Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

Od 30.01 mam wolne... i nawet nie wiem, kiedy te prawie 2 tygodnie minęły  🤔  Ferie się kończą, a ja bym jeszcze co najmniej tydzień została w domu, a tu już jutro trzeba wracać do Lublina. Poza tym nie wiem, czy coś się uczyć na 1 zajęcia z patomorfy  i farmakologii, czy nie. Galopada_  - uczysz się coś?
subaru2009, Horsiaa - gratulacje!
A jak sobie radzicie z egzaminacyjnym stresem?
Ostatnio to już sobie nie radzę...i zaczynam odczuwać ostatnio różne skutki uboczne takiego stylu życia.
Ale oby dziś to był ostatni stres tej sesji poproszę o mocne kciuki o 15.30!!
interbeta ja dzisiaj jade do Lublina bo musze jutro zdac kolokwium z mikrobiologii ale bedzie ciezko bo lecze kaca 😁 do patomorfy i farmy nawet nie mam jeszcze ksiazek 😉
galopada interbeta powiedzcie dziewczyny w co najlepiej zaopatrzyć się na fizjo? ile ludzi tyle różnych zdań  😵
ja mam pseudoferie do końca tego tygodnia. Od jutra zaczynam cisnąć do poprawki z egzaminu, a od weekendu na wejściówki po powrocie. 😎
Konturek duzy, skrypty (mi najbardziej przypadlo do gustu serduszko) plus opracowania z Janusza
fruity właśnie będę mieć z nim poprawkę 🙁 Wiesz co jest najgorsze? Że u nas łaciny było mało, a na niej się najbardziej skupiłam. I jako jednymeu kierunkowi nie zmniejszył nam ilości pytań. 🤔
fly u nas na ustnej poprawce wyglądało to tak, że on rzuca hasło i mówisz wszystko co wiesz na temat, np. pierścienice i mu mówisz: budowa, rozmnażanie, przykłady, wszystko co wiesz. Sporo ludzi chodziło do niego po x razy i już tym niedobitkom pozwalał wyjść na korytarz się douczyć z danego zagadnienia i wrócić za chwilę. Chyba nikt nie wylądował z warunkiem z zoologii.
A ja mam dylemat  🙄 Dziś sprawdziłam sobie w usosie, że mam wpisaną ocenę z przedmiotu, z które niestety nie udało mi się zdobyć wcześniejszego zwolnienia. Noo i teraz nie wiem czy zgłaszać to prowadzącej czy jak  😵
fruity dajesz mi nadzieję 😉 Póki co skupię się na anatomii, bo ta prowadząca na pewno nie będzie tak łaskawa, zwłaszcza że mnie na komisie przepuściła chociaż prawie nic nie powiedziałam.
flygirl, z kim miałaś komisa?
Olkaa, też mi się wydaje, że duży Konturek i jakiś skrypt/opracowania janusza wystarczą. Na wejściówki uczyłam się głównie z Konturka, a na zaliczenia się dodatkowo wspomagałam skryptem.
Też się raczej nie będę nic uczyć. Jutro pewnie cały dzień zejdzie na sprzedawaniu materiałów i szukaniu jakichś materiałów dla siebie.
My mieliśmy anatomię z Boratem, świetny gość 😜 chyba jedyny człowiek, na którego wykłady chodziłam z przyjemnością i chciało mi się słuchać o czym mówi 🙂
Proszę jutro o re-voltowe kciuki od 8 do 11. ^^ Piszę egz. z patofizjo i jak zdam... to ferie do 3 marca ( chociaż czekam jeszcze na wyniki farmacji ;/)
fruity_jelly, prof. jest jedną z ciekawszych osobistości weterynarii 🙂  Wykłady z nim są naprawdę ciekawe 🙂
Też jutro mam ostatni egzamin, ale niestety najgorszy. Bardzo proszę o kciuki o 12, przydadzą się...
trzymam za Was 😉
Horsiaa Zacharko, Strzałka który mi bardzo pomagał no i wiadomo prodziekan, opiekun i przedstawicielka samorządu.
A jak sobie radzicie z egzaminacyjnym stresem?

