Ja mam pytanie - co czuliście po filmie "Chłopiec w pasiastej piżamie"? Bo tematyka taka dziwna bym powiedziała. Film ciekawy, ale koniec? Gorzka satysfakcja? Przecież to tylko mały chlopiec, no ale co z jego ojcem? Kto w sumie "dostał nauczkę"? I uważam, że niepotrzebnie zrobili z matki postać półpozytywną, no ale to takie hamerykańskie. Film byłby lepszy bez tego.
Mi się właśnie wydaje, że postać matki jako postaci w pewnym sensie pozytywnej byłą potrzebna. Większość kobiet niejako "zamieszanych" w te sprawy tak naprawdę nie wiedziało, czym zajmują się ich mężowie i jak to dokładnie przebiega. Z synem komendanta, to tak jakby próba ukazania prostoty świata takiego chłopca, postrzegania wszystkiego w sposób błahy, bezinteresowna pomoc, prawdziwa przyjaźń.. Moim zdaniem film zrobiony bardzo dobrze, realistycznie, i właśnie bez takiego hamerykańskiego szoł. Przynajmniej dobry dla osób, która trochę interesują się tematyką Oświęcimia i innych 😉
Zakazane Królestwo - dawno tak nie uśmiałam się z filmu. Taka bajeczka fantasy z przenoszeniem sie w czasie. Po rostu kolejny głupi film 😁 '9' - ciekawa animacja, ale jakos mnie nie ruszyła Kac Vegas - Dobry film, można się pośmiać nieco 😁
avatar.... od poczatku podchodzilam do tego tytulu bardzo sceptycznie, wydawalo mi sie, ze to naziwsko rezysera robi furore, a nie sam film. I dla mnie dokladnie tak jest. Bylam na 3d i mimo to mnie film nie poruszyl. Kilkakrotnie ciekawie wymyslony, nowy swiat, piekna wizualizacja. Ale zeby bardzo sie zachwycac...? I pierwszy raz zasnelam w kinie 😁 Pod koniec filmu, kiedy wszyscy ze wszystkimi walcza...
mery i jak i jak?? oba bym chciala zobaczyc.. ja wczoraj 11(12) sanatorium pod klepsydra, ale chyba jednak nie dla mnie filmy surrealistyczne bo sie nudzilam..
rozumiem magda ze pytasz o "tlen" i o "fish tank".
tlen to kompletny odjazd !! takie WOW. cos innego, moze byc kontrowersyjnego dla niektorych. mi sie podobalo, bo to nie taki zwykly film, gdzie cos sie dzieje. to jest niezwykly film w ktorym cos sie dzieje 😉 ale na mocne nerwy i dla ludzi, ktorzy lubia np. animacje wplatane w film.
fish tank jest filmem o beznadziei. jakie zycie potrafi byc czasem beznadziejne, a jak juz sie cos udaje, to tez sie okazuje kompletna klapa. troche sie dluzyl, ale bardzo podobala mi sie rola Mii, czyli gł. bohaterki. w sumie chyba polecam 😉
Powiem tak.. Po CIACHU ten film całkiem znośny.. Kilka razy nawet się pośmiałam.. Ot, taki nieskomplikowany i dość przewidywalny filmik.. Ale za to podobała mi się rola Dereszowskiej.. Fajna postać, fajnie zagrana..
Zawiodłam się, na maxa zawiodłam się na Julie i JUlia.. kurcze taki wypaśny film a tak zrąbana dla mnie końcówka że szok. 🙄 Napięcie z minuty naminuty rosło, normalnie masakra i ... napisy końcowe. Parodia.. 👿 tak chciałam żeby się baby spotkały, tak pragnęłam zalać się łzami ze szczęścia i pff... masło pod obrazem wielkiej kucharki miało niby załatwić sprawę ;/ ? e........ tak sie nie robi. Wiem że film jest w sumie na faktach... ale no gdzie ta magia kina? A Merylka jak zawsze niesamowita .. ten akcent, ten styl. Kurcze kobieta jest przeciętnie urodziwą laską ale to jak gra jest prawdziwym kunsztem aktorskim ... technicznie- uczuciowo doskonała ;] uwielbiam ją
Czy dobrze mi się o uszy obiło że ma nominację do Oskara za tą rolę? Jeśli tak to powinna otrzymać statuetkę... zasłużyła po raz kolejny 😅
my z Lena wczoraj 'oswiadczyny po irlandzku' 😉 glupiutki film, ale posmiac sie troche mozna..
a mnie się podobał (ale ja mam słabość do takich facetów :hihi🙂 całkiem pozytywne wrażenia po filmie. oczywiście nie bedzie się o nim długo pamiętać, ale zdecydowanie można pójść. gatunek "komedia romantyczna" mówi sam za siebie, ale całkiem przyzwoite.
Wszystko co kocham- w końcu się do tego dobrałam. naprawdę bardzo mi się podobał. głównie jako film o młodości. ten jasny, miękki obraz i momentami muzyka w tle. młodsza jestem, ale moje wspomnienia mają podobne kolory i myślę że w wielu, nie zależnie od wieku obudziła się pamięć.
udało się zrobić tak, że mam w tym momencie do obejrzenia TYLKO 3 filmy w kinie 😉 dzis wchodzace "to skomplikowane", "lourdes" i "serafine". moze sie uda 😉 ! p.s. a ze mam bilety i nie mam "ambitniejszego" filmu do zobaczenia, to jutro ide na "walentynki" 😂 😂
Z DVD i neta: Ostatni dom po lewej - brutalny strasznie, nie podobał mi się sposób ukazania poświęcenia rodziców dla dziecka. Ale może w takich momentach się nie myśli? Marzyciel- cudowny! Zwłaszcza Johnny 😉 Taka nadzieja, że mimo iż czasem nie wszystko idzie dobrze, warto dalej marzyć 😉 Duma i Uprzedzenia - dlaczego ja się nie urodziłam w tamtych czasach? Żałuje że dopiero teraz obejrzałam! Siedziałam z zapartym tchem 😀
Właśnie, możecie polecić coś w klimacie Dumy i Uprzedzenia? 😉
Querido, ja też uwielbiam!! A czy te ekranizacje są takie, jakby to napisać, nakręcone nowocześnie a zrobione na "staro" Niebezpieczne związki czytałąm i nie mogłam uczytać 😁 a kochanice króla widziałam, też dobre 😉