wpuścić mnie do księgarni 😵 zamiast z jedną książką, wyszłam z trzema 😁
ostatecznie zdecydowałam się na "Cyrk nocy" Erin Morgenstern na prezent dla przyjaciółki, bo mam jakieś dziwne przeczucie, że "Walkę kotów" mogła już czytać a sobie odkupiłam "Trzy metry nad niebem" F. Moccia (którą komuś pożyczyłam i tyle ją widziałam 🤬 ) i ostatnią książkę Zafona, której nie miałam, czyli "Grę anioła" 🙂
Babi hehe dlatego mój mąż ma za zadanie trzymać mnie z dala od tego typu miejsc 😎 Już raz wyszłam z rachunkiem na 200 zł 😉 A najgorszej jest jak świadomie wejdę do np. empiku, mam kase na dwie trzy książki i... nic nie ma co by mnei interesowało 😵 frustracja sięga zenitu 🙂
A ja zabieram się za 50 twarzy G... i coś zabrać nie mogę. Leży to to i paskudnie sie do mnie uśmiecha. Tyle żę po przeczytaniu opinii coś nie mogę sie zmusić żeby otworzyć pierwsza stronę.
e tam, ja wchodzę do empiku czy innej i nic nie wynoszę... wchodzę za to na merlin.pl, czarnaowca.pl, znak.com.pl i już się nie mogę opanować... ale to jest o wiele tańsze w internecie... 😜 😍
kurcze, a właśnie ja nie umiem kupować książek przez internet, jak czytam opis na stronie to nic mi się nie podoba, a jak ide do księgarni to nagle mam ochotę wynieść połowę 😁 ale też muszę mieć odpowiedni nastrój na kupowanie 😎
Babi, właśnie sprawdzałam możliwości kupna i nigdzie nie schodzi poniżej 100 zł, dlatego miałam nadzieję na wypożyczenie od kogoś. Sprawdzałam w paru bibliotekach uniwersyteckich, miejskich i nic.
Właśnie skończyłam Cortazara i zabrałam się za moją drugą największą miłość, Pratchetta. Tym razem w kolaboracji z Baxterem, nawet nieźle im to wyszło. Niespecjalnie lubię science fiction, ale w wydaniu Praczetowym mogłabym czytać nawet szmatławego harlequina. 😜
Dlaczego dzisiaj w Empiku nie znalazłam szukanej przeze mnie książki Rodziewiczówny, za to natknęłam się na 'to coś' niejakiej Ilony Felicjańskiej? 🤔wirek: Chociaż może to i dobrze, i tak nie mam ostatnio czasu na czytanie. 🙄
Jestem po Gronach Gniewu, bardzo wzruszajaca i smutna książka. Teraz załatwiam sobie film, aby dobić się bardziej. Po takiej dawce emocji czas na jakąś gupkowatą pozycję, bo nie wyrobię.
[quote author=Diakon'ka link=topic=50.msg1687182#msg1687182 date=1360768227] Możecie polecić jakieś fajne (auto)biografie? :kwiatek: [/quote] Jeśli lubisz Guns N' Roses to polecam autobiografię ich pierwszego basisty - Duffa McKagana (niestety dostępna na razie po angielsku, nie ma polskiego tłumaczenia). Właśnie czytam i bardzo mnie wciągnęła 😀
mery, zdaj koniecznie relację z wrażeń! 🙇 Czeka na mnie a księga, ale mam stos innych do przeczytania, nie dam rady jej w mój grafik wcisnąć 😕
przeczytałam pierwsze 100 stron... na razie mnie nie porwała. denerwują mnie niektóre dialogi(głównie młodzieży). nie wiem jeszcze czy to kwestia tego kto rozmawia czy autorki. i te cholerne literówki, których jest od groma... damn it !
madmaddie a jakie to mają być książki? jaka tematyka? bo "Dziewczynka w czerwonym płaszczyku" też się dzieje w Krakowie...
- Ake Edwardsson, Hakan Nesser, Henning Mankell, Jussi Adler-Olsen, Gunnar Staalesen, Arne Dahl, Liza Marklund, Jens Lapidus, Chris Tvedt, Sara Blaedel, Karin Wahlberg, Alexander Soderberg, Erikson Kjell, Johan Theorin, Michael Hjorth&Hans Rosenfeldt, Ingrid Hedstroem, Sofie Sarenbrandt, Camilla Ceder, Lena Oskarsson, Jens Hoevsgaard...
mam wymieniać dalej 🤣 ? nie czytałam wszystkich ksiażek tych autorów (chociaż już z 90% tych książek mam), więc ciężko mi ocenić wszystkie... te które czytałam i bardzo polecam pogrubiłam 🙂