Nevermind, mylisz chyba rasę i masz na myśli xo a nie xxoo.
Teraz to są po prostu sp , ale kiedyą się to rozróżniało jak wyŻej.
A napisałam.celowo o xxoo , bo one wyglądam ciut egzotyczne.
Ollala, dziękuję. Mogę podesłać na What's App. Docelowo wszystko ma być na jego stronie i pod ładniejszym adresem, tylko jakoś mi ciężko się za to zabrać.
Dzięki wszystkim, którzy coś podpowiedzieli. W sumie, chyba na początku zapomniałam wspomnieć, że poszukuje ogiera o rodowodzie skokowym, ale widzę, że akurat głównie skoczkowie zostali zaproponowani. Achał-tekin też niczego sobie, ale jako, że źrebak potencjalnie ma być na sprzedaż, to ciężej by mi było znaleźć klienta na taką dość specyficzną mieszankę.
Co do Carrery i Baltica - zastanowię się poważnie, choć przyznam, że są dość drogie akurat do tej klaczy. Ale może przegrzebię trochę stacje i jakiegoś syna, któregoś z tej dwójki znajdę 🤔😁
Mi się achałtekiny ogólnie i ogier Muchozol również, podobają 🙂 Czy do krzyżowania z końmi skokowymi, no pewnie nie bardzo, ale jak ktoś chce mieć fajnego wyróżniającego się konia, to jak najbardziej.
Co do achałtekinów jeszcze, był na podlasiu kiedyś ogier tej rasy (nazywał się Sputnik), pokrył trochę klaczy, w tym xx, wlkp (a może trakenki?) z Lisek, sp i muszę powiedzieć, że potomstwo po nim było bardzo fajne, mocno łapiące za oko, część koni chodziła amatorskie skoki (sport na podlasiu był i zresztą dalej jest słabo rozwinięty, także trzeba brać na to poprawkę).
lhp,Pursat kiedyś opisywała półkrewki po at, które fajnie sobie radziły w sporcie. Ojciec Sagadaya był używany w hodowli półkrwi, ale może przenieśmy się z tym do wątku at 🙂.