Buduję nst boksy, może kiedyś dojdę do 100. 🤣 Posadziłam rośliny, produkuje skóry. Nie przeszkadza mi jeśli więcej nie wyciągnę, najwyżej kiedyś jak będę miała więcej czasu. 😁
Mnie jeszcze ciekawi co z tymi zawodami, tzn. jak je budować, aby miały rozetę i prestiż w kosmos. Ustawiałam np. ujeżdżenie jak najtrudniejsze, aby najlepsze konie się zapisywały - i klapa, przez jakiś czas się kręciło i miałam rozetę, a w końcu padło i mam je teraz na jakichś 51% 👀 W ogóle nie rozumiem na jakiej zasadzie one działają.
Budyń, trudność musi być dostosowana to ich prestiżu, nie możesz zawodów 30% prestiżu pierdzielnąć na 1200 UM, bo o ile ich sama nie pchniesz, nikt się nie zapisze. Takie zawody wyświetlają się na samym dole, najczęściej są w ogóle niewidoczne. Jedyne zawody, które mogą utrzymać Rozetę bez pilnowania to ujeżdżenie, ale nawet w nich trafi się, że w 4-5 zawodów dopiszą się słabe konie i prestiż spadnie poniżej 75%. Ważne, żeby pilnować, żeby w ogóle ruszyły w te 5 dni. O utrzymanie Rozety trzeba się już jednak postarać, bo jak ktoś widzi Rozetę, to dopisuje byle co, bo "może się trafi". Nie, nie trafi się, a prestiż leci na łeb na szyję.
Miyako, dosłownie 10 minut temu wyszłam z tej, w której byłam ponad półtora roku. Zostały mi jeszcze dwie. : P Dementek, 250-300. Cierp1enie, tak, lub na 6 skóry, jak Ci się miesiąc nie chce nic robić i potem już sobie sadź normalnie.
Ja mogę uznać promocję za zakończoną. Muszę tylko wymienić 4złote i dwie diamentowe karty i tradycyjnie wszystkie zebrane. dodatkowo mam na aktywacji złotego Jockera. Pewnie wezmę Żywioł
No mi brakuje już tylko diamentowych ;/ ale kurcze, ani jednej do tej pory ;/ Nie wiem czy szaleć i walczyć o boskiego, bo on w sumie taki dosć słaby. Tylko ładnie wygląda :P
Sivrite mam pytanko :kwiatek: Aktualnie mam 80 boksów, z czego tylko 20 zajęte moimi końmi(głównie boskimi). Zostawić taką ilość czy skasować ze 40 boksów, żebym miała te 50% zajętych? Będzie się to opłacać? I pastwiska- mam na wszystkich hodowlę krów, którą robię co miesiąc, tylko w szklarni sadzę owies. To też zmienić? Np. sadzić na 2 łąkach owies a na 3 hodowlę? Warsztaty działają mi pełną parą i cały czas robią lonże i siodła, więc skóry mi szybko schodzą.
CzarownicaSa, nie kasuj boksów, na pełen prestiż musisz ich mieć 100. Z moich wyliczeń najlepiej wychodziły raz na 2-3 miesiące krowy, a w reszcie czasu uprawy. Wszystko zależy od tego, jak regularnie pozbywasz się skór, ja często o tym zapominałam. : P
Ja właśnie nie, codziennie sprawdzam warsztaty i skóry schodzą mi na bieżąco, dlatego co miesiąc mam hodowlę. A uprawy owsa? Czy innych rzeczy? :kwiatek:
Sivrite, dobiłam do 80% w prestiżu 😀 zawody dalej cienko cienko, ale mam już dwa przyzwoite konie, potrzebuję jeszcze jakiś fajnych na wyścigi galopem.