w pelni legalne ^^ ? nie mowie ze nie sciagam ani nie ma piratow (choc z gieldy ni pol), ale gdybym miala kase na wszytkei filmy ktore ogladam to bym je kupowała orginalne. 😵
Internet mi wolno chodzi, więc mogę coś pomieszać bez sprawdzania, ale tak z pamięci to: Bond (nie 007 😉 ), Brokeback Mountain, Wild Things, Oczy szeroko otwarte (z WFF, izraelski).
mery Egymásra nézve, czyli Inne Spojrzenie. Węgierski film dość stary, bo z lat '80. Najśmieszniejsze że główne role zagrały Polki bo nikt inny nie chciał zgodzić się na rolę lesbijską, po za tym pionierską jeśli chodzi o poruszenie tematu homoseksualizmu. Historia ich miłości na tle historii Węgier, a konkretniej '56 roku. Ciężki film, ale znalazł się w kanonie kinematografii węgierskiej
A mnie od jakiegos czasu ciśnie na Rockiego - wszystkie części. 🙄 Może ma to zwiazek że od jakiegoś czasu smigam na siłownię aby zrzucić zbedy balast z kręgosłupa. Muzyka z filmu podbudowuje mnie.... 🤔wirek: 😉 Ale tak bym se obejrzała Rockiego że szok 😜
Wiecie co, nakręciłam się na Parnassusa i chciałam wybrać się do kina w weekend, ale ani w Heliosie w Olsztynie, ani w Multikinie w Elblągu nie ma go w repertuarze, ani w planowanych premierach 🤔 Nie rozumiem o co chodzi, czyżby nie planowali go grać??
Głód (teraz w kinach) - bdb film. Sprawiedliwie oddający fakty z historii, nikogo nie oceniający i nie piętnujący. Kilka naprawdę świetnych scen i kilka nowych, fajnych pomysłów. Jak na debiut to po prostu genialny! Polecam, ale tym o mocnych nerwach 🙂