Forum towarzyskie »

Second hand, ciuchland, szmateks...

gajara18 Ja również nie potrafię ubierać się w szarobure ciuchy. Jakoś kolory są bardziej optymistyczne i kobiece na moje. W każdym razie każdy nosi to co lubi. Skoro dobrze się czujesz w takich ubraniach, to je noś. 😉
Zapomniałam napisać, ale wczoraj mamcia przyniosła mi jakoś wieczorem po pracy koszulkę z lumpa. 😁
10zł

savoir dwa razy to samo zdjęcie wstawiłaś 😉 poka ją w całości
już poprawiłam :P
savoir
fajna koszulka takam delikatna ... romantyczna i kobieca śliczna .
Ja dziś wstawiam ciuchy które nosze do stajni koszule w kratke moje ulubione ,bluzki z końmi oraz bryczesy .
bryczesy błekitne kupiłam wczoraj w sklepie koło metra Stokłosa mieli jeszcze dwie pary ale czarne za duże za 20 zł i granatowe z pełnym lejem za 25 zł a już takie mam .Bryczesy są tam na wycene po 20-25 zł
bryczesy w kratke oliwkowo zielone nowe zakupiła moja mama w wołominie ,bryczesy z pełnym lejem pikeur kupione za 14 zł z zielonce są cudowne .
bezowe za 5 zł tez w wołominie z pełnym lejem beżowo brązowe wołominie mama gdziez kupiła też za grosze

a tak pozatym ja nie mam tylko 5 par, mam ich sporo więcej ale nie chce mi się wrzucać zdjeć ,w sumie ponad 10 dla mnie dobrych a ok 20 z tymi które są za małe lub za duże .

boże bryczesy z pełnym lejem w kratkę za 14zł ?! CUDNE !  💘
gajara18, zdradzisz w ktorym miejscu przy metrze stoklosy? Myslalam ze mam wszystkie obcykane w tamtych okolicach a bryczesow nie widzialam... 🙂
savoir, MsCarmen, macie nosa do ciuchlandów - świetne ubrania!
codziennie jak wracam ze szkoły mijam lumpeks... i codziennie sobie obiecuję, że tam pójdę, ostatnio widziałam genialne jeansy w bdb stanie, fabrycznie przecierane na nogawkach, weszłam sprawdzić cenę i rozmiar... 30zł, nawet sporo, rozmiar... M -.- i to takie typowe M. a ja noszę XS...
Facella dziękuję dziękuję 😉
skąd ja to znam. Jak nosi się XS i S to w lumpach często jak jest coś ładnego, to nie ma rozmiaru. Ale trzeba szukać, nie ma bata. 😉
oj tak, gorzej, jak jest jakaś pojedyncza, nieziemska sztuka i strasznie żal )-:
I ja się chyba do lumpa wybiorę... wyjeżdzam w niedziele i musze uzupełnić garderobę bo letnich ciuchów brak a nie mam za bardzo kasy.
Tylko jak się za to zabrać? Znacie jakieś fajne lumpy w Poznaniu?
Google pokazuje milion ciucholandów ale boję się iść tak na żywioł bo raz już byłam i od tamtego czasu brzydzę się lumpeksów 🤔
Wyszukaj sobie lumpów w Google, jeśli znalazłaś ich sporo i masz trochę czasu podziel sobie po kilka lumpów na jeden dzień, pomyśl co byś chciała znaleźć, a jeśli nie potrafisz tak sobie tego sprecyzować to po prostu żywioł. Nie licz, że od razu wszędzie coś będzie, ale uzbrój się w cierpliwość i przewertuj te lumpy w całości. Na pewno wtedy coś znajdziesz. 😉
Facella dzięki 😀

savoir urocza ta bluzeczka! 😀 kurka nooo, ale Ci tych okularów zazdroszczę 😜 są MEGA CUDOWNE!!!
MsCarmen ale tych co mam w avatrze? Mogę jutro przejść się przy okazji i zobaczyć w tym lumpie co były, czy są jeszcze takie 😉
Wczoraj w H&M'ie oglądałam ubrania przy okazji zakupu dla taty, i były takie same jak te moje pierwsze okulary, tylko fioletowe i za 30zł. Więc jestem do przodu.  🤣
sienka
Ciuchlandy jak idziesz od strony marcpolu przejście podziemne metro to musisz przejsc i po drugiej stronie są różne sklepy jeden ciuchland na górze po schodkach a ten z bryczesami na wprost tablica jest ze ciocuhland ,tania odziez czy coś takiego tam w sumie są 3 szmateksy .
ja w sumie mam tylko jedne bryczesy nie z ciucholandu 😉
moja ostatnia zdobycz to nowe brycze z kramera i klasyczne pikeury, które śmiesznie wyglądają, ale są mega wygodne 😀
w takich sklepach są zawsze świetne polo na stajnie, a moja znajoma znalazła nowe termobuty kiedyś 😜
najlepsze jak szła i na wystawie leżał ochraniacz z eskadrona, wskoczyła do środka i pyta sprzedawczyni o niego, ale okazało się, że jest tylko jeden, a sprzedawczyni nie ma pojęcia do czego służy  😉

ogólnie to można niezłe rzeczy czasem znaleźć, ja kupiłam oprawki do okularów od Donny Karan, chustki Moshino czy bluzke Stefanel.
Trzeba tylko mieć czas i szczęście 🙂
Ok, mam już 2 lumpy z polecenia, jutro ruszam na polowanie. Bądźcie dobrej myśli, zobaczymy co tam poznaniaki sprzedają
butki z atmosphere niecałe 4 zł.

