Dorwałam Opactwo, ale po chwili przełączyłam na Dumę i Uprzedzenie, nie mogłam się powstrzymać przed drugim oglądnieciem 😁 Keira zagrała fantastycznie 😉
ja mam takie pytanie, bo szukając filmu Wichrowe Wzgórza którego ma byc premiera w 2010 trafiłam na ten sam film tylko z 1992roku, historia ta sama więc po co kolejna ekranizacja tego samego filmu? Tylko aktorzy są zmienieni. http://www.filmweb.pl/f1223/Wichrowe+wzgórza,1992
vicky cycki barcelona- bomba jak dla mnie! przekonałam się do allena- nie byłam jego fanką. a to swietny film, wspaniale zrobiony, czuć że zrobiony przez człowieka patrzącego przenikliwie, z dystansem i humorem.
Ja po 6 tygodniach polowania na miejsca w kinie, jednym falstarcie, gdy po mrozach nie zapaliły nam samochody, byłam dzisiaj na Avatarze. W końcu. Ale śmiem twierdzić, że niepotrzebnie się tak wysilałam. Film za długi przynajmniej o godzinę. Hamerykański patos i nic więcej. Brakowało mi tylko prezydenta z przemową. A nie! Przepraszam! Była wzniosła przemowa głównego bohatera. 😵 O i tyle mam do powiedzenia na ten temat. Faktycznie taka niebieska Pocahontas - ktoś tu tak porównał.
W moim mieście na Avatar w 3D trzeba rezerwować bilety jakieś 2 tyg. wcześniej, uwierzycie? Może to kwestia tego, że IMAX mamy jeden, ale bez przesady, grają to chyba od ponad miesiąca...
na avatara 2 tyg przed? chyba na lykendowe popoludniowe seanse.. w poniedzialki ludu do kina, wtedy jest zawsze! pusto 🙂 ja mam zaleglosci i checi na TYLE filmow, a sil i czasu brak 🙁 ale w tym tyg cos nadrobie i sie zmobilizuje. Lena nadal chetna na popoludniowe seanse? 🙂
Ja ostatnio oglądałam Parnassusa i Sherlocka Holmes'a. Oba filmy mi się podobały, ale przyznam, że juz dawno tak dobrze się nie bawiłam jak na Holmes'ie - super. Polecam wszystkim!
KuCuNiO, też byłam na Holmesie i mam te same odczucia 😉 Robert Downey Jr świetny, duża dawka humoru i ogólnie klimat starej Angli 😍 Co do Parnassusa... Hmm, jakoś mi nie przypadł do gustu, trochę pokręcony i zakończenia generalnie spodziewałam się neico innego.
[8]to skomplikowane nuuuuuuuuuuuuuuuuda ciagle sprawdzalam, ktora godzina 🙄 [9]randka w ciemno jak na polska "koemdie romantyczna" nie bylo zle 😉 usmialam sie
a propos "Księżnej" to mnie akurat średnio się podobala. Gra Keiry dobra, ale film średni. Z tych klimatów 'królewskich' to zdecydowanie obie części "Elisabeth"! 😍 i "Kochanice Króla"
jubilee, ja uwielbiam Dumę i Uprzedzenie w wersji BBC! Jest naprawdę cudna i świetnie oddająca klimat książki. No i Colin Firth w roli Darcy'ego 😍
Chociazby dla jego samego mozna obejrzec 🙂 Chociaz moim zdaniem Wickham i Bingley sa duzo lepiej dobrani , kazdy watek jest rozwiniety ,polecam kazdemu kto lubi Austen - 5 godzin wiernej adaptacji.
Strucelka, Elizabeth widziałam pierwszą część, całkiem fajna. Kochanice Króla to normalnie fenomen! Suuuuper 😁 Chociaż przyznam się bez bicia, że wolę właśnie takie "nowsze" wersje, Duma i Uprzedzenie jest po prostu idealna, idealny krajobraz, postacie, wszyyyystko 😍 Jak oni to zrobili, że Keira wyglądała jak 15latka? 😁
Obejrzałam EnEn Szyc jest niesamowity w tej roli ;] bardzo mnei ujął jako lekarz psychiatra 🙂 Teraz cisne Weronka postanawia umrzeć jak narazie takie sobie...