Forum towarzyskie »

Koncerty, imprezy i inne wydarzenia artystyczne

Ale było zaj....e!!!
Pomijając dojazd, bo to była katorga, utknęłyśmy na 1,5 godziny na A4 na wysokości Opola i do Rybnika dojechałyśmy o 19.30 (a miałyśmy być ok. 17.30-18...), potem utknęłyśmy w kolejce do kibli w Carrefourze i ja na stadion weszłam o 20.50, jak już Podsiadło skończył  👍
Miasto się fajnie wywiązało z zadania, były znaki, gdzie jechać, stała straż miejska i pożarna, policja, czasami kierowali ruchem, czasami po prostu wskazywali drogę. Przygotowane były wielkie parkingi blisko stadionu, wprawdzie płatne, ale tylko dychę za postój. Podobno były jakieś przeboje z punktualnym wpuszczaniem, tylko to chyba wynikało z tego, że o 18 jeszcze trwał SC? Nie wiem, czytałam o tym na FB, nie było mnie tam jeszcze. Ja weszłam bez problemu, nawet kolejki dużej nie było, ale to już późna pora była.
Koncert się opóźnił o jakieś pół godziny, czekano, aż się ściemni, tak myślę. Na telebimach pokazywali publikę, fajne to było 😀 a ja i dwie dziewczyny obok toczyłyśmy bój z jakąś parką, która przylazła nie wiadomo skąd i stanęła przed nami, zasłaniając nam ekran. I zamiast telebimu widzieliśmy tę dwójkę, włażącą sobie z jęzorami do gardeł.
Aż w końcu zgasły światła.
I potem umarłam.
Jak z SOAD nie pamiętałam nic, tak z 30STM pamiętam sporo, a niektóre momenty bardzo szczegółowo  😁 Jedyne co, to chronologia mi leży.
Zaczęło się od Birth. Jak wyszedł Tomo, to mój mózg rozpoznał go jako Shannona, jakoś tak kurde z daleka i w tym świetle wyglądał podobnie  😁 No niestety, Shanna nie było  🤔 I to jest największy minus tego koncertu. Nie wiem, w którym momencie wyszedł Jared. Ale jak wyszedł z niebiesko-białą flagą, to myślałam, że ma tam jeszcze gwiazdę Dawida i popaprały mu się państwa, ale to chyba była flaga miasta? Nie wiem. Nie pamiętam, co się później działo, Jared coś gadał o Polish man i chyba wyliśmy jakieś ułooooł przed NOTH, ja się darłam tekstem już od Birth (które uwielbiam i jak usłyszałam na żywo, to umarłam, Jared ma doskonały głos  :emoty327🙂, na NOTH już były momenty, że tylko publika śpiewała, ja nic nie słyszałam, bo jakaś laska mi piszczała prosto do ucha (które mnie dzisiaj boli i na które słyszę teraz gorzej  :wysmiewa🙂. Później było albo S+D, albo gadanie o pierogach. A potem zaczęło grać coś, co znałam, i nie mogłam ogarnąć, co. TIW. O jaaa ale to było ładne  😍 a potem poszły balony, nagrałam filmik już na koniec piosenki i jedyne, co mam z koncertu, to 30 sekund nagrania i glowsticki  😁 Później Conquistador, tłum śpiewał "we will, we will, we will rise again" i to też było takie piękne! Nie wiem czy to przed, czy po tej piosence, czy jeszcze w innym momencie tłum pod sceną coś skandował, ja nie zrozumiałam nic, a Jared powiedział jakieś "dżaru? What does it mean, dżaru? Is that my polish name?" i wtedy ogarnęłam, że oni się darli "Dziadu, Dziadu"  😂 i spytał jeszcze, jak inaczej go można po polsku nazywać, to ja wrzeszczałam "Jarek", a jakaś dziewczyna za mną nie ogarnęła i "jaki k...a Jurek?!", Jared powiedział "you can call me kiełbasa" i cały stadion umarł ze śmiechu, wszyscy zaczęli krzyczeć "kieł-ba-sa" i było fajnie  😁 następnie było K+Q, zapomniałam tekstu  😵 na scenę, jeśli się nie mylę, weszła dziewczyna z Warszawy i 12-letni chłopak z Gdańska (tu Jared zdurniał, bo "Warsaw" jeszcze powtórzył, ale Gdańska już nie dał rady  :hihi🙂, który zaprosił też swoją mamę. Później DOD z polską flagą  💘 na którym nie ogarnęłam, że mam machać kartką "Dream out loud", o tak jak tu:

(fotka z facebooka, przepraszam, nie mam pojęcia, kto jest autorem)
Potem coś Jared mówił, nie pamiętam, tłum się darł "welcome home", akurat przed COA ("I'm hoooooomeeee", na którym machaliśmy kartkami "yes you are home"😉 i on powiedział, że Polska to coś więcej niż dom, nie ogarnęłam dalej. Btw, bardzo dużo rozumiałam, jak na SOAD ani be, ani me z tego, co ktoś z zespołu mówił, tak jego zrozumiałam w 90%, 8% nie usłyszałam przez tłum/piszczącą laskę obok. Zaraz później chyba poleciały glowsticki, które się spodobały. Potem EOAD, które też uwielbiam i było ładne, ale i tak nie przebije akustyków - Boże, on zagrał ATTACK  🙇 🙇 Chyba wtedy też wziął na scenę dziewczynę, która ani słowa po angielsku nie ogarniała, jak się jej zapytał "how are you doing?" to odpowiedziała wehdfyfbnadsflkvbhidc  😂 Wydusiła z siebie jedynie "sister", wciągnęła ją na scenę, potem "dad" i "mom" i w końcu było "whole f...ing polish family here on stage!". Akustycznie był jeszcze fragment Northern Lights, całe De Kiiiil i Hurricane, Hurricane było taaaakieeee piękne, że płakłam  😍 😍 A potem nagle CTTE i koniec... Ludzie zaczęli wychodzić  👍 a przecież jeszcze było UITA. Mnóstwo osób weszło na scenę. No i potem już koniec...
Wybaczcie tak długi opis, przynajmniej jak za rok wejdę do tego wątku, to sobie wszystko przypomnę  😁
Obiecałam sobie, że na następny koncert w PL też jadę, choćby był w Lublinie czy 3-Mieście. I kupuję GC.
Nie lubię Marsów, ale uwielbiam takie relacje 'na gorąco' 😀
Trochę ciężko się pisze w takich emocjach, ale wrócić do tego po jakimś czasie i przeczytać - bezcenne 😀
Mój następny 'koncert' to dopiero Woodstock, ehh :/
Jeszcze zapomniałam o jednej mega, mega fajnej rzeczy: jakoś w połowie/pod koniec koncertu Jared zrobił sobie fotkę z całym tłumem, a potem powiedział coś mniej więcej takiego: - I want you to do something very special. We're going to make some video, I want you to say something in your language... How do you say "Poland"? - POOOLSKAAAA - Ok, so on "one, two, three" everebody say "Polska", we're gonna film this.
I krzyczeliśmy tak razem z nim chyba z 5 razy, jestem ciekawa, do czego to wykorzystają - Tour DVD? Klip?

Aaaa i ta dziewczyna, która ni słowa po angielsku nie ogarniała, rzuciła na scenę bukiecik żółtych rózyczek, Jared go podniósł i powiedział coś w stylu "oooh it's so cute, come here, come on stage!", dziewczyna tam weszła, coś do niej gadał, przytulił i powiedział coś takiego "maybe you should kiss me?", nadstawił policzek i ona mu dała buziaka, to było   😍 szczerze, to czekałam, aż się ze szczęścia w majty posika  😁

Przyznam, że bez zerkania na setlistę nie dałabym rady tego opisać chronologicznie  😂

Jak koncert się skończył, to miałam takie wielkie pragnienie wyprzytulać wszystkich dookoła. I machałam do obsługi parkingu i strażaków, i policjantów, i wszystkich  😂

Na razie mam dosyć koncertów, tzn. jakby ktoś grał gdzieś blisko, Wrocław, Poznań, to bym się wybrała, ale do Łodzi czy Rybnika już by mi się tłuc nie chciało...

