ja na antychrysta sie wybralam i mi sie podobal. pokrecony i dziwny. i zdecydowanie od 18 lat 😉 ale mysle ze warto
widzialam tez 17 again i zgodnie z oczekiwaniami - glupiutki filmik rodem z usa.. jak ktos lubi i nie szkoda mu kasy to mozna obejrzec 😉 a tak to mozna sobie podarowac..
lato muminkow tez gramy, ale nie podoba mi sie ze zrobili z muminkow dziwne filcaki i dali glosy zupelnie inne niz w kreskowce.. owszem, zrobione niezle, ale jednak sie wynudzilam..
dzis sie chyba na stan gry wybiore, a potem moze na potwory kontra obcy o ile nie bedzie wieczorem juz az takich tlumow..
A ja poszłam dziś z bratem na Potwory w wersji 3D. No ale niestety nie dane nam było ich obejrzeć 🙁 Po 45 minutach oczekiwania poinformowano nas,że z powodu problemów technicznych seans zostaje odwołany 🙁
to niezle.. przerabane i dla klientow i dla pracownikow.. ja na potwory moze jutro pojde..
dzis state of play i after the wedding. pierwszy w kinie i znow zasnelam... ostatnio czesto mi sie to zdarza.. generalnie nie zalapalam sensu i nie polapalam sie w tej historii.. troche polityki troche sensacji - nie dla mnie. drugi - dunski bodajze i podobal mi sie, choc bez rewelacji. historia wyidealizowana, sztuczna. ale dobrze sie ogladalo i nawet zakonczenie, mimo ze banalne, to mnie poruszylo troche jednak..
lato muminkow tez gramy, ale nie podoba mi sie ze zrobili z muminkow dziwne filcaki i dali glosy zupelnie inne niz w kreskowce.. owszem, zrobione niezle, ale jednak sie wynudzilam..
Ale Muminki przecież w wersji filcakowej istnieją ohohoho! Chyba, że jakaś nowa wersja filcakowa jest.
obejrzalam w koncu potwory kontra obcy i.. no takie niby fajne, ale jednak nie do konca.. momenty naprawde wesole byly, ale tylko momenty.. film do obejrzenia i zapomnienia raczej..
za to bardzo podobal mi sie film ja cie kocham a ty z nim (tytul-porazka.. angielskie Dan in Real Life brzmi o niebo lepiej.. ) -wesoly, nie oglupia. lekki, na dobrze spedzone popoludnie, oderwanie sie od zycia troche 😉 tylko nie pojmuje, czemu film majacy premiere swiatowa w pazdzierniku 2007, do nas trafia dopiero teraz.. no ale z my blueberry nights bylo podobnie..
widzialam tez Ghosts of Girlfriends Past ale to to juz oglupiajaca produkcja hamerykanska.. no mozna obejrzec.. ale nie ma potrzeby 😉
Aronofskiego. jak dla mnie to jakis surrealistyczno-symboliczno-melodramatyczno-kiczowaty film. zmęczyłam się okrótnie, piędziesiąt razy myślałam, że się skończył, ale nie, on dalej się ciągnął... filmy wygląda jakby ktoś się bardzo starał ale mu nie wyszło, ewidentie przedobrzony. trzy niby piekne historie ktorych przeplatanie jedynie kaleczy caly obraz. tandetne zakonczenie, powtarzanie scen i straszni bohaterowie. nie wiem, czy mi się cos pomyliło, czy ktos mi opowiadał, czy mowa byla o tym drugim źródle, ale zakodowane miałam, ze to fajny film i chciałam go obejrzeć. wyboru duzego nie miałam, poszłam na kwas, ucieszyłam sie ze źródło, dołozyłam wszelkich staran zeby mimo trudnosci technicznych byl to jednak ten film, ale sie stanowczo rozczarowałam.
