infantil, tyle tylko że jest bardzo mały. M ma już prawko dłuższy czas, natomiast skarżył się że nie czuje się wybitnie bezpiecznie (no bo wiadomo- strefy zgniotu praktycznie tam nie ma). Ale jeździ im się dość wygodnie, mają go na spółkę z narzeczoną, ona też prowadzi i dają radę. Nie mają problemu z awaryjnością (chyba, że teść im zaczyna grzebać i poprawiać na własną rękę :P )
Ja tylko chciałam napisać że z tym ubezpieczeniem OC przy zakupie samochodu to nie mieliście racji, że będą obliczać od nowa składkę, była chyba jakaś zmiana w przepisach ostatnio (?) i ubezpieczenie przechodzi na kupującego bez rekalkulacji. Ergo Hestia mi przysłała pismo że ubezpieczenie przechodzi na mnie i koniec tematu.
gwash ale czasem warto sprawdzić czy nasza składka nie wychodzi taniej. Poza tym warto sprawdzić czy OC jest opłacone, bo jak dostajemy OC nieopłacone i od dnia zakupu leci na nas, to ubezpieczyciel nas będzie ścigał o opłacenie tej części od daty kupna.
Dzięki za odzew! To że mały to wiem - i o to też mi chodzi. Im mniejszy tym lepszy. Myślałam też o foxie, bo większy odrobinę to i bezpieczniejszy, ale bardziej zawodny, więc zrezygnowałam. To super, że nie narzekają na komfort jazdy. Takie opinie utrzymują mnie w przekonaniu, że to jest właśnie autko dla mnie. Z tego co wiem i co mi internet wypluwa to ma normalnie 5 biegów 🙂
Zu, ech. Ja nie mam wyjścia, auto na gwarancji to wio do salonu ze wszystkim. Miałam nadzieję, że może ktoś miał podobny problem i udało się odszukac i naprawić przyczynę. U mnie już wymienili chyba wszystko co się da, a czujniki i tak żyją własnym życiem. Dobrze chociaż, że za te zabawy nie płacę, bo bym sie chyba wściekła.
O, a ja, zapalony maniak subaru, jezdzilam przez weekend citroenem c5, full wypasiona wersja- i kurrrde, fajny jest!!!
A no!!! Powiem szczerze, ze mam problem bo nie widzę sie juz w innym samochodzie! Tak mi wszystko pasuje, ze chyba trzeba bedzie kupić za rok taki sam tylko młodszy!
Ash mi przeszkadza francuska myśl techniczna-ergonomiczna 😀 😀 Np. ten cudowny uchwyt na napój w schowku w podłokietniku i tam też wejście na USB - to jest mistrzostwo świata 😀 😀 I ogólnie rozkład i w sumie brak schowków 😉 Ale poza tym C5 jest super 🙂 Dla przeciwwagi ja sobie kupiłam małego, twardego, sportowego popierdzielacza - tak żeby wrażenia były rożne 🙂
gwash, no fakt, uchwyt na kubek to pomyłka! Przycisk do świateł awaryjnych tez mógłby byc bliżej kierowcy, ale to takie duperele które zupełnie mi "wiszą" przy całej reszcie wygodnych i przyjemnych opcji 😉
Taaa, francuska fantazja... W naszej Megance guziki opuszczania tylnych szyb są... między przednimi siedzeniami, przy podłodze! Jedyna zaleta - dziecko NIJAK samo nie naciśnie :P
Ja tylko chciałam napisać że z tym ubezpieczeniem OC przy zakupie samochodu to nie mieliście racji, że będą obliczać od nowa składkę, była chyba jakaś zmiana w przepisach ostatnio (?) i ubezpieczenie przechodzi na kupującego bez rekalkulacji. Ergo Hestia mi przysłała pismo że ubezpieczenie przechodzi na mnie i koniec tematu.
Ja tylko chciałam potwierdzić - jak kupowałam swoją Hondę Civic we wrześniu 2014 to ubezpieczenie przeszło automatycznie na mnie.
Matiz sprzedany 😜 za niewiarygodną do osiągnięcia cenę tysiąca zł... 😜 teraz siedzę cała w nerwach i zerkam na telefon czy gość nie dzwoni oddać... 😜 na sam koniec jeszcze rozpierdaczył się drążek kierowniczy 🥂 odpala tylko z kabli 🥂 nie ogarniam tego auta 🥂
sama jestem w szoku, że się udało i to w klika dni... wisiał na olx chwilę, 560 odsłon, 20 tel w większości handlarze na części. Kasa się przyda, od razu oddałam cząstkę długu. I lżej na sercu, że kłopot z głowy.
wkurza mnie trochę to, że taka kupa złomu się sprzedała od ręki a przyczepa w dużo lepszym stanie, bez usterek nie może znaleźć nowego właściciela. Niby ktoś zadzwoni, umówi się ale i tak nie przyjeżdża.