Forum towarzyskie »

KOCHAM KINO :)

jaki film z Penelope Cruz warto zobaczyć?  :kwiatek:

Wszystkie Woody'ego, ale przede wszystkim wszystkie Almodovara  💘 Uwielbiam Przerwane Objęcia nakręcone na pięknym Lanzarote, oraz Volver  😍 Dodatkowo z Pen - Elegia  :kwiatek:
o tak, już widziałam Penelope w kilku jego filmach ale najbardziej podobała mi się we Wszystko o mojej macte a od siebie mogę Wam polecić Vicky Christina Barcelona jak nie lubie Allena tak ten film uwielbiam, wlasnie ze względu na nią oraz Sexipistols film generalnie jest średni ale ona tak tam wygląda, że nie można oderwać od niej oczu  😀 kurcze, jak można być tak piękną noooo?  😍
oglądał ktoś Zimową Opowieść??
warto?
Vicky Christina Barcelona

I tak, jak za Allenem nie przepadam, tak to jeden z moich ulubionych filmów 😍 Penelope genialna!
Dom Glassów - ciekawy
I nie opuszczaj mnie - nudny
Furia - podobał mi się
Nimfomanka, obie części - świetny film, bardzo mi sie podobał. Przeciagnelabym jeszcze o 10min druga część, zeby zrobić wyjaśnienie np co z dzieckiem ale mimo wszystko rewelacja 🙂
Czy Grand hotel budapest ktoś z Was widział??

Ja jeszcze nie, ale nie mogę się doczekać. Kilkoro moich znajomych było i mówią, że boskie
Ja widzialam! Super! Genialne poczucie humoru, niesamowita dbalosc o detale.
Jeżeli ktoś lubi filmy Andersona to się nie zawiedzie. Ja go kocham  😜
Dokładnie! Ten film mógłby się nie kończyć, piękny i zadziwiająco zabawny. Albo odzwyczaiłam się od dobrego humoru w kinie, niewiele go ostatnio 🙁.
Polecam też Doma Hemingwaya. Rewelacyjna rola Jude Lawa.

Ja widziałam, boskie 😍
[s]Czy ktoś wie, gdzie mogę dostać działającą Nimfomankę 2 , z napisami ? :< mam problem ze znalezieniem[/s]

Udało się 🙂

Obie części Nimfomanki polecam. Dobre , twarde kino.
[quote author=Thymos link=topic=51.msg2084823#msg2084823 date=1399267822]

Ja widziałam, boskie 😍
[/quote]

Potwierdzam. Super humor, po trochu z niemal każdego gatunku filmowego, zmiksowane w idealnych proporcjach, trochę absurdu, trochę romansu, do tego świetna muzyka. My byliśmy zachwyceni!
Polecam do refleksji: Spotkanie - The Encounter
Polecam do refleksji: Spotkanie - The Encounter

ja również

a wczoraj obejrzałam Running with scissors, świetne!!!!! Polecam z całego serca
Kaznodzieja z karabinem - bardzo kontrowersyjny film. Na faktach. Szczerze mówiąc bardzo ciężko mi się określić na razie, film, który u mnie wywołał długie godziny nad rozmyśleniami. Z resztą nie tylko mi 😉 Sprawa na przemyślenie jeszcze  🙂

edit:
Bohaterowie - Courageous - też polecam
Orientuje sie ktos czy film  “A Most Wanted Man“ jest juz dostepny za granica czy jeszcze nie ?
W Pl ma sie pojawic dopiero w czerwcu.
Online nie moge go trafic.
Oglądał ktoś Niesamowitego Spider-Mana 2? Dla mnie, fana wszystkich Marvelowskich filmów, petarda. Świetne efekty specjalne, lekki humor i dosyć mocne zakończenie.
Godzilla. - sama Godzilla (jako potwór)w skali od 1-10 =9.
Reszta filmu..... kicha. Scenariusz fatalny. Aktorzy marni. Szkoda czasu.
Jeszcze coś. Godzilla pojawia się w filmie w 45 minucie dopiero. I w ogóle jest jej bardzo mało. Za to trup ściele się gęsto z powodu paniki armii USA, która na oślep wali w co popadnie.  🤔wirek:
Po filmie mam jeden wniosek: Boże zachowaj nas przed pomocą USA w czymkolwiek.  😂
Oglądał ktoś Niesamowitego Spider-Mana 2? Dla mnie, fana wszystkich Marvelowskich filmów, petarda. Świetne efekty specjalne, lekki humor i dosyć mocne zakończenie.

Ja widziałam, na Imaxie. Kocham Spider-Mana, ale ten mnie jakoś.... znudził.

Sąsiedzi- fajna lekka komedia na odstresowanie 🙂
A ja byłam na Powstaniu Warszawskim. Wstrząsający. Według mnie obowiązkowy dla każdego.
może to nie zabrzmi odpowiednio, ale nie mogę się doczekać Powstania Warszawskiego! Ostatnio oglądnęłam Wilka z Wall Street i hmm, kolejny film, który nie zapadnie w pamięć i niczego nie zmienił. Już bardziej podobał mi się Blow.
Wybiera się ktoś na przegląd filmów Kubricka w Warszawie? 🙂
Babycall dobry dramat psychologiczny
Dziewczyna z szafy- obejrzałam, bo muszę recenzję napisać. scenariusz mocno średni moim zdaniem, ale ratują go zdjęcia. nakręcony bardzo dobrze
Oglądał ktoś Casanovę po przejściach? Jak wrażenia?
Polecam film Sąsiedzi na wieczór po ciężkim dniu 🙂 Śmiałam się przez cały film, choć poziom humoru dość niskopodłogowy 😀
Byłam na Godzilli i mi się podobała 🙂 efekty fajne, Godzilla fajna (było jej bardzo mało w całym filmie), tylko aktorzy marni (szczególnie aktorki). Ale ogólnie, dla osoby, która pierwszy raz oglądała jakąkolwiek Godzillę- na plus 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się