Forum towarzyskie »

KOCHAM KINO :)

Lov, Perswazje i Opactwo są z 2007 roku ale ogląda je się super.. Przynajmniej ja je tak odebrałam.. Resztę z resztą też..
Dorwałam Opactwo, ale po chwili przełączyłam na Dumę i Uprzedzenie, nie mogłam się powstrzymać przed drugim oglądnieciem 😁 Keira zagrała fantastycznie 😉
Mimo tego ze nie trawie (16)walentynek to film jest bardzo miły i można się dobrze odprezyc 🙂
ja mam takie pytanie, bo szukając filmu Wichrowe Wzgórza którego ma byc premiera w 2010 trafiłam na ten sam film tylko z 1992roku, historia ta sama więc po co kolejna ekranizacja tego samego filmu? Tylko aktorzy są zmienieni.
http://www.filmweb.pl/f1223/Wichrowe+wzgórza,1992

http://www.filmweb.pl/f495951/Wichrowe+wzgórza,2010
Filmu się nie ekranizuje - tylko książkę 😉
Do "starych" Wichrowych mam sentyment. Oglądałam jako nastolatka kilka razy. Jakiś taki klimat miał ten film.
vicky cycki barcelona- bomba jak dla mnie! przekonałam się do allena- nie byłam jego fanką. a to swietny film, wspaniale zrobiony, czuć że zrobiony przez człowieka patrzącego przenikliwie, z dystansem i humorem.
Ja po 6 tygodniach polowania na miejsca w kinie, jednym falstarcie, gdy po mrozach nie zapaliły nam samochody, byłam dzisiaj na Avatarze. W końcu. Ale śmiem twierdzić, że niepotrzebnie się tak wysilałam. Film za długi przynajmniej o godzinę. Hamerykański patos i nic więcej. Brakowało mi tylko prezydenta z przemową. A nie! Przepraszam! Była wzniosła przemowa głównego bohatera.  😵 O i tyle mam do powiedzenia na ten temat. Faktycznie taka niebieska Pocahontas - ktoś tu tak porównał.
W moim mieście na Avatar w 3D trzeba rezerwować bilety jakieś 2 tyg. wcześniej, uwierzycie? Może to kwestia tego, że IMAX mamy jeden, ale bez przesady, grają to chyba od ponad miesiąca...
i nie tylko w IMAXie 😉
No ale nawet jakby 3/4 miasta waliło akurat do IMAX-u, to już by się przewaliło  😎
haha a jak ja bylam, to poszlam prosto z mostu, nic nie rezerwowałam a było to na poczatku roku jakos :P
To skomplikowane - bardzo sympatyczna i zabawna komedyjka, świetna w swej roli Meryl Streep.. Podobało mi się.. 🙂
na avatara 2 tyg przed? chyba na lykendowe popoludniowe seanse.. w poniedzialki ludu do kina, wtedy jest zawsze! pusto 🙂
ja mam zaleglosci i checi na TYLE filmow, a sil i czasu brak 🙁
ale w tym tyg cos nadrobie i sie zmobilizuje. Lena nadal chetna na popoludniowe seanse? 🙂
"Zaręczny po irlandzku"- wiadomo ze historia przewidywalna, oklepana ale z mila checia obejrzalam...I jeszcze ten irlandzki aktor!  😵 ajajajajajaj
Ja ostatnio oglądałam Parnassusa i Sherlocka Holmes'a.
Oba filmy mi się podobały, ale przyznam, że juz dawno tak dobrze się nie bawiłam jak na Holmes'ie - super. Polecam wszystkim!
KuCuNiO, też byłam na Holmesie i mam te same odczucia 😉 Robert Downey Jr świetny, duża dawka humoru i ogólnie klimat starej Angli 😍
Co do Parnassusa... Hmm, jakoś mi nie przypadł do gustu, trochę pokręcony i zakończenia generalnie spodziewałam się neico innego.

[b]Właśnie, możecie polecić coś w klimacie Dumy i Uprzedzenia? 😉

A ogladałas wersje BBC- 6 odcinkowa ? Moze nie jest tak malownicza jak nowa ,ale za to duzo bardziej  wierna ksiazce 🙂
[8]to skomplikowane nuuuuuuuuuuuuuuuuda ciagle sprawdzalam, ktora godzina 🙄
[9]randka w ciemno jak na polska "koemdie romantyczna" nie bylo zle 😉 usmialam sie
jubilee, ja uwielbiam Dumę i Uprzedzenie w wersji BBC! Jest naprawdę cudna i świetnie oddająca klimat książki. No i Colin Firth w roli Darcy'ego 😍
Lov, polecam "Księżną", świetna gra Keiry, a na zakończeniu się popłakałam.... piękny film
a propos "Księżnej" to mnie akurat średnio się podobala. Gra Keiry dobra, ale film średni.
Z tych klimatów 'królewskich' to zdecydowanie obie części "Elisabeth"! 😍 i "Kochanice Króla"
Ja lubię też serial "Dynastia Tudorów"
Ale jeśli mam być szczera to podobały mi się chyba wszystkie filmy o dawnej Anglii  😜 Uwielbiam te klimaty  😍
Mnie się jeszcze podobała 'Maria Antonina' z Kirsten Dunst.
http://maria.antonina.filmweb.pl/

A Wichrowe  Wzgórza uwielbiam 😍
jubilee, ja uwielbiam Dumę i Uprzedzenie w wersji BBC! Jest naprawdę cudna i świetnie oddająca klimat książki. No i Colin Firth w roli Darcy'ego 😍

Chociazby dla jego samego mozna obejrzec 🙂 Chociaz moim zdaniem Wickham i Bingley sa duzo lepiej dobrani , kazdy watek jest rozwiniety ,polecam kazdemu kto lubi Austen - 5 godzin wiernej adaptacji.
Strucelka, Elizabeth widziałam pierwszą część, całkiem fajna. Kochanice Króla to normalnie fenomen! Suuuuper 😁 Chociaż przyznam się bez bicia, że wolę właśnie takie "nowsze" wersje, Duma i Uprzedzenie jest po prostu idealna, idealny krajobraz, postacie, wszyyyystko 😍 Jak oni to zrobili, że Keira wyglądała jak 15latka? 😁
Obejrzalam "Seven Pounds". Jak Will byl bliski placzu, to ja tez. A ostatnie 20 min ryczalam jak bobr.
Obejrzałam EnEn Szyc jest niesamowity w tej roli ;] bardzo mnei ujął  jako lekarz psychiatra 🙂
Teraz cisne Weronka postanawia umrzeć jak narazie takie sobie...
Ekranizacja książki Coelho nie może być dobra  😎
wytrwałam do połowy... u mnie pass...;/
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się