bluzka H&m

sweterek 1,80 😉

i UWAGA, UWAGA koleżanka znalazła w lupmie nowe oficerki AIGLE

ja z końskich to tylko kiedys znalazłam sztyblety tylko troche duze były i kolega je zyskał. No i swojego czasu był lump z bryczesami ale sama malutkie rozmiar były i do tego babka sie ceniła troche.

pierwsza bluzka i ostatni sweterek są faaajne :-D

jak byłam młodsza, to w wiejskim, małym lumpie mama znalazła dla mnie gumowe oficerki (-:
kiwii świetne oficerki  😍 A tak poza tym nie boisz się kupować używanych butów (chodzi mi o te z Amosphere) ? Ja trochę bym się bała kupować takie noszone, jeżeli byłyby z metką i nieużywane jak te Twoje oficerki to jeszcze. 😉
A ja dziś byłam w lumpie, kupiłam dwie bluzeczki
7zł

i znowu drogi ciuszek .. 80gr  🤣
Ok, mam już 2 lumpy z polecenia, jutro ruszam na polowanie. Bądźcie dobrej myśli, zobaczymy co tam poznaniaki sprzedają

Daj znać jak Ci poszło, i które to lumpki 😀
poznanianki, a macie jakiś sprawdzony, w którym pojawiają się końskie ciuchy? ja troche po tych poznanskich szmatexach sie nachodzilam, ale nic mi w oko konskiego nie wpadlo
maracuja jednak nie miałam za bardzo czasu więc wstąpiłam tylko do 'second hand from London'  😁 nad Sphinxem przy Zamku. Wrażenia nawet ok, duzy wybór, ale dostawy są w soboty więc dzisiaj wszystko już przebrane 🤔 A i tak znalazłam sobie sweterek z Zary prawie nowy za 1.60  a koleżanka różowy od Marks&Spencer.  🙂 Niestety nic końskiego mi się w oczy nie rzuciło

Po powrocie z wakacji muszę się gdzieś jeszcze zaczaić
poznanianki, a macie jakiś sprawdzony, w którym pojawiają się końskie ciuchy? ja troche po tych poznanskich szmatexach sie nachodzilam, ale nic mi w oko konskiego nie wpadlo

znam dużo lumpów w Pń - ale nigdy nic końskiego nie znalazłam...
savoir ta pierwsz jest śliczna! ja też dzisiaj byłam w lupczaku, złapałam cudowną bluzkę 😅 fotka jutro, bo nie mam już sił 😉
kiwii, fajowski ten szary sweterek, a oficerki to  😍

Dodofon, podaj namiary na jakieś fajne lumpy w Poznaniu  :kwiatek:

Odnośnie końskich rzeczy to kumpel kupił kiedyś sztyblety (trafiły do mnie) i toczek.

Ja wczoraj dorwałam dwie czarne bluzki, sweterek i spódniczkę. Co prawda jak na średzkie warunki to dosyć drogo, bo za wszystko dałam 35zł ale i tak jestem zadowolona 😀 Zdjęcia później, bo teraz wszystko się suszy.
Horciakowa jak na 4 rzeczy to 35zł to nie tak dużo, zależy też jakie one są, w każdym razie czekam na fotki, MsCarmen na twoje również  😀
MsCarmen, prosimy o obiecaną fotkę bluzki 🙂

Moja mama była dziś rano w ciucholandzie (oczywiście nie obudziła mnie 👿 ) ale i tak wynalazła całkiem fajne rzeczy. 🙂
1. Z krótkim rękawkiem w biało- fioletowe paski (szerokość ok. 2mm), jakiś no name, w rzeczywistości kolory trochę intensywniejsze (guziki są tylko odpięte bo bluzka na mnie trochę ciasna i nie mogłam zdjąć 😁 )

2. Z krótkim rękawkiem rozmiar małe M, na mnie trochę za luźna, Philip Russel

3. Z długim rękawem rozmiar małe M, również trochę luźna, atlantic

4. Z długim rękawem rozmiar L (ale chyba takie dziecięce L bo na mnie dosyć obcisła - w sam raz), no name

5. Z długim rękawem rozmiar M (rękawy za krótkie jakieś 2 cm), Butik

6. Z mini rękawkiem rozmiar M (trochę luźna), no name, kolor amarantowy lub fuksja (nie za bardzo znam się na kolorach 🙂 )

7. Z szerokimi ramionami, rozmiaru nie ma, ale myślę że S, no name, kolor beżowy (?), na ciele wygląda lepiej

Za to wszystko ok. 15 zł mama zapłaciła 🙂 Jutro jest wszystko po 1 zł więc może się wybiorę bo tam gdzie zazwyczaj jeżdżę są 2 tuż obok siebie z tym, że w tym drugim ceny strasznie wygórowane. Jest tam bardzo dużo rzeczy z H&M'u itp. tylko tam za jedną rzecz co najmniej 15 zł.
mitery0322 jak obiecała, tak zrobiła 😀
o niej się rozchodzi:

a tu dzisiejsze łowy:

nowy kombinezon Atmosphere z metką! 30zł

i taka jakaś kiecuszka (-: za 25zł

i za szalone 3,50zł zakupiłam stanik, wygląda na nowy, myślałam, że nigdy nie kupię biustonosza w lumpie, a tu psikus 😀 oczarował mnie on i jego cena
MsCarmen Jeju jaki cudny kombinezon  😍
mitery0322 bardzo mało dała twoja mamcia na te ciuszki! 😉 No i daj znać jak coś jutro upolujesz  😀
ja muszę jakoś w najbliższych dniach załatwić sobie jakiś "kontakt" do paru lumpów by znaleźć jakieś bryczesy po śmiesznej cenie  🙄
Także, czas oczekiwania na bryczesy z lumpa uznaję za OTWARTY  🤣
savoir ooo taaaak warto było wydać na niego te 30zł (-:
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się