Po prostu robię swoje. Strach paraliżował mnie tylko na pierwszym roku 😉
dzięki  :kwiatek: w to się zaopatrzę w takim razie.
Horsiaa Zacharko, Strzałka który mi bardzo pomagał no i wiadomo prodziekan, opiekun i przedstawicielka samorządu.

A Borat to jeszcze jest na anatomii? Bo dziwi mnie właśnie, że Zacharko prowadzi przedmiot. Zawsze, niezależnie od kierunku prof. Boratyński był szefem.
U mnie on był szefem, a ona była główna od ćwiczeń, tylko na zaliczenia byliśmy podzieleni 'na stoły' do różnych prowadzących. Ale wpis w indeksie mam od niego. I podobno profesor bardzo lubi konie. Mega pozytywny człowiek 😉
[s]a na Strzałkę u nas mówili rzeźnik[/s]
ja siadam do mikro. Jutro o 11 muszę iść zdać kolosa  😵  😂

edit, mikro zdane.

Jutro mamy w planie higienę/epidemiologię. Końcowe zaliczenie składa się z pytań z obu przedmiotów ale ćwiczenia prowadzone są one oddzielnie. No i nie wiadomo, czy mamy isc na higiene do budynku x czy na epidemio do budynku y ktory jest 20 min od pierwszego  😜
Mam oficjalny plan. Jest jeszcze gorszy niż ten roboczy. 😵 Częste jeżdżenie do domu na weekend diabli wzięli.
flygirl tak z ciekawości - jak często jeździsz do domu? (straszna odległość, zwłaszcza, jeśli musisz tłuc się pociągiem..)
Średnio co 2-3 tygodnie mi wychodziło. Raz nawet zdarzyło mi się pojechać do Lublina tylko na tydzień, a ostatnio na jeden dzień. Ale miałam fajny plan, a jak jeszcze skończyły mi się jedne ćwiczenia to w domu mogłam byc od czwartku nad ranem do niedzieli w nocy, więc nie było tragedii. 😉
Mógłby mi ktoś użyczyć (skan, foto, link) opisów wykresów Pourbaix (wykresy korozyjne)? Na wykładzie wszystko było potraktowane po macoszemu, w książkach można znaleźć niewiele, a raczej NIC... Na egzaminie niestety jest to jedno z najwyżej punktowanych zadań, a wykładowcy i ćwiczeniowcy skupili się na tym jak rysować, a nie jak opisywać (a rysowanie jest banalne...)
Póki co znalazłam to:
http://bc.pollub.pl/Content/254/korozja.pdf
[[a]]http://www.chemia.uni.lodz.pl/elektrochemia/Cwiczenia/Cwiczenie%205.pdf[[a]]
Ale potrzebuję krótkich i zwięzłych opisów najlepiej dla kilku przykładów.
Anyone? Anything? :kwiatek:
Komórka zwierzęca zdana 😅  💃

Czekam jeszcze na wyniki komórki roślinnej i wtedy się okaże czy mam 2 czy 3 poprawki (po cichu jednak liczę że 2 🤣... ale nasza prof od roślinnej jest nieobliczalna jeśli chodzi o sprawdzanie prac...)

Jestem przerażona ilością osób które dr od zwierzecej uwalił. Nie dość że dostaliśmy pytania z zeszłego roku (które mieliśmy od starszego rocznika) to jeszcze nawet nie zmienił kolejności... Może ja jestem jakaś dziwna ale opracowanie starych pytań jest jedną z rzeczy które zawsze robię jak się uczę do egzaminu czy kolosa... Dużo czasu to nie zabiera a tyłek może uratować...
Napiszę tutaj, może więcej osób dojrzy.
Bardzo bardzo bardzo proszę o wypełnienie króciutkiej ankiety do mojej pracy dyplomowej (8 zamkniętych pytań):

http://webankieta.pl/ankieta/wv1c2b5q

Z góry dziękuję za kilka poświęconych minut  :kwiatek:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się