Forum towarzyskie »

Zwariowany świat?

Lolek - mały chłopiec w przedwojennym filcowym szkolnym mundurku i w berecie na głowie. To maskotka przedstawiająca Karola Wojtyłę z czasów, gdy był chłopcem. Trafi do dzieci uczestniczących w programie kwietniowych obchodów rocznicy śmierci Jana Pawła II, a także do zgromadzonych na pl. Piłsudskiego w rocznicę śmierci naszego papieża oraz do uczestników konkursów poświęconych Karolowi Wojtyle. - Na razie mamy 200 Lolków, ale cały czas są szyte - mówi Adrian Sinkowski, rzecznik Centrum.

Zaglądam do netu z rosnącym lękiem.
Co jeszcze ludzie wymyślą?
Maskotka kojarzy mi się z takim znaczkiem dla radzieckich pionierów- Dzieciątko Lenin.
🤔

Dzieciątka Lenin pamiętać nie mogę, ale dla mnie wszelkie takie maskotki, to jak maskotki eklamowe, albo takie sportowe. Ciekawe czy jak będą rozdawać te Lolki, to czy ktoś się przebierze w taki wielki kostium. Lolkowy oczywiście...
[img]http://img.archiwumallegro.pl/?310017586[/img]
Pionierzy radzieccy kolekcjonowali przeróżne odznaki i byłą taka z Leninem , jak był młody.
Być może nawet się taką odznakę zdobywało/otrzymywało za jakieś osiągnięcia.
Tego to i ja już nie pamiętam.
U nas nie dość,że bączki mają symbolizować prezydencję w UE to jeszcze Chopin w komiksie przeklinał....
No,świat się jakoś za szybko zakręcił.
niech sobie robią dzieciątka i bączki tylko po co od razu wszelkie media muszą o tym trąbić. Niech sobie media kościelne o kościele, Watykanie, papieżach i czym tam jeszcze trąbią. A te normalne niech się trzymaja przyziemnych codziennych tematów. Ale nie najlepiej pójśc na łatwizne i raportowac o tym co kto powiedział w kościele czy w jakiejś partii i co mu na to odpowiedziano. Tępota i oportunizm w czystej postaci. I takie toto się dumnie "dzinnikarzem" zwie.
A schodząc z tematu Lolków, Bączków i Stalinków, to wczoraj w radiu co chwilę powtarzali, jak to jeden z polityków zachwycał sie jaką to cudowną drogę wybrała jego córka prowadząca tak fantastycznego bloga. O modzie bodajże...
Cóż... bardziej mnie ciekawiła w tym momencie sytuacja w Japonii, ale niewiele się dowiedziałam.
Ja też szukałam informacji o Japonii, o Libii a tu w TV głównie "newsy" takie, o jakich pisze Dworcika.
No i cała gama rozrywkowych programów o niczym .
Już tak zupełnie ludzie zgłupieli czy się ich wodzi za nos?
no właśnie jakies zdawkowe info idą cały czas... a tu już drugi wybuch w elektrowni atomowej fukushima, utracili kontrole na trzecim 🤔
informacje zdawkowe...

a wczoraj jakaś Ynteligentna dziennikarka pytała specjalisty czy to dlatego takie straty, że tsunami było blisko lądu 😵
pan jej grzecznie wytłumaczył na czym polega to zjawisko i skąd się bierze, ale nie wiem czy zrozumiała, czy udawała ze zrozumiała

i jeszcze takiego linka dają w necie, zobaczcie na date wpisu 😀
[url=http://wiadomosci.onet.pl/forum.htmlhashr=1&discId=10617832&threadId=79856273&AppID=15#forum:MSwxNSwxMSw3OTg1NjI3MywwLDEwNjE3ODMyLDAsZm9ydW0wMDEuanM=]link[/url]
hehe

poprawiłam link
duunia, link Ci rozciągnął posta. Wstaw go pomiędzu url:
[u rl= link ] Podpis[/ url] Wszystko bez spacji
wrrr...nie umiem... 😡 jakies pierdoły mi sie robią..
moze któryś mod pomoże? :kwiatek:
by skrócić lub nazwać link należy wpisać

[  url= tutaj adres strony  ]  tutaj jak chcesz nazwać  [/url]

np.

[ url= www. google .pl ] google [  /url  ]

google
oczywiście bez spacji

Tak mi NINEVET napisała jako Mod i mam ten priv i sobie zerkam.
OT-oczywiście.
Post pod postem, bo mi się "zmień" schowało.
Kolejna ważna informacja, warta zamieszczenia na pierwszej stronie:
link
I z innej beczki - stałam w kolejce do bankomatu bo jakiś "mądry inaczej" wymyślił w nim reklamę.
Bankomat pod słońce, nic nie widać a mało kto wpadał na pomysł kliknięcia "DALEJ",żeby z reklamy wyjść.
Następnego dnia wyczytałam, że reklamy recytują też nasze stewardessy w samolocie.  🤔wirek:
To już SKANDAL ! Załoga powinna wygłaszać wyłącznie komunikaty. Jak będą z reklamami -ludzie przestaną ich słuchać.
Och, wrrrrr......
Znowu coś ...
Rodzice są w stanie przełknąć coraz więcej: lalki o kształtach seksbomby z makijażem i w mini, zestawy kosmetyków dla kilkulatków, coraz bardziej wyzywające ciuchy. Jednak czasami ich cierpliwość osiąga swój kres. Kiedy firma Ambercrombie & Fitch wypuściła na brytyjski rynek zestawy bikini dla dziewczynek w wieku od 8 do 14 lat, rodzicom puściły nerwy. Dlaczego? Staniki zawierały wkładki push-up.
Dobrze,że rodzice się oburzyli, ale idę o zakład,że znajdą się i tacy co kupią.  🤔wirek:
12-14 to juz czesto(?) kobiece ksztalty maja wiec sie lansuje malolaty na starsze i bardziej cycate
no moze 12 nie, ale 13-14...
niektóre 13-ki wyglądają teraz na starsze niż ja
ja kiedy miałam 13 lat wyglądałam jak dzisiejsze 10 latki 😀
Lolek - mały chłopiec w przedwojennym filcowym szkolnym mundurku i w berecie na głowie. To maskotka przedstawiająca Karola Wojtyłę z czasów, gdy był chłopcem. Trafi do dzieci uczestniczących w programie kwietniowych obchodów rocznicy śmierci Jana Pawła II, a także do zgromadzonych na pl. Piłsudskiego w rocznicę śmierci naszego papieża oraz do uczestników konkursów poświęconych Karolowi Wojtyle. - Na razie mamy 200 Lolków, ale cały czas są szyte - mówi Adrian Sinkowski, rzecznik Centrum.

Zaglądam do netu z rosnącym lękiem.
Co jeszcze ludzie wymyślą?
Maskotka kojarzy mi się z takim znaczkiem dla radzieckich pionierów- Dzieciątko Lenin.

myślę, że sam zainteresowany JPII przewraca sie w grobie i byłby zażenowany takim działaniem... 🙄 🙄
Jak ze dwa lata temu powiedział pewien znajomy ksiądz: boję się otworzyć lodówkę...
Jak ze dwa lata temu powiedział pewien znajomy ksiądz: boję się otworzyć lodówkę...

Teraz może otwierać spokojnie. W lodówce .... mgła. 😉
w niedzielę mój syn miał wypadek
słońce, nieostrożność i stało się...
nie trzeba świata by własny świat ten domowy zwariował
ku przestrodze kierowcom
http://www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html
,
Tomek sa wegetarianie i wegetarianie, tak jak sa koniarze i koniarze i nie mozna wrzucac wszystkich do jednego wora. Znam wegetarian odzywiajacych sie tak, ze wola to o pomste do nieba, znam tez super zdrowe weganskie od urodzenia dzieci i ich madrych rodzicow.

Poza tym artykul jest stary i przeterminowany :P

Moze nie pisze sie o tym tak czesto w gazetach, gdyz stalo sie to norma, ale wiecej jest rodzicow zapasajacych na smierc miesem i slodyczami swoje dzieciaki.

Take it easy :kwiatek:
link od Tomka J wstrząsający (skala głupoty) ale popieram Pandurską w całej rozciągłości 🙂
jako matka długo-karmiąca dwójkę dzieci oraz ograniczająca im białko zwierzęce w diecie
w niedzielę mój syn miał wypadek
słońce, nieostrożność i stało się...
nie trzeba świata by własny świat ten domowy zwariował
ku przestrodze kierowcom
http://www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html

m.indira-aż się boję spytać.....
trzymaj się jakoś
m.indira co się stało?? 🙁
dlaczego przeoczyłam wpis indiry ....?
m.indira życzę Ci wiary i sił -
i też się boję spytać
m.indira Trzymaj się, życzę ci dużo siły - tej wewnętrznej
ech dziewczyny dzięki
jest ok, ale mogło być tragicznie
to tylko blacha i najważniejsze że wszyscy żyją, to ogromne szczęście

polecam wszystkim ww link
m.indira

trzymaj się! ważne ze tylko blacha poszła!

Ja raz miałam dane zobaczyć na świeżo scenę wypadku po zderzeniu czołowym ( wymijanie na drodze jednopasmowej rankiem na zakręcie).

Jedna rzecz zobaczyć to na filmiku, a inna na żywo.....

Święte slowa mojego dziadka.... Na drodze nie ufaj nikomu, nawet sobie samemu.
Właśnie zrobiłam humanistyczny test gimnazjalny.
👀
Jestem zaszokowana. Patriotyzm, cmentarze i .... Zbigniew Boniek .
Nie zdałam na 100% . Zrobiłam z 90 dobrze. Z tych testowych.
Okropne. Cieszę się,że jestem dorosła.
Tania, myślę, że jakiś poziom trzeba jednak trzymać. to wszystko naprawdę było na lekcjach. w dodatku okres, do którego nawiązywały pytania z historii, ma tematy dość łatwe i przyjemne do nauki. przynajmniej ja tak twierdzę. a wolność, niepodległość, patriotyzm? tyle obchodów różnych rocznic, filmów, książek... ciężko nie mówić o tym ładnie.
przyznam, że z historii zagięło mnie jedno pytanie. pozostałe błędy to wynik mego wiecznego roztargnienia, za które w końcu dostałam kopa od życia 🙄. był on dość subtelny, ale zapamiętam go na długo 😎.
To, o czym piszesz potwierdza tylko moje podejrzenia, że nie dla mnie już ten świat.
I pora schować się w skorupie.
Jedyną miłą chwilą tego dnia był komentarz Ks. Bonieckiego do slynnych "zdradzonych o świcie" . 😂 😂
Szermujacego tymi słowami odesłał do kolejnej zwrotki.  😂
Znakomita odpowiedź.  😅

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się