A ja byłam na Terminator -Ocalenie - i bardzo mi się podobało. Nowy Terminator -Sam Worthington - jest aktorem-grał i bardzo ożywił tę postać. A Christian Bale jest aktorem świetnym w każdym wydaniu.
leonera (lwica) - to film poruszajacy trudny temat. opowiesc o kobiecie oskarzonej o morderstwo, osadzonej w wiezieniu - na oddziale dla kobiet w ciazy i matek z dziecmi. z jednej strony otwarte cele, matki, wzajemna pomoc i mozliwosc edukacji przedszkolnej. z drugiej wiezienna rzeczywistosc, dzieciaki od urodzenia za kratami, bojki, proby gwaltow, zamieszki. film polecam, bo daje do myslenia i daje obraz, w ktory mozna uwierzyc, wczuc sie i zamyslec. mimo niedociagniec.
Ach, dopiero dziś zobaczyłam Vicky Cristina Barcelona Wrazenia? 🙇
u mnie były jak najbardziej pozytywne! i może się powtórzę, ale taką wisienka na torcie była rola Penelope- genialna!
A przed chwilą skończyłam oglądać "Ho voglia di te" (angielski tutył "I want you", w Polsce filmu chyba nie było w kinach? Stąd też nieźle się nagimnastykowałam, żeby znaleźć napisy, a te które dorwałam to... eh, język polska trudna język.. momentami wolałam skupić się na rozumieniu ze słuchu). Wiem, że sprzed dwóch lat, ale lepiej późno... Widział ktoś? Takie generalnie włoskie romansidło, wątki trochę pomieszane i nie wiadomo jak się zaczynają, a jak kończą (celowy zabieg?), ale dla całości jestem jak najbardziej na "tak": trochę to wzruszające, trochę dające do myślenia.. I aktorzy ładni 😁 No ale ja mam trochę skrzywione spojrzenie generalnie na wszystko co włoskie 😉
I stąd moje pytanie/prośba: znacie jakieś ciekawe, włoskie filmy? Uczę się tego języka od paru miesięcy i chciałabym się jak najwięcej z nim osłuchiwać... A przy okazji coś fajnego obejrzeć oczywiście.Wdzięczna będę🙂
afonia i pszczoly to drugi film jaki wybralam na dzis. film opowiada obrazem. dialogow jest malo, duzo niedopowiedzen. podzialal na moja wyobraznie, zmusil do myslenia o relacjach miedzy bohaterami, tym co jest pokazane, a tym czego brak. nie jest to film na lekkie popoludnie w kinie. raczej cos dazace w strone artystycznego obrazu. przynajmniej takie mam odczucia 🙂
teraz sie czaje na gomorre, a z pewnych wzgledow waham sie czy nie obejrzec filmu oko i nocny pociag z miesem 😉
wybiera sie ktos do Czech na festiwal filmowy? http://www.kviff.com/en/news/ jade z kilkoma znajomymi i pomyslalam, ze 'zareklamuje' festival tez na forum 😉 jestesmy jeszcze w trakcie organizacji wszystkiego, jezeli ktos chce to moge zarezerwowac wiecej lozek- dla siebie i voltowiczow. kolezanka znalazla tani osrodek 8 euro za noc od osoby (i chyba tani to jego jedyny plus :wysmiewa🙂 http://www.brezovy-haj.cz/en.htm gdyby ktos mial chec sie zabrac to prosze o kontakt. im wieksza grupa tym fajniej 😅
"źródło"widziałam w grudniu... ( mowimy o tym z Hugh Jackmanem i Rachel Weisz?) i.....do bani! 🤔 totalna pomylka, nuda. I zeby nie bylo: Hugh Jackman to moj ulubiony aktor i tak jak jest przystojny tak w "źródle" zadowolilo mnie jedynie patrzenie bo szczerze mowiac taki kicz, ze mi sie sluchac nie chcialo. Zwlaszcza na koncu kwiaty wyrastajace z ust 😵
mam pytanie, czy ktoś z was wie w jakim kinie będzie leciał film ''Udręczeni'' ? Premiera niby jest 19 czerwca, ale nie mogę znaleźć w jakim kinie w Heliosie nie ma... 🤔wirek: