Forum towarzyskie »

Second hand, ciuchland, szmateks...

ta czarna nie ma kilku ozdob i chyba bede musiala odpruć  reszte,chociaz szkoda mi bo pewnie straci urok.
szekielka te pierwsze dwie są śliczne!
MsCarmen a jak tam Twoje polowanie?
szekielka dwie pierwsze świetne są  😀
Dunkaa i Dworcika byłam w tym lumpie, ale okazało się, że sprzedawczynie tego towaru nie rozkładają, tylko go sprzedają i, że trzeba szukać. Ale ponoć przy Bumarze w którymś z tamtych 4, bywają czasem bryczesy 😉
MsCarmen to dobrze, bo już myślałam, że nie dojdą  🤣 no i jak tam po polowaniu ?  👀
Jakis czas temu znalazlam bryczesy z pelnym lejem,w prawdzie nie jakiejs znanej firmy,ale juz kilka razy razy mialam je na sobie i zlego slowa nie moge powiedziec.Wisialy praktycznie nowe.Nabylam za 18zl 🏇
szekielka ahh noo ! denerwuj mnie bardziej, ze nigdzie nie znalazłam bryczesów :c
savoir jak bedziesz systematycznie szukac to na pewno cos znajdziesz 😉 Chociaz uwazam,ze trudno trafic,przynajmniej u mnie.
upolowałam buty za 10zł, jutro strzelę fotkę i pokażę 😀
Hej dziewczyny 🙂
Przyszłam się Wam pochwalić z moich ostatnich łowów ;D
Byłam dwa razy w czwartki na dostawie towaru 🙂
Kupiłam prześliczne rzeczy 🙂 W sumie w te dwa dni wydałam prawie 300 zł ale kupiłam:
4 sukienki, jeansy rurki, legginsy x2, kilka bluzek, koszulę, spódnice x2, piękny żakiet nie wiem czy wszystko wymieniłam 😉
Wieczorem zrobię zdjęcia to wstawię 🙂
lniane spodnie h&m, w zasadzie nówki, żadnych śladów używania, za 24 zł  😎
szepcik i MsCarmen, dawać foty!  😀iabeł:
MonikaxD chyba nie rozumiesz do końca idei SCH :P Chodzi by wydać mało, no a według niby sporo kupiłaś ciuchów, ale wydaje mi się, że można na lumpach wydać mniej. Ja bym 3stów nie wydała na ciuchy mimo, że od razu po dostawie. 🙂
A ja dzisiaj fajną fioletową bluzkę (kocham ją miłością wielką od wejrzenia pierwszego) i cienkie dżinsy z lajkrą 😉 za 24 zł, prawdopodobnie nówki bądź założone kilka razy, bo nie widać żeby były używane  😎
savoir, Dokładnie. I nie wkładac czego popadnie (co robiłam na początku tego 'sportu' 😉 ) a mieszać w koszykach, szukać na wieszakach ile wlezie i wybrzydzać. Ja biorę tylko w stanie bdb, rzadko kiedy bd

W szmateksie u mnie są różowe bryczesy. szkoda, że nie znoszę tego koloru, bo bym je już wzięła 😁
Notarialna wybrzydzanie i kupowanie oryginalnych ciuchów lub takich, na które się poluje od hoho czasu za dosłownie gorsze jest o wiele ciekawsze niż wydanie 3stów na moje, na używane ciuchy, za tyle mogę kupić w sieciówce również w promocji 🙂 Ale z biegiem czasu MonikaxD pewnie się nauczysz dobrze chodzić i kupować w lumpach 🙂
subaru2009, MsCarmen szepcik foooty  😜 😜
Not kupuj, a potem sprzedasz na allegro - na taki kąsek pewnie się znajdzie chętna 😉

