macie zamiar ogladac gale oskarowa? ja raczej odpuszczam, choc nominacja krolika po berlinsku nieco kusi.. ale wstane rano to sprawdze. tak czy inaczej ten film jest rewelacyjny.
Papi to było się pochwalić, że masz, a nie wszystko dla siebie 😁 Notarialna (dobrze napisałam?) Warszawa niestety, ale zawsze chciałam zobaczyć Łódź wiesz? 😁
arivle, Dobrze napisałaś 😁 Miałam z przyjaciółką iść, ale się pochorowała okrutnie.W Wawie będę za tydzień w Towarzystwie Bischy L na Torwarze, więc nie wiem czy chciałaby w sobotę iść do kina 😁
A łódź jak to miasto. Nic ciekawego oprócz Manufaktury pełnej galerianek 😁 i ewentualnie muzea fabrykantów :P
Byłam dzisiaj na Alicji i powiem jedno - rewelacja 😜 No po prostu, aż mi się gęba cieszyła jak oglądałam 😁 Kapelusznik wymiatał (a jakże 💃 ). Szczęście, że byłam na napisach i choć nie wiedziałam, że podkłada tu głos, ale od razu poznałam - Alan Rickman 😜 Uwielbiam jego głos, Depp'a i Heleny. B. Carter 😜 😍 💘
Apocalypto z wielkim bólem podchodziłam do tego filmu. W końcu się zdecydowałam....no i oderwać się nie mogłam. rzeźnia jakich mało... ale wciąga.. interesuje. Nie żałuje ani jednej minuty
A mnie nie chce się wierzyć,że Avatar nie został najlepszym filmem..
Muszę koniecznie obejrzeć zwycięski The Hurt Locker i zobaczyć czy faktycznie taki super.. Od Avatara jest z pewnością lepszy... mimo głupiej, schematycznej fabuły. 😉 I tego, że to nie jest dobry film. 🙂
Bo to ani dobry film wojenny nie jest, ani dramat, ani film akcji... cholera wie, co to miało być w założeniach, w każdym razie Pani Reżyser kompletnie nie wyszło. 😉 Ale i tak jest lepsze od bajki Camerona.
Wczoraj obejrzałam Ghost Writera i bardzo mi się podobał, szczególnie Ewan McGregor w wersji mocno niedbałej. Zdecydowanie warto wg mnie. Następne pewnie W chmurach.
szepcik z polskim dubbingiem? 😲 No bez kitu chciałabym to obejrzeć 😂
Ja luknełam sobie na Precious: Based on the Novel Push by Sapphire... i dawno nic mi tak psychiki nie rozwaliło. 😲 Film jest przerazajacy... Historia otyłej 16 letniej Precious, która w ciąży z drugim dzieckiem. Od dzieciństwa gwałcona przez ojca, upokarzana i bita przez matkę postanawia w koncu przerwać życiowy horror. Rozpoczyna naukę w placówce socjalnej... Naprawdę warto .
ps. dodam że ten film w tym roku otrzymał dwa oskary- za scenariusz adoptowany i za drugoplanową rolę kobiecą - dla Mo'Nique , którą osobiście jako aktorkę uwielbiam ;]
Swołocz film oparty na faktach.... no wyłam ... dzieci na wojnie, ruskie dzieci. Temat kontrowersyjny, historia wzruszająca na maxa. polecam
12 lat i koniec - taki dramat psychologiczny...o dzieciakach z Ameryki. Wszyscy wchodza w wiek 12 roku życia i zaczynaja się hocki klocki
a ja próbowałam obejrzeć właśnie w górę jangcy i chiny w kolorze blue bez tłumaczenia i wymiękłam. widziałam za to kołysankę- całkiem, całkiem 🙂 ale chyba "trzeba lubieć" myzyka mi też się podobała.