć dopiero w galopie... dla mnie te siodła leżą daleko od barefoota. Nówka była niemalże a zdobienia odlatały że trzeba było chodzić po ujeżdżalni i zbierać  😵 ale może ja taka sztukę trafiłam kiepską tylko - oby, bo chyba Pineska też miał któreś z tych siodeł i nie narzekała - czy coś merdam  👀
no moj kon jest najlpszym testerm, jak jemu cos nie pasuje to robic napewno nie bedzie 🙂 jest francuskim pieskiem i napewno powie z cos mu nie pasuje. na siodlo zdecydowalam sie bo mialam przez chwile ujezdzeniowke galopagosu i bardzo mu pasila.
Bambi extra!  😅 to poczekam w takim razie. A uda Ci się strzelić jakieś foty na koniu? I skąd zamawiasz? Z Galapagosu?
Jakie tanie na tym e-bayu niemieckim bezterlicówki  😲 Chyba nie warto robić samemu, bo najtańsze modele są poniżej 500zł, po przeliczeniu... Chociaż nie wiem: lepsze są bezterlicówki westernowe, czy klasyczne? Bo różnica w cenie niewielka...
Też oglądałam bezterlicówki na ebay i tam planuję zakup. Obejrzałam sobie dokładnie - te w galapagos to dokładnie to samo tylko 2 razy droższe😉
Jak się zdecyduję na zakup, to poproszę siostrę, żeby mi kupiła i wysłała  🙂
Dementek z 500zl? Nie widze takich  👀

te co w Galapagosie za 1400-1500 widze na ebayu po 234e plus przesyłka, po przeliczeniu na pl, wychodzi koło 1100. I tak sie opłaca bardzo, chybą ,że widzicie jakieś tańsze?
rosek0- najprostsze modele. 89 euro
edit:
[[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Wanderreit-Pony-Sattel-Sami-Kunstleder-12-Lila-/110974703551?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item19d69b97bf[[a]]#ht_3617wt_1139
[[a]]http://www.ebay.de/itm/Baumloser-Wanderreit-Sattel-LIBERTY-17-NEU-Zubehor-Rot-/121084291532?pt=Reits%C3%A4ttel&hash=item1c312fa9cc[[a]]#ht_3759wt_1139
Te pierwsze malutkie, dopiero zobaczyłam... Ale to drugie- u nas po 700zł sprzedają...
Myślałam ,że mówisz o westernowych  😉 Ja potrzebuje westernówki i będę też zamawiać z ebaya , tylko muszę znaleźć jakaś ofiarę , która to za mnie zrobi 🙂
mam siodlo, wyglada ok, jutro zrobie i wrzuce wam zdjecia.
A jeździł ktoś w bezterlicowym siodle angielskim, np. http://infobot.pl/r/2cmB ? Bo rozbita jestem między siodłem angielskim a west... A dwóch to nigdy nie kupię  🙁
A w czym jedzisz normalnie?
U znajomej w ujeżdżeniówce, na swoim na oklep. W westernowym jeździłam kilka razy i mi też pasowało. Nie lubię skokówek.
Powiem ci tak. Ja kochałam moją bezterlicówke rajdowo-westernową, ale po pewnym czasie nadawała sie już tylko na tereny. Z racji, że pracuję  teraz głównie na siodełku  przypominające klasyczne, musiałam ją sprzedać, bo sie kurzyła.
Przy wyborze proponuję patrzeć na to jak planujesz swoją dalszą przygodę jeździecką.
U mnie tylko rekreacja i wyjazdy w teren, bo szans na sport nie mam i trenera też nie. Aby było komfortowo dla mnie, a przede wszystkim koniowi.
U mnie tylko rekreacja i wyjazdy w teren, bo szans na sport nie mam.

Ja też, ale nie oznacza to że nie pragnę móc poprawnie pracować z koniem. W tym kierunku staram się iść.
A komfort konia zależy od jeźdźca i oraz  poprawnie dopasowanego sprzętu. Nie ważne czy to siodło west czy klasyczne.
Jeśli chodzi o moja opinię to wybrałabym klasyczne.
Bambi czekam z niecierpliwością na zdjęcia , bo dzisiaj miałam w łapkach terlicówkę i mam straszny dylemat  😵
macie i cieszcie sie  😉
siodlo w koncu doszlo po ponad tygodniu oczekiwan i wielkiej łaski Pani z Galopagosu. siodelko dla odmiany nie wyglada jak kupa ( jak ocenila Obibok) tylko jak kibelek 🙂 wbrwe temu jak wyglada okazalo sie bardzo wygodne dla mnie-siedzi sie jak na miekkiej podusi tylko strzemiona sa bardziej z tyłu niz w moim wintecu. rozmiar 16'okazal sie dosc maly jak na typowe 16' ale jak dla mnie akurat. moj źrebuch- delikatny jak jajko francuski piesek nie mial zadnych zatrzezen- wrecz przeciwnie nie moglam poszalec ani nawet popracowac bo niestety mroz znowu nastal i ujezdzalnia zamarzla ale potuptalam sobie lekkim klusikiem i moj kon ktory ma wąty do wiekszosci siodel- na to zareagowal bardzo pozytywnie bo nie zareagowal wcale- poruszal sie zupelnie swobodnie.
musze przyznac ze jestem mile zaskoczona!
wysylam wam kilka fot i jezeli moge cos poradzic- jezeli chcecie juz kupowac to kupujcie na niemieckim ebayu tak jak napisal ktos wczesniej. ja kupilam u galopagos bo baardzo zalezalo mi na czasie i chcialam miec mozliwosc latwego kontaktu i ewentualnej wymiany siodla- niestety w tej sprawie sie mocno przeliczylam. Pani z galopagos bylo oburzona jak ja smie prosic ją o numer paczki (szla juz tydzien  balam sie ze sie zgubila) skoro jej kon ma kolke  🙄
Odnośnie ebay'a to ja moge powiedzieć tyle, że sklep z niemiec z którym się kontaktowałam odpisywał bardzo szybko i udzielał dogłebnych info. Mają też możliwość zwrotów i wymiany.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się