Dziś doszła jeszcze czarna sukienka len-bawełna, również h&m, zrobię foty po weekendzie, bo kabelek od telefonu pożyczyłam  😎
Jutro jak zdążę to pobuszuję w szmateksach 😉 Może jeszcze będą 😁
W Poznaniu nad Sfinxem zawsze jest coś końskiego, ale na przeszukanie całych dwu części sklepu trzeba sobie zarezerwować na prawdę ze 2 godziny, jak nie więcej (jeśli jest akurat nowa dostawa i jest dużo ludzi). Jak byłam pierwszy raz trafiłam na chyba z 5 lub 6 par dziecięcych kolorowych bawełnianych bryczesków, we wzorki etc. Wisiały normalnie razem z dresami, sportowymi spodniami i legginsami. Kolejnym razem koleżanka kupiła kilka (chyba 3) t-shirty z końskim nadrukiem, w różnych rozmiarach, zupełnie nowe, z metkami. Kilka dni później poszłam poszukać takowej jeszcze dla siebie i oczywiście wygrzebałam 🙂 Raz widziałam jeździecką kamizelkę, ale nie kupowałam, bo nie używam ostatnio, innym razem widziałam gumowe sztyblety lub dziecięce pcv oficerki. Przy takiej ilości towaru zawsze jest coś jeździeckiego, trzeba tylko wieszak po wieszaku przeszukiwać rzeczy, zarezerwować sobie kuuupę czasu i trochę się znać zarówno na tym, co jest "końskie", a co nie, jak i na radzeniu sobie w "lumpie" 🙂
T-shirt miał śmieszną tekstylną metkę z haftem. Podobny haft jest na ramieniu. Może to jest "reklamówka" jakieś firmy, w każdym razie ma fajny nadruk 🙂 4zł

kenna: ostatnio takie T-shirty były na allegro po 42 zł, były sprzedawane jako końskie, miałam kupić właśnie  😀
wow szkoda, że ze swojej metkę oderwałam, opyliłabym z niezłym zyskiem  😁 One generalnie chyba były nowe, bo nie sądzę, żeby je ktoś wcześniej ometkowane nosił, albo ometkował używane 😉
obiecana fotka butów 😀 10zł!
nie umiem kurcze oddać ich fajowskości zdjęciem, na żywo wyglądają korzystniej. próbowałam z różnych kątów, tutaj wyglądają najlepiej 🤣

MsCarmen, oddawaj!! nie było takich więcej? bo jak coś, to wiesz  :kwiatek:
MsCarmen CUDNE  😜 😍
edit: mam trochę upolowanych ostatnio rzeczy.. jutro wstawię fotki bo dziś jestem zmęczona trochu.  😉
savoir, no i gdzie te zdjęcia? 😁

Dziewczyny, potrzebuję bryczesów na początki w siodle, nie chcę kupować od razu nowych rzeczy, bo nie wiem czy dam sobie radę, więc chciałabym spytać, czy któraś z Was ma jakieś zbędne (na 164 cm) lub widziała gdzieś w lumpie w dosyć niskiej cenie (liczę na 20-30 zł - nie chcę wydawać zbyt dużo kasy na sprzęt który może okazać się niepotrzebny) w stania co najmniej db+ ? Będę bardzo wdzięczna. :kwiatek:

MsCarmen, buty boskie są 😍
Przepraszam ,ze dopiero teraz, ale cały dzień mnie nie było w domu.
O to moje ostatnie sztuki:
Na żywo ładniejsza (jak reszta ubrań, robione teraz na szybko telefonem bo aparat postanowił pospać :P), kosztowała mnie bite 7zł

ta rewelacyjnie pasuje do jeansowych spodni. 4zł

ta zaś ma świetną gumeczkę na dole czemu nie jest obcisła i ma śliczny kolor kawy z mlekiem. 1.50zł  😁 ramiączka muszę tylko o jakiś 1cm skrócić z tyłu i będzie idealnie

w końcu mam kurtkę czystą z jeansu !  😍 10zł

czerwony sweterek, bardzo mocny ma kolor, chociaż tutaj tego nie widać. 9zł

no i czarna sukienka przed kolano, z bawełny. bardzo ładnie się dopasowuje, niby 42, ale na kogoś kto by nosił M byłaby idealna. Bo to ogólnie chyba jako tunika/koszulka jest, ale na M'kę jako krótsza sukienka cudo! Na mnie niestety na dole wisi i nie wiem czy jej się nie pozbyć jakoś..kosztowała jakieś 5zł, mama mi ją kupiła

No i to wszystko :P
savoir pierwsza kurteczka super! ostatnio na taką poluję. no i ta kurtka jeansowa, wow!
savoir, a ta biała nie prześwituje? 😉
mitery0322 prawie w ogóle nie prześwituje  🙂
Tak mi się wydawało 🙂
Może nie widać tak bardzo dobrze, ale taką bluzeczkę ostatnio "ustrzeliłam" w ciuchlandzie, za 4 zł:
Się z koniem i ochraniaczami komponuje hehe dobrze, że to nie był gniady koń, tylko skarogniady haha

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się