Strzyguś, ja dostałam właśnie przykładowy test z etyki biznesu. Troszkę czasu zajęło mi ustalenie, czy "cnota" jest kategorią należącą do aretologii, ontologii, epistemologii czy gnoseologii (i dlaczego te dwie ostatnie są rozdzielone...?). 90% pytań to był totolotek. A co to miało wspólnego z prowadzonymi wykładami? Ano, absolutnie NIC. Ot, taki uczelniany absurd, który cudownie poprawił mi nastrój.
martva, jesteś typem człowieka jakich się boję! 6 przedmiotów 🤔 ja 3 nie mogę jednego dnia zaliczyć 😂
Eee no coś Ty, kwestia szczęścia i rewelacyjnej współpracy między studentami w jednej grupie 😁 Hahah tak koła to ja codziennie mogę pisać 😁
martva, Łoł, niezły wynik! 🙂 Gratulacje!
Dzięki :kwiatek:
Dziś generalnie napisałam kolejny egzamin, to już 3 - zostały jeszcze 2 i to te najgorsze, najcięższe... Straszne. Te 3 poprzednie myślę, że zdam, w sumie jestem dość zadowolona z tego jak poszło więc jestem dobrej myśli 😉
Muszę się tutaj pochwalić 😅 Mam wakacjeeeeeeee 😅 Dzisiaj się dowiedziałam, że jestem zwolniona z chirurgii i w sumie się okazuje, że jestem zwolniona z wszystkich trzech egzaminów 🤣 Tym którzy mają egzaminy przed sobą życzę powodzenia 😉 A ja wreszcie po ponad miesiącu zobaczę moje konisko😉
Strzyga, uda się 😉 co ma się nie udać. ku pokrzepieniu serca obiecuję, że jak zaliczysz będę do ciebie mówić 'strzelec wyborowy' 😉
dziękuję za voltove kciuki - genetyka poprawiona. także jeszcze jedno koło muszę zaliczyć - czwartek - i ćwiczenia z głowy 🙄
niestety tak jak przewidywałam uwaliłam najprostszą w historii wyjściówkę z biochemii... kolejna szansa we wrześniu. przynajmniej egzaminem w sesji nie muszę się przejmować - nie ma tego złego co by na dobre... 😁 😕
czekam na wyniki embriologii teraz i modlę się o duuużo szczęścia w tym tygodniu. no i wracam do nauki 🤬
Cricetidae Do zwolnienia w zależności jaki przedmiot brane były pod uwagę oceny z zaliczeń, albo trzeba było zdać kolokwium z całego semestru. A dzisiaj z chirurgii prof zwolnił tych którzy byli z liście z wykładu, którą zrobił jakiś czas temu. 😅 Na razie nie mogę w to do końca uwierzyć, jeszcze sesja się nie zaczęła już się skończyła;P Chuda Dziękuję
Cricetidae Na razie nie mogę w to do końca uwierzyć, jeszcze sesja się nie zaczęła już się skończyła;P
fakt;p bo sesja u nas dopiero od 13 czerwca;p Gratuluje 😀 Powiedz Ty mi na 3 roku z czego można starać się o zwolnienia? potrzebuje cudu aby zdac fizjologie w 1 terminie... a gosciowi z ktorym miałam zajęcia w poprzednim semestrze mam ochotę zaj... bo uwalił całą grupę i powiedział, że wstawia nam 2. A nie wstawił... dzisiaj widziałam zeszyt z ocenami... gdybym wiedziała że nie mam tej 2 to bym walczyla o zwolnienie z egz. a tak jak juz ta 2 niby dostalam to nie bylo takiej mozliwosci. A pytal wtedy nas do momentu az nie bedziemy znac odp.... 😤 Pozaliłam sie...
Za to z mikrobiologii ogólnej będę zwolniona w przyszłej sesji, z dobrostanu jestem zwolniona, i w pon idę odpowiedzieć z 2 tematów z immunologii i mam nadzieję, ze też będę zwolniona 🙂
Cricetidae,Solusiek studiuje weterynarię na UP w Lublinie 😉
CricetidaeTak jak napisała Horsiaa studiuję w Lublinie. Horsiaa Hmm nie pamiętam co na 3 roku były za przedmioty. Z fizjologii miałam poprawkę i wg to dla mnie był najgorszy przedmiot. Z tego co wiem to na patofizjologii można było być zwolnionym. Masz mikroby? Ja z mikrobów pisałam tylko część ogólną, z reszty byłam zwolniona, ale tylko dzięki temu, że moje prace sprawdzał dr Tokarzewski😉 Zmienił się program i nie ma już np dermatologii, czy chirurgii więc nie wiem jak egzaminy wyglądają. Ale jakbyś czegoś potrzebowała to wal śmiało, jeszcze jakieś notatki posiadam😉
[quote author=Chuda link=topic=518.msg1037955#msg1037955 date=1307726539] no właśnie nie wiem. Bo chyba mnie nie było wtedy
Ja dopiero taki przedmiot jak media w komunikacji będę miała na magisterce. [/quote]
Mi sie wydaje, że tego tematu nie mieliśmy, bo 2 zajęcia mam odpadły i chyba właśnie ten tematy chyba też, bo jak się pytam znajomych z roku to też nie wiedzą 🙁 Ja to miałam na teorii wychowania
CricetidaeTak jak napisała Horsiaa studiuję w Lublinie. Horsiaa Hmm nie pamiętam co na 3 roku były za przedmioty. Z fizjologii miałam poprawkę i wg to dla mnie był najgorszy przedmiot. Z tego co wiem to na patofizjologii można było być zwolnionym. Masz mikroby? Ja z mikrobów pisałam tylko część ogólną, z reszty byłam zwolniona, ale tylko dzięki temu, że moje prace sprawdzał dr Tokarzewski😉 Zmienił się program i nie ma już np dermatologii, czy chirurgii więc nie wiem jak egzaminy wyglądają. Ale jakbyś czegoś potrzebowała to wal śmiało, jeszcze jakieś notatki posiadam😉
Mikroby na 3roku bede miała semestr szczegółowej, bo ogólną miałam teraz i zrobiłam to co było wymagane do zwolnienia więc liczę na zwolnienie😀 Planuję na szczegółowej też postarać się o zwolnienie to w zimowej sesji nie będę miała sesji 😀 Bo tylko egz z mikro jest. Mikro mam z Krwawą Merry 😀 Na 3 jest patofizjo, diagnostyka kliniczna i lab, farmakologia, farmacja, patomorfologia, choroby owadów, ochrona zdrowia pub., parazyty i chirurgia ogólna i anestezjologia. I mam zamiar chodzić, sprawdzać w razie czego oceny i kombinować o zwolnienia, bo obecnie jestem tak wściekła za fizjo, że pana dr B. bym zamordowała...
Kolejny raz zmienił się termin mojego egzaminu, tym razem na czwartek 16.06. Kobieta robi sobie z nas jaja, nie traktuje poważnie i okazało się, że ktoś jednak zaliczył egzamin. Ciekawa jestem co ta stuknięta baba jeszcze wymyśli 😵
Horsiaa Staraj się z mikrobami, bo naprawdę warto. Z diagnostyki chyba też były jakieś zwolnienia, ale nie jestem pewna. Na pewno próbuj z farmakologii i farmacji, ja z obu byłam zwolniona (miałam u Zania). Z pszczół to spoko luzik, dr pszczoła jest fajny. Z anapatów nie ma zwolnień, ale warto iść na egzamin w zerówce bo prof patrzy wtedy przychylniej, w sumie było bardzo miło. Z parazytów nie ma zwolnień, ale test się w ponad połowie powtarza. No z chirurgii prof nas wczoraj zwolnił, ale różnie z nim bywa. Ogólnie warto chodzić na wykłady😉
aaa!!! 😅 dziewczyny voltowe kciuki zdecydowanie czynią cuda 😅 koło z embrio zaliczone 🏇 w czwartek muszę poprawiać tylko I. ten tydzień to hardcore ale zaczynam wierzyć że się uda 😜 dziękuję :kwiatek:
Horsiaa Staraj się z mikrobami, bo naprawdę warto. Z diagnostyki chyba też były jakieś zwolnienia, ale nie jestem pewna. Na pewno próbuj z farmakologii i farmacji, ja z obu byłam zwolniona (miałam u Zania). Z pszczół to spoko luzik, dr pszczoła jest fajny. Z anapatów nie ma zwolnień, ale warto iść na egzamin w zerówce bo prof patrzy wtedy przychylniej, w sumie było bardzo miło. Z parazytów nie ma zwolnień, ale test się w ponad połowie powtarza. No z chirurgii prof nas wczoraj zwolnił, ale różnie z nim bywa. Ogólnie warto chodzić na wykłady😉
mikro całkiem dobrze mi się uczy więc myślę że dam radę😀 ech... ucze się z oststnich tematow immuno bo w pon idę odpowiadać to może mnie z egz. zwolni pani doktor. 🙂 Wykłady to wiem... Ja mam takiego pecha, że czasem wiadomo że coś może wypaść i nie można pójść. Zawsze jak nie pojde na jakiś wykład to jest lista;p