LouisaAres i Scypion, nadal dostępny będzie też "Nazgul". Mam nadzieję, że w tym sezonie w końcu uda się zrobić licencje siwemu, ale zawsze nam jakoś nie po drodze 🙄.
Stanówka og. BARBUR (polski koń szlachetnej półkrwi) 80 pkt 16 córek wpisanych do ksiąg 1 uznany syn potomstwo o osiągnięciach sportowych 172 cm wzrostu
Koń stoi w okolicach Ostrowa Wielkopolskiego Możliwość hotelowania klaczy
Czy w innych województwach też jest taki problem ze znalezieniem wetów od pobierania świeżego nasienia? 😵 Ja wiem, że podkarpackie to niemalże trzeci świat no ale bez przesady 🙄 Z obdzwonionych wetów żaden (!) nie podejmuje się współpracy bo: a)mają za daleko b)mają za dużo pracy i nie są na tyle elastyczni czasowo żeby dojechać na czas 😵
Białka miała imprezę z okazji otwarcia punktu pobierania nasienia i co? Jedno wielkie G. 🤔
Jeśli to dla Was wielka ujma, że wstawiłam zdjęcia fajnie wyglądającego ogiera, to jak będę na komputerze to usunę (teraz pisze z tel)
Choć dziwi i jednocześnie zastanawia mnie jedno - dużo osób wstawia tu zdjęcia ogierów do krycia (jakby nie bylo tytuł wątku o tym mówi) ale tylko ja zostaję upomniana 😉
Ale co ja tam wiem, przecież "mój plan rozmnażania mojej klaczy polega na pokryciu jakikkolwiek ogierem" czy coś w ten deseń.
strzemionko, wstawiają zdjęcia osoby, które zapytane będą mogły powiedzieć coś o ogierze więcej, niż reklamowy tekst z fejsbuka. Ty przekopiowałaś żywcem wszystko, łącznie z numerem telefonu. A jak się zapytam, co dokładnie startują konie po nim - masz jakiekolwiek info?
Ale może rzeczywiście może to zostać odebrane jako ogłoszenie z racji numeru.
Ale wstawiłam, stało się.
Bo tak właściwie ja np. mam problem ze znalezieniem ogiera. Wiadomo, szukałam na bazie koni, w hodowlach. Ale takich ogłoszeń stanówkowych średnimi ogierami, jeśli to jakieś określenie, jest niewiele. Bo baza koni oklepana moim zdaniem. Każdy może sobie pokryć klacz tymi ogierami. A ja szukam czegoś dobrego ale i hmm utajonego, może to dobre słowo... Oj ciężkie mam wymagania.
galopada A nie rozważyliście, żeby go postawić w miejscu gdzie nie będzie z tym problemu ? W Polsce mało weterynarzy zajmuje się rozrodem. Nam jak taki nierozodowiec pobierał nasienie w warunkach polowych to wyszła galaretka 🙁 Więc nie dziwi mnie, że nie każdy chce się za to zabrać. Lepiej powiedzieć, że się nie ma warunków niż kasować i robić ludzi w bambuko 😉
Jak wieźć to chyba przez pół Polski, no i nie ma jak dopilnować tego osobiście (chyba że zamieszka się razem z nim gdzieś tam :hihi🙂. Niestety z tego powodu już kilkanaście jak nie ponad 20 klaczy nam ,,uciekło" w ostatnich tygodniach 🙁
strzemionko To ogłoszenie grzecznościowe, wrzucone dla nie rv znajomego. Stoją tam trzy ogiery, mnie się najbardziej podoba Lubań i Malibou 😉 Co kto lubi, wszystkie poprawne i z db charakterami, a to już poważny + Tak myślę 🙂 galopada Ale ja mam na myśli jakiś punkt, np. na Lubelszczyźnie gdzie jest najwięcej klaczy młp 😉 Jest tam przecież trochę odpowiedzialnych ludzi, a szansa na promocję dla ogiera też większa.
no tak... mój "sokoli" wzrok dopatrzył tylko Laka i Lubania (tak to się odmienia? 😉) a Malibou już nie.
Z tych 3 rzeczywiście Malibou jest najładniejszy, ale jeśli bym miała wybierać pomiędzy nim a Lakiem to wybrałabym Laka, jakoś tak zauroczył mnie od pierwszego wejrzenia 😂