Forum towarzyskie »

Jakie AUTO, czyli czym i dlaczego jeździmy? ;)

infantil, tyle tylko że jest bardzo mały. M ma już prawko dłuższy czas, natomiast skarżył się że nie czuje się wybitnie bezpiecznie (no bo wiadomo- strefy zgniotu praktycznie tam nie ma). Ale jeździ im się dość wygodnie, mają go na spółkę z narzeczoną, ona też prowadzi i dają radę. Nie mają problemu z awaryjnością (chyba, że teść im zaczyna grzebać i poprawiać na własną rękę :P )
No i chyba ma tylko 4 biegi (piszę "chyba", bo znam tylko Seata Arosę, która jest bliźniaczką Lupo). Jeśli tak, to daleko tym nie pojedziesz...
O, a ja, zapalony maniak subaru, jezdzilam przez weekend citroenem c5, full wypasiona wersja- i kurrrde, fajny jest!!!
Ano, jest komfort jazdy prawda? 😉

Ja tylko chciałam napisać że z tym ubezpieczeniem OC przy zakupie samochodu to nie mieliście racji, że będą obliczać od nowa składkę, była chyba jakaś zmiana w przepisach ostatnio (?) i ubezpieczenie przechodzi na kupującego bez rekalkulacji. Ergo Hestia mi przysłała pismo że ubezpieczenie przechodzi na mnie i koniec tematu.
gwash ale czasem warto sprawdzić czy nasza składka nie wychodzi taniej. Poza tym warto sprawdzić czy OC jest opłacone, bo jak dostajemy OC nieopłacone i od dnia zakupu leci na nas, to ubezpieczyciel nas będzie ścigał o opłacenie tej części od daty kupna.
Dzięki za odzew! To że mały to wiem - i o to też mi chodzi. Im mniejszy tym lepszy. Myślałam też o foxie, bo większy odrobinę to i bezpieczniejszy, ale bardziej zawodny, więc zrezygnowałam.  To super, że nie narzekają na komfort jazdy. Takie opinie utrzymują mnie w przekonaniu, że to jest właśnie autko dla mnie.
Z tego co wiem i co mi internet wypluwa to ma normalnie 5 biegów 🙂

edit. dopisek.
infantil - z tymi biegami to zależy od wersji i silnika, bo wychodziły w manualu automacie i półautomacie jak np wersja 3L w dieslu
Zu, ech. Ja nie mam wyjścia, auto na gwarancji to wio do salonu ze wszystkim. Miałam nadzieję, że może ktoś miał podobny problem i udało się odszukac i naprawić przyczynę. U mnie już wymienili chyba wszystko co się da, a czujniki i tak żyją własnym życiem. Dobrze chociaż, że za te zabawy nie płacę, bo bym sie chyba wściekła.
O, a ja, zapalony maniak subaru, jezdzilam przez weekend citroenem c5, full wypasiona wersja- i kurrrde, fajny jest!!!

A no!!! Powiem szczerze, ze mam problem bo nie widzę sie juz w innym samochodzie! Tak mi wszystko pasuje, ze chyba trzeba bedzie kupić za rok taki sam tylko młodszy!
A jeździł ktoś C8? Opinie w internecie są skrajnie różne, zastanawia mnie stosunkowa mała ich ilość na ulicach...
Ash mi przeszkadza francuska myśl techniczna-ergonomiczna 😀 😀 Np. ten cudowny uchwyt na napój w schowku w podłokietniku i tam też wejście na USB - to jest mistrzostwo świata 😀 😀 I ogólnie rozkład i w sumie brak schowków 😉
Ale poza tym C5 jest super 🙂
Dla przeciwwagi ja sobie kupiłam małego, twardego, sportowego popierdzielacza - tak żeby wrażenia były rożne 🙂
Ja mam fancuza a schowków tyle, że spokojnie mogłabym się przeprowadzić do samochodu  😁
gwash, no fakt, uchwyt na kubek to pomyłka! Przycisk do świateł awaryjnych tez mógłby byc bliżej kierowcy, ale to takie duperele które zupełnie mi "wiszą" przy całej reszcie wygodnych i przyjemnych opcji 😉
Taaa, francuska fantazja... W naszej Megance guziki opuszczania tylnych szyb są... między przednimi siedzeniami, przy podłodze! Jedyna zaleta - dziecko NIJAK samo nie naciśnie :P
czy ktoś z Was korzysta z kamerki rejestrującej w aucie i mógłby polecić lub odradzić jakiś model?
Ano, jest komfort jazdy prawda? 😉

Ja tylko chciałam napisać że z tym ubezpieczeniem OC przy zakupie samochodu to nie mieliście racji, że będą obliczać od nowa składkę, była chyba jakaś zmiana w przepisach ostatnio (?) i ubezpieczenie przechodzi na kupującego bez rekalkulacji. Ergo Hestia mi przysłała pismo że ubezpieczenie przechodzi na mnie i koniec tematu.

Ja tylko chciałam potwierdzić - jak kupowałam swoją Hondę Civic we wrześniu 2014 to ubezpieczenie przeszło automatycznie na mnie.
Co do kwesti ubezpieczenia to podrzuce dwa linki, bo nie chce mi się pisać.
1) pierwszy
2) drugi
czy ktoś z Was korzysta z kamerki rejestrującej w aucie i mógłby polecić lub odradzić jakiś model?

Deborah polecam kamery firmy Mio MiVue a który model to już musisz sobie poszukać i wybrać co Ci pasi.
Stosunek ceny do możliwości jest rewelacyjny.
adriena, dziękuję poszperam w necie. idealna byłaby taka która na co dzień będzie w aucie a od święta przerzucę do przyczepki żeby konie widzieć ...
Matiz sprzedany  😜 za niewiarygodną do osiągnięcia cenę tysiąca zł...  😜 teraz siedzę cała w nerwach i zerkam na telefon czy gość nie dzwoni oddać...  😜
na sam koniec jeszcze rozpierdaczył się drążek kierowniczy  🥂 odpala tylko z kabli  🥂 nie ogarniam tego auta  🥂
powinnaś zmienić numer telefonu i nazwisko  😁
co za debil go kupil  😂 😂

Gillian, jestes wielka  😁
nie wiem, może był nietrzeźwy albo odurzony... kupił auto dla swojej dziewczyny, mam nadzieję że go teraz nie zostawi jak zobaczy to cudo  👀
Oj. Może lubi majsterkować. Albo nie jest świadom tego co się czai w tym Matizie :P

Gillian, Gratulacje sprzedaży! 😀
sama jestem w szoku, że się udało i to w klika dni... wisiał na olx chwilę, 560 odsłon, 20 tel w większości handlarze na części.
Kasa się przyda, od razu oddałam cząstkę długu. I lżej na sercu, że kłopot z głowy.
Gillian, super. Ja też sprzedaję, ale głównie telefony i niewiele poza nimi.
.
wkurza mnie trochę to, że taka kupa złomu się sprzedała od ręki a przyczepa w dużo lepszym stanie, bez usterek nie może znaleźć nowego właściciela. Niby ktoś zadzwoni, umówi się ale i tak nie przyjeżdża.
Gillian, chyba 1,5 konne nie mają wzięcia.
no niestety 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się