Forum towarzyskie »

KOCHAM KINO :)

Eeee..... "Anioły..." kijowe. Pozmieniali dużo, trudno mi określić czy to dobrze czy źle, bo cała ta historia mnie nie rusza 😉 a film sam w sobie też nie zachwyca jakoś strasznie 😉
szepcik, Ja też idę, na 17 😅
Miałam iść na seans o 00😲1, ale nie wypaliło :/
To dajcie znać co z tymi Aniołami i Demonami, bo planuję się wybrać jutro, a jeszcze książki nie czytałam 😉
Obejrzałam za to wczoraj Dziennik nimfomanki.. Hmm, początek niezbyt mi się podobał, ale reszta całkiem dobra, dobrze zrobiony portret psychologiczny Val. Końcówka jak najbardziej satysfakcjonujaca 😉
Co prawda z reguły wolę najpierw przeczytać książkę, a potem zobaczyć filmy, ale w tym wypadku nawet bym sobie głowy nie zawracała książką 😉
Hmmm, mam mieszane uczucia co do 'Aniołów i Demonów'. Zmieniona fabuła, brak jakichkolwiek oznak czegoś więcej w relacjach miedzy Robertem, a Vittorią jest minusem...
No i dziwić, że katolicyzm mnie tak odrzuca... 😁
Taki.... okrojony strasznie z wątków, co nie?
No i ogólnie jak początek zobaczyłam to mnie dobił...
No przecie langdon do CERNu przyjeżdża na prośbę tych naukowców, a nie Watykan jedzie po niego =_=
O tak! Ale cóż, musieli jakoś uprościć... 😉 Jak dla mnie jednak całkiem ciekawie końcówkę przerobili, bo książkowa była wg mnie żałosna 😉
Właśnie wróciłam z Aniołów.. Generalnie jestem trochę rozczarowana.. Może nie tyle samym filmem co adaptacją.. Fakt,że mam sklerozę, książkę czytałam na raty i to po angielsku, ale jak dla mnie nie dość,że mocno okrojono fabułę to wiele istotnych rzeczy zmieniono i w sumie wyszło zupełnie (no może to ciut mocne słowo) inaczej niż w książce..
moze mi ktos napisac na PW, zeby nie wygadac 😉 jak sie skonczyl film?? bo w ksiazce z ta kartka papieru to myslalam, ze padne ze smiechu  😂 😂 😂
a nie mowilam, zeby nie isc 😎 ?
Już ci piszę 😉
Ja popadłam w stan histerycznej głupawki na widok tvn-u w tej produkcji. Uspokoiłam sie dopiero po 10 minutach.
Zresztą nie tylko ja rżałam ze śmiechu. 3/4 sali lało razem ze mną 😁
Ja popadłam w stan histerycznej głupawki na widok tvn-u w tej produkcji. Uspokoiłam sie dopiero po 10 minutach.
Zresztą nie tylko ja rżałam ze śmiechu. 3/4 sali lało razem ze mną 😁

Hehe.. No.. Zabawnie wyszło..
Już ci piszę 😉

i'm waitin'! 😉
http://www.filmweb.pl/f298581/Wojna+polsko-ruska,2009
Zamierza ktoś na to iść?

Z samego zwiastuna mogę wywnioskować, ze to kolejny polski film z nutą prostactwa, menelstwa i g*wniarstwa.
A Szyca nie lubię.
Notarialna a czytalas ksiazke?
Nie, nawet nie zamierzam 😉
Po prostu ta sfera polskiej 'subkultury' odrzuca mnie na kilometr

PS. I jakim cudem książka ta mogła się doczekać tytułu Bestsellera?
ja obejrzałam zakochanego szekspira i się zakochałam: 💘
ja obejrzałam zakochanego szekspira i się zakochałam: 💘

Dopiero teraz?? 😉 Widziałam kilka razy i przyznam,że też mi się podobał.. 🙂
Ja widziałam "zakochanego Szekspira" ze sto razy i szczerze mówiąc na kolana mnie nie rzucił, taki lekki, łatwy filmik 😉
ja sie nie zakochalam w filmie tylko w samym willu szekspirze 😀
filmik zwyczajny, acz przyjemny.
a krolowa, ktora na ekranie pojawia sie przez ponic osiem minut dostala oscara za d=robe drugoplanowa! 😲
A to prawda, że Watykan nie zgodził się, żeby niektóre sceny z Aniołów i Demonów kręcone były np. w bazylice, itepe? 😁
A to prawda, że Watykan nie zgodził się, żeby niektóre sceny z Aniołów i Demonów kręcone były np. w bazylice, itepe? 😁

No ja słyszałam,że do niektórych scen (m.in tych z kaplicy Sykstyńskiej) musiano wykorzystać grafike komputerową.. Swoją drogą wcale mnie to nie dziwi..
Ja juz sie nie moge doczekac filmu "piatek 13-tego" 😜 bodajze 22 premiera 😀
Querido, why? 😉 bali się, że im co nieco porozwalają? 😁
Lov, A czy kiedykolwiek w historii Watykanu był taki moment gdzie nie mieli czegoś do ukrycia? 😉
Mówię tu i o książce i o realnej sytuacji 😉
Notarialna, zapewne nie, ale ja raczej mało się tym interesuje 😁 młodociany antychryst ze mnie 😁
Lov, Ja też się nie interesuje, ale nie trzeba być teologiem, żeby stwierdzić iż Watykan jest pełen tajemnic, a [ironia] katolicyzm jest jedyną słuszna religią [/ ironia], prawda? 😁
Tak tak, oczywiście! A na wszystkie pytsania trzeba odpowiadać "to jest tajemnica wiary" 😁
na star treka se poszlam ostatnio i powiem wam ze moze byc -ot taka bajeczka.. do obejrzenia i zapomnienia 😉 ale dobrze sie oglada.

no i sie pochwale kinomaniakom ze filmy puszczac legalnie bede w koncu! 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się