PS: Bilans strat po trybunie: jedno stłuczone kolano, jedno głuche ucho, obolałe nogi, plecy, ramiona, głowa i jedno zdarte gardło 🤣
A jak sobie poradzili z brakiem perkusisty? Za co siedział/siedzi? Gdzie ewentualnie szukać info o ich koncertach?
Perkusja poszła z podkładu  😵
Siedzi za jazdę po pijaku, tzn. nie siedzi - wyszedł za kaucją. Ale z racji tego, że to recydywa, najprawdopodobniej nie może opuszczać USA do czasu rozprawy, czyli 10.07. To są spekulacje, bo nikt nic nie mówi oficjalnie, ale taka wersja jest najbardziej prawdopodobna.
Info o koncertach tutaj: http://www.thirtysecondstomars.com/tour/ niestety w PL w przeciągu najbliższych 6 miesięcy się nie zapowiada, w EU jeszcze miesiąc trasy i potem USA.
Ja na razie kasowo muszę się odbić, choć będzie ciężko-za niecały miesiąc Thomas i chłopaki w Sopocie 🤣 Także na razie pass 😉
"Holy Guacamole"  😍
"Is "Dziadu" my polish name? You can call me "KIEŁBASA"!"  😍 BYŁO EPICKO !!!
Tutaj ok. 1:58 jest to z krzyczeniem "Polska", wcześniej fotka z tłumem

😍
a wiedziałaś, że szuka żony w Polsce ?  🏇
Byłaś na SC?
Ominiecie Pearl Jamu zostalo mi wynagrodzone, we wrzesniu IN FLAMES w Krk!  💃
Hej,

Jadę z koleżankami na Open'era i szukam noclegu na dwie noce w Gdyni dla 4 osób (4-6 lipca ).
Wystarczy nam jakiś kąt do spania, nawet na podłodze  😉 i łazienka żeby się ogarnąć.
Za nocleg zapłacimy, cena do ustalenia na priv  :kwiatek:
Dla zainteresowanych rapem. 12 lipca w Warszawie odbedzie sie lThe Wall festival a zagraja na nim miedzy innymi :
Molesta Ewenement
Bisz
Hemp Gru
Ten Typ Mes
Rasmentalism
JWP/BC
Miuosh
Quebonafide
Zeus
Solar/Bialas
Diox
Hades
Eldo
i wielu innych...

Sama bym poszla  🙁
29 listopada Thomas we Wrocławiu! 😀
Po naszym sukcesie promocyjnym koncertu w Sopocie (gdy przyjechałam we czwartek przed koncertem na promocję, w sprzedaży było jeszcze 500 biletów, zeszły wszystkie w 3 dni!) organizator zorganizował nam kolejny koncert 😀
Mam problem... kilka miesięcy temu kupiliśmy bilety na listopadowy koncert. W trakcie przeprowadzki gdzieś nam je wcięło. Przekopaliśmy wszystko i nie ma. Znaleźliśmy jedynie paragon i potwierdzenie zamówienia. Bilety kupowane za pośrednictwem eventim.pl. Są szanse na duplikat? Załatwiał ktoś kiedyś coś takiego? Wiem, że najlepiej zadzwonić/napisać bezpośrednio do nich (co też jutro zrobimy), no ale... 😉 Pomożecie? 😁
Nigdy tak tego nie załatwiałam, ale obawiam się że może być problem. Teraz eventim bardzo pilnuje tego, żeby bilety nie były sprzedawane z drugiej ręki, było wiele historii o blokowaniu biletów itd. A takie okazanