Forum konie »

Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

lusia722 jaike? rozwiń temat jak możesz bo jestem aktualnie na etapie poszukiwań przyszłych tatusiów
Louisa Ares i Scypion, nadal dostępny będzie też "Nazgul".
Mam nadzieję, że w tym sezonie w końcu uda się zrobić licencje siwemu, ale zawsze nam jakoś nie po drodze 🙄.
lusia722  :kwiatek: dzięki za info
Nie ma za co.
z facebooka:

OGIER BARBUR

Stanówka og. BARBUR (polski koń szlachetnej półkrwi) 80 pkt
16 córek wpisanych do ksiąg
1 uznany syn
potomstwo o osiągnięciach sportowych
172 cm wzrostu

Koń stoi w okolicach Ostrowa Wielkopolskiego
Możliwość hotelowania klaczy
Szukam dla mojej klaczy jakiegoś KWPN-a, coś polecacie?? 🙂
strzemionko
Na rv jest dział ogłoszeń, może tam się udasz ?
co powiecie o potomstwie ogiera Zagon xx?
w bazie PZHK za dużo tego nie ma... a małopolaków po nim to już w ogóle jak na lekarstwo.

PauliL, napisz coś o klaczy i ile chcesz wydać 😉
http://www.bazakoni.pl/juta-rosey-jamajka  to jest klacz. Chciałabym żeby cena była przystepna tak do 1000 zł i najlepiej w obrębie województwa mazowieckiego.
Czy w innych województwach też jest taki problem ze znalezieniem wetów od pobierania świeżego nasienia?  😵 Ja wiem, że podkarpackie to niemalże trzeci świat no ale bez przesady  🙄 Z obdzwonionych wetów żaden (!) nie podejmuje się współpracy bo:
a)mają za daleko
b)mają za dużo pracy i nie są na tyle elastyczni czasowo żeby dojechać na czas  😵

Białka miała imprezę z okazji otwarcia punktu pobierania nasienia i co? Jedno wielkie G.  🤔
galopada jest bardzo duży problem .. ja koniec końców znalazłam, ale co się naszukałam ...
armara, po co? 😉

to nie jest moje ogłoszenie, nie mój koń.

Przeglądając fejsbukową grupe trafiłam na ofertę stanówki, a że na re-volcie jest odpowiedni wątek więc wstawiłam.

Może komuś się przyda.
strzemionko, i każdego ogiera, na którego gdzieś tam będziesz natrafiać, zamierzać przeklejać do wątku?  🙄
quantamera nie 😉

Jeśli to dla Was wielka ujma, że wstawiłam zdjęcia fajnie wyglądającego ogiera, to jak będę na komputerze to usunę (teraz pisze z tel)

Choć dziwi i jednocześnie zastanawia mnie jedno - dużo osób wstawia tu zdjęcia ogierów do krycia (jakby nie bylo tytuł wątku o tym mówi) ale tylko ja zostaję upomniana 😉

Ale co ja tam wiem, przecież "mój plan rozmnażania mojej klaczy polega na pokryciu jakikkolwiek ogierem" czy coś w ten deseń.
strzemionko, wstawiają zdjęcia osoby, które zapytane będą mogły powiedzieć coś o ogierze więcej, niż reklamowy tekst z fejsbuka. Ty przekopiowałaś żywcem wszystko, łącznie z numerem telefonu. A jak się zapytam, co dokładnie startują konie po nim - masz jakiekolwiek info?
i po to numer telefonu 🙂

Ale może rzeczywiście może to zostać odebrane jako ogłoszenie z racji numeru.

Ale wstawiłam, stało się.

Bo tak właściwie ja np. mam problem ze znalezieniem ogiera. Wiadomo, szukałam na bazie koni, w hodowlach. Ale takich ogłoszeń stanówkowych średnimi ogierami, jeśli to jakieś określenie, jest niewiele.
Bo baza koni oklepana moim zdaniem. Każdy może sobie pokryć klacz tymi ogierami.
A ja szukam czegoś dobrego ale i hmm utajonego, może to dobre słowo...
Oj ciężkie mam wymagania.
strzemionko, jak koń dobry, to nie będzie utajony 🤣
Nie - po to są ogłoszenia. Ode mnie OT.

A dobre reproduktory nie bywają utajane. Jaki to by miało sens i cel, kto miałby mieć w czymś takim interes?

Jeśli chcesz mieć konia "po czymś innym niż mają wszyscy" to ściągnij nasienie zza granicy. Ostatnio koleżanka na swoją trakeńską klacz rozważała ogiera All Inclusive - no nim stanowczo nie każdy będzie krył i oklepany nie jest...
http://www.gestuet-tasdorf.de/tasdorf.php?go=hengste&sub=all_inclusive&lang=en
też zależy kto co rozumie przez pojęcie dobry ogier 😉

właśnie nad nasieniem z zagranicy myślałam, mam znajomego kierowcę, który jeździ zawodowo po Europie, głównie do Danii i Szwecji.

Może macie jakieś info o ogierach stamtąd?
Tak do 3 max 4 tys. za mrożonkę 😉
galopada chyba tak, skoro jechałem ostatnio 130km bo znajoma nie dała rady, a wetów w wlkp nie brakuje
galopada
A nie rozważyliście, żeby go postawić w miejscu gdzie nie będzie z tym problemu ? W Polsce mało weterynarzy zajmuje się rozrodem. Nam jak taki nierozodowiec pobierał nasienie w warunkach polowych to wyszła galaretka 🙁 Więc nie dziwi mnie, że nie każdy chce się za to zabrać. Lepiej powiedzieć, że się nie ma warunków niż kasować i robić ludzi w bambuko 😉
Jak wieźć to chyba przez pół Polski, no i nie ma jak dopilnować tego osobiście (chyba że zamieszka się razem z nim gdzieś tam  :hihi🙂. Niestety z tego powodu już kilkanaście jak nie ponad 20 klaczy nam ,,uciekło" w ostatnich tygodniach  🙁
armara tak właśnie przeglądam Twoje ogłoszenia i fajny ten Lak  😉

no i Justus galopady ale kurczę no, podkarpackie, jednak trochę za daleko. Chociaż na upartego...  💃

To wasze konie/waszych znajomych?  😉
jedynym plusem jest to, że jesteśmy w północno zachodniej części podkarpackiego. 5km do lubelskiego, 10 do świętokrzyskiego  🤣
no to mnie pocieszyłaś  🙄

napiszesz mi jaka to dokładna miejscowość?

Wpiszę sobie w google maps odległości  😉
strzemionko
To ogłoszenie grzecznościowe, wrzucone dla nie rv znajomego. Stoją tam trzy ogiery, mnie się najbardziej podoba Lubań i Malibou 😉 Co kto lubi, wszystkie poprawne i z db charakterami, a to już poważny + Tak myślę 🙂
galopada
Ale ja mam na myśli jakiś punkt, np. na Lubelszczyźnie gdzie jest najwięcej klaczy młp 😉 Jest tam przecież trochę odpowiedzialnych ludzi, a szansa na promocję dla ogiera też większa.
no tak... mój "sokoli" wzrok dopatrzył tylko Laka i Lubania (tak to się odmienia?  😉) a Malibou już nie.

Z tych 3 rzeczywiście Malibou jest najładniejszy, ale jeśli bym miała wybierać pomiędzy nim a Lakiem to wybrałabym Laka, jakoś tak zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia  😂
A te ogiery tylko ci się podobają czy może to co reprezentuje rodowód też jest istotne?
Podobają się. A potem urodzi się źrebię "nie podobające się" i będzie płacz i ogier be  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się