Forum towarzyskie »

KOCHAM KINO :)

tak myślałam.
właśnie śmigam do kina na "CASABLANCE"  😜 😜 😜  ❗ ❗
9 bardzo dobre  🙂 świetna muzyka, efekty. Historyjka taka sobie, ale ogląda się dobrze  🙂
ehh, "casablanca" i "parszywa dwunastka"- dzis postawilam na klasyke 😉 chyba nie trzeba o nich nic mowic... 😀 😀 😀
A ja wczoraj obejrzałam Czerwonego Smoka. Ach, świetny film!! Edwad Norton, Hopkins... super fabuła i to napięcie... Polecam  🙂
Dziś za to byłam naBoskim i nie podobał mi się. Monotonny, mało odkrywczy i mało porywający. Za to miał fajne momenty i sama postać premiera (hehe, no wypisz-wymaluj Mózg z Pinky i Mózg  😁 ) też świetna  🙂
Dzionka, bo to takie cos a'la dokument 😉 znaczy pewnie nie a'la, ale na faktach, wiec wiadomo, ze nudne, bo polityka nudna 😉 jak dla mnie Andreotti to cały ten film 😉 jego twarz przez 2h bez zmian... cudo! 😉
A ja już wczoraj almodovara widziałam i oprócz tego,ze trochę za długi to taki piękny almodovarowski😉 fajne,fajne...
Przed chwilką widziałam zapowiedzi filmu "Weronika postanawia umrzeć" na podstawie książki Paula Coelho 😉
Ja tam dalej nie jestem przekonana do adaptacji...😉
a ja byłam na "Bękartach" i muszę powiedzieć, że się troszkę rozczarowałam..tak to jest jak się czyta za dużo pozytywnych opinii przed filmem, to się człowiek spodziewa nie wiadomo czego :P  myślałam, że trochę żywsza akcja będzie...ale Brad Pitt po raz kolejny udowodnił jak dla mnie, że jest świetnym aktorem  😜 no i ogólnie film na plus...
teraz wybieram się na "Spotkanie w Palermo", ktoś może był?
no i czekam na "Alicję w krainie czarów"  😎
sushi, Ja tez czekam na 'Alicję.''' Szczególnie, że Burton się wziął za ekranizację to już w ogóle czad! A znajac tego reżysera znowu powali na kolana pomysłami 😜 😜 😜
widzisz sushi, ja mam wrazenie, ze u QT o to chodzi, ze buduje napiecie takimi dluuugimi scenami, niby niepewnościa, a pozniej okazuje sie, ze mucha przelatuje 😉 cały jego urok 🙂
a ja z kolei nie jestem przekonana do coelha 😉

mysia bedziesz na spotkaniu w sprawie wff?
Ja właśnie wróciłam z "The Ugly Truth"

Moim zdaniem komedyjka super..
Sporo śmiesznych momentów, fajna gra aktorska, ciekawa (choć nie twierdzę,że nieprzewidywalna 😉 ) fabuła..

Mnie się podobało.. 🙂
mysia bedziesz na spotkaniu w sprawie wff?

a kiedy masz?bo ja nie wiem czy będziemy miały tego samego dnia,bo ja tam trochę inna fuche mam😉
sushi, Ja tez czekam na 'Alicję.''' Szczególnie, że Burton się wziął za ekranizację to już w ogóle czad! A znajac tego reżysera znowu powali na kolana pomysłami 😜 😜 😜

O jaaaaaaaaaaaa, oczywiście nie wiedziałam 🙂 to też czekam  💃
Troszkę komentarza ode mnie  😀

Od czasu powstania  Heliosa  w naszej mieścinie byłam na kilku filmach

- "Anioły i Demony"  zdecydowanie powalający film, najlepszy jaki obejrzałam w tym kinie. Żywa akcja, dreszczyk, człowiek zastanawia się, co będzie za 2 sekundy.

- "Ostatni Dom po Lewej"  Dla miłośników horrorów smakowity kąsek...

- " Bruno"  Jedna wielka pomyłka....  Nie wiaodmo czy śmiać się czy płakać... Obrzydliwy i żałosny film.

