A ja mały off zrobię, ale męczy mnie noooo! Kiedyś oglądałam polski film. Na wieś przyjechał jakiś biznesmen, ludzie pili piwo, on chciał by się zmienili, stworzył jakąś fabrykę czy coś w ten deseń... potem jacyś ludzie ją zniszczyli, pijacy znowu stracili nadzieję ale pewnie skończyło się dobrze.czy któraś z Was wie, o czym piszę ? Film nie jest taki stary.
Poszukuję filmu z 1998: At Sachem Farm AKA Higher Love AKA Trade Winds AKA Uncorked AKA Sachem - w Polsce znany jako "Wyższość uczuć". Reżyseria i scenariusz - John Huddles. Siedziałam wpatrzona jak stroka w gnat, po prostu... piękny. I nie do dostania poza amzonem. Jeżeli macie jakieś kontakty, wskazówki - lub ktoś z was może ściąga/ściągal filmy z amzona (są akurat 2 szt. DVD), dajcie znać. J dalej googlam, może jakieś źródło jeszcze wyszukam
Dziś zupełnie przypadkiem wpadłam na dramat na Canal +. Nosił nazwę [url=http://www.filmweb.pl/f104005/Znak+mi%C5%82o%C5%9Bci,2007]Znak miłości[/url]. Film niesamowity, bardzo poruszający. Popłakałam się... 😡 Ukazuje jak wielki wpływ na ludzi i ich psychikę miała II Wojna Światowa. Oraz jak bardzo można kogoś kochać i jak wiele ta miłość potrafi przetrwać. Bardzo, bardzo polecam! Nie tylko fanom tematyki II Wojny Światowej, ale również tym, którzy w taką wieczną miłość wierzą. Powtórzę jeszcze raz, film niesamowity i wzruszający. Polecam!
już dzisiaj kupiłam bilety na noc horrorów w heliosie 😂 ja nie horrorowa... no ale zostałam namówiona 😁 Udręczeni, 30 dni mroku, Egzorcyzmy Dorothy Mills, Zapowiedź
Jeżeli chodzi i District 9, to widzialam zwiastuna, film zapowiadal się ciekawy ale jeszcze nie mialam okazji go obejrzeć jednak najbardziej czekam na 2012 😜 😜
hehe, też już nie mogę się doczekać tego filmu! wygląda, że będzie na prawdę świetny! 😀 a na "Dystrykt 9" też się musze wybrać, uwielbiam tego typu filmy 😉
też oglądałam zwiastuna 2012 i siedziałam tak 🤔 🤔 😵 dla mnie miażdży... zobaczymy co to będzie jak wejdzie do kina, mimo to już nie mogę się doczekać 😁 lubię science fiction, i takie typowo katastroficzne filmy 😡
też oglądałam zwiastuna 2012 i siedziałam tak 🤔 🤔 😵 dla mnie miażdży...
ooooo, a ja zdecydowanie ominę ten film ogromnym łukiem po tym zwiastunie, który widzialam w kinie... porażka, taka sama jak "pojutrze", kicz i tandeta jak nic 😎
mery, ja osobiście mało filmów dobrych obejrzałam w swoim życiu, jednak wolę obejrzeć takie tandetne science fiction i czuć napięcie, niż ogladanie badziewnej komedii romantycznej która kończy się zawsze tak samo 😵
[quote author=Freddie link=topic=51.msg357117#msg357117 date=1255695751] A nikt nie widzal District 9? Tylko ja sie tak podniecam tym filmem? 👀
Ja widziałam, poświęciłam się dla męża i poszłam do kina. Flm bardzo "krewetkowy" 😉 Całkiem ciekawy, zwłaszcza przesłanie. [/quote] No widzisz, bo dla meza trzeba sie poswiecac 😁 👍
A ja wczoraj obejrzalam Barakę po raz dwudziesty piaty i moglabym jeszcze raz 😜 to jest taki piekny film.......
Freddie byliśmy w kinie pod Baranami gdzie organizowany jest cykl filmowy. Raz w miesiącu idziemy na film o "trudnej" tematyce. Aż do maja. Widziałam spis i całkiem ciekawe tytuły tam figurowały 🙂
ja dzis wyjatkowo krotko, ale spalam za malo, bede spac za malo no i film mi dzis spadl w polowie seansu wiec padam na ryjek ..
miasto z morza - omijajcie, nie warto, z zadnych wzgledow.. hitem sa dwie sceny: jeden dzien, chlopak sie zegna z ojcem bo nazajutrz na rok wyplywa w morze - jest zima, wszyscy cieplo ubrani.. drugi dzien - chlopak sie zegna ze znajomymi bo wyplywa za godzine.. i ... nagle sie wszyscy kapia w morzyu i jest cieplo.. no padlam................. przerwane objecia - ogolnie ciekawie, ale musze recencje jakas dobra dorwac i poczytac co madrego o tym pisza 😉
no i dystrykt 9... polecali mi to poszlam.. wynudzilam sie, zniesmaczylam i stwierdzam ze powinien byc zakaz robienia tego typu filmow. dla dobra wszystkich.
nie rozumiem, dlaczego promowane sa tak denne filmy i puszczane na najwiekszych salacxh i najwiecej razy.. a te dobre, wartosciowe gina gdzies :/
p.s. od jutra solista w kinach i ten ponownie polecam.