500 dni do miłości dla mnie porazka :/ usnełam na tym Za to Księżna przydługawa, ale na końcu ryczałam jak bóbr... nie wiem czemu ale podobała mi się. Może dlatego, że mam słabość do takich filmów retro? 🙂
Maria Antonina - bardzo przyjemny film historyczno-kostiumowy. jak ktoś lubi takie to na pewno obejrzy Duma i uprzedzenie - najnowsza wersja też całkiem przyjemna Vampire Diares - masakra! 😵 Takiego chłamu fantastycznego nie oglądałam bardzo dawno. Po 1 odcinku odechciało mi się.
Vampire Diares - masakra! 😵 Takiego chłamu fantastycznego nie oglądałam bardzo dawno. Po 1 odcinku odechciało mi się.
miałam takie same odczucia 😉
ja właśnie wróciłam z Avatara i jestem po dużym wrażeniem! oczarował mnie ten film. 🙂 na prawdę gorąco polecam! oczywiście efekty są niesamowite, ale sama fabuła filmu też b. przyjemna. super wykonanie, zero sztuczności, jak to czasem bywa w filmach napakowanych efektami specjalnymi. byłam w wersji 2D, więc wyobrażam sobie jakie wrażenie musi robić w wersji 3D! 😵
A zapomniałam powiedzieć, że byłam na "Opowieść Wigilijna" w 3 D I bardzo się cieszę, ze coraz więcej filmów robia w trójwymiarze. Aczkolwiek uwazam ze to nie film dla małych dzieci. Miejscami był przerażający nawet dla mnie 😡 😵 😁
Querido Wywiad i Królową już wielokrotnie widziałam... a True Blood na czym leci? Bo to serial, tak? 😉 pokemon thx za spis... kilka rzeczy już widziałam ale muszę jeszcze nadrobić zaległości. Shutter to jedyny jak na razie horror na którym na prawdę się bałam.
Ranczo Wilkowyje - 😂 juz tak dawno się nie uśmiałam 😂 Film jest super! Serial 'Rancho' zresztą też 😉 Cała rodzinką usiedliśmy i się zaśmiewaliśmy do łez. Teksty przednie 😁
Kasija, tak, ja byłam juz na 4 filmach w 5 D 🙂 W Warszawie jest i w Poznaniu to na 100% nie wiem jak gdzie indziej. Jak dla mnie bomba 🙂 Świetna rozrywka
Obejrzałam Bez mojej zgody, bardzo wzruszający film aż mi się łza zakręciła nie raz w oku... 😡 mało chyba ostatnio dobrych filmów w kinie, z ciekawą fabułą 🤔wirek:
Wczoraj skusilam sie w koncu na V for Vendetta i bylo cudowne... tz moze sama wasrtwa ideologiczna to takie troszke naiwne popluczyny po roku 1984, za dobrze sie tym ludziom zylo zdecydowanie, ale sam V, cudowna postac i jego milosc do Evey, och jej, wzruszylam sie 💘
Ja także byłam zniesmaczona po Mrocznym Rycerzu... nic tylko pościgi, strzelanki, pościgi, strzelanki i pomalowany psychodeliczny świr gdzie chyba jako jedyny ratuje ten film od totalnej kleski.
Obejrzałam Prawo ciążenia z Lindsay L. - tragedia do potęgi.
Od jakiegoś czasu nadrabiam Ally McBeal.... fakt no serial ale jaki czadowy. I ta muzyka 🙂 Lubię takie inteligentne papki ;]
Mikołajka kocham w każdym calu mam wszytskie książki 😀 Z niecierpliwością czekam az wejdzie na ekran kina w moim miescie 🙂 To tak jakbym spotykała sie z dzieciństwem 😀 mrauuu
Nigdy nie mam czasu isc do kina, wiec dopiero teraz obejrzalam "The curious case of Benjamin Button". Poryczalam sie na koniec, caly film siedzialam bez ruchu. Stal sie jednym z moich naj! 😵
A ja dorwałam cos dla koneserów "tego smutnego" okresu historii: Kornblumenblau Nie wiem jakim prawem ale kręcą mnie takie filmy. W domu mam chyba z 60 pozycji książkowych tego typu a nie wspomne o filmach. W domu uważaja mnie za dziwiadło. Ale ja nie potrafie bezosobowo traktowac ten temat. Najbardziej nakręcam sie przed kolejną rocznicą wyzwolenia obozu... ehhh 🤔wirek: A film polecam tym którzy tak jak ja nie chcą zapomniec.....
zabeczko, nie jestes sama 😉 choc ja mniej zainteresowana, ale tez nieprzechodze obojetnie obok tego tematu..
asior, film ladny, ale bez przesady 😉
ja dotarlam w koncu do krolika po berlinsku. dokument super. nietypowe podejscie do tematu. obraz dopracowany, nie za dlugi, nei za krotki. jednoczesnie wyczerpujacy i niedopowiedziny 😉 polecam bardzo, bo to cos wyrozniajacego sie i naprawde ciekawego 🙂
pozatym - kinomani! 😉 czy bywacie na festiwalach filmowych? pojechalabym gdzies np latem.. w polsce albo do berlina 😉
co do festiwali, niedanow był Etiuda&Anima w Krakowie, ale byłam tylko na 1 pokazie animacji, notabene baaardzo przyjemnych🙂 W tym roku tez braalm udzial w KKFie, z karnetem wiec w duzych dawkach, i polecam zwłaszcza Gale kończąca i Noc Wiedoklipów 💘, warto 🙂 Krótkometrażówki zdeeecydowanie do mnei nie przemawiają, ale niektóre dokumenty były interesujace
aaaaaa bylam wczoraj na ost wieczornym seansie w IMAX'ie....pełno ludzi, sala zapchana mimo, ze było już dobrze po 22. a film BOSKI! Chociaz nigdy tego typu filmów nie lubiłam to ten jest zdecydowanie na tak. 😍