- "Oszukać przeznaczenie 4 " rozczarowałam się fabułą, lecz efekty  3 D  w miarę ciekawe

- "Dzieci Ireny Sandlerowej" Wzruszający, piękny film. Łezka kręci się  w oku. Podobał mi się.
Mam prosbe, napiszecie mi swoje ulubione filmy? Bo mam teraz troche czasu i w zasadzie nie wiem, co by sobie ogladnac, brak mi pomyslow  👀
Niekoniecznie jakies hollywodzkie hiciory, po prostu takie, co zapadaja w pamiec i wrecz nalezy je znac.
Ulubione.
Dzieki.
- Snatch ( z polskiego Przekręt ) z Pittem

- Kontrolerzy ( węgierski )

ode mnie dwa najulubieńsze  🙂

To ja dodam trochę swoich tytułów

'Opowieści z Narnii' (koniecznie po polsku! 😜 😜 )
'Egzorcyzmy Emily Rose'
'Nienarodzony'
'Billy Elliot'
'Ciekawy przypadek Benjamina Buttona' 😜
'Armageddon'
'Ostatni Brzeg'
'Jak w Niebie'
'X - men I, 2, 3, Wolverine'
'Misja na Marsa' 😍  😜
'Australia'
'Charlotte's Web'
'Wyścig Marzeń'
'Demolition man' 🤔wirek:
'The Simpsons movie'
'Scary moie III'
'Ghost Rider'

To jeszcze nie wszystko bo jest tego drugie tyle. A w wideotece mam jakieś ponad 300 GB filmów 😉
No i oczywiscie jeśli ktoś lubi klasykę Disneya typu 'Królewna Śnieżka' czy 'Zakochany kundel' to jak najbardziej na jesienne wieczory 🙂
- "Lektor" - istny obłęd 😜 😜 😜
- "Fast and Furious - Tokio Drift"
- "Star Wars - Atak Klonów"
- "X-Men"
- "21" - rewelka 😎
- "Elisabeth"
- "Szkoła Uczuć" - piękne 😍
- "Prestiż"
- "Ciekawy przypadek Benjamina Buttona"
- "Kac Vegas" 😂
Duma i uprzedzenie
Dirty Dancing
X Men
Grease
Cruel Intentions
"Szkoła uwodzenia" 😜
"Joe Black" 💘
"Piraci z Karaibów" (pierwsza część jest moim absolutnym faworytem, ale dwie pozostałe też są warte uwagi 😉 )
W 100% popieram Querido. Idealne zestawianie. Dodałabym jeszcze kilka filmów Tarantino i byłoby perfekcyjne😀
Dzieki dziewczyny  💘 :kwiatek:
bede twardo ogladac  😁
Oglądnij też takie filmy, jak;
Obywatel Kane, Egzorcysta, Piknik pod wiszącą skałą, i tu skasowałam resztę, bo rozpędziłam się 🙂 mogłabym wypisać dużo filmów.
A na co masz ochotę? Jakie kino? Lekkie i przyjemne? Dramat? Horror?
Wszystko, byle by bylo dobre 😉 nie wybrzydzam w gatunkach.
widzisz Freddie, ciezko tak stwierdzic co jest "dobre".
dla jednego 'straszny film III' dla innego 'grease'...

nie ma co wypisywac bez sensu tysiecy tytulow... poogladaj sobie ten watek (tylko 27 str) i tutaj naprawde padlo baaardzo duzo ciekawych tytulow...  🙄
opuscilam sie w ogladaniu.. wiec wczoraj sie wybralam na galerianki i film ten zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. przejmujacy, poruszajacy, moze az szokujacy? dziewczyny widac ze nie sa jakimis super aktorkami, zdjecia nie sa super, ale film polecam. zreszta niemal 100%wypelnienie sali w srodku tygodnia (!) chyba mowi samo za siebie..

dzis natomiast obejrzalam weronika postanawia umrzec. (tym razem sama na sali  😁 ). rowniez dobry film. piekna muzyka, ladne kadry, ciekawa historia. ksiazki nie czytalam, ale zakonczenie mnie nieco zaskoczylo.

oba filmy duzo mowia, daja do myslenia. na dlugie jesienne wieczory - do przemyslenia pewnych spraw..
opuscilam sie w ogladaniu.. wiec wczoraj sie wybralam na galerianki i film ten zrobil na mnie bardzo pozytywne wrazenie. przejmujacy, poruszajacy, moze az szokujacy? dziewczyny widac ze nie sa jakimis super aktorkami, zdjecia nie sa super, ale film polecam. zreszta niemal 100%wypelnienie sali w srodku tygodnia (!) chyba mowi samo za siebie..

popieram  😉 w sumie troche się rozczarowalam końcówką jak jest ta kłótnia w toalecie,  alicja zmywa makijaż i kończy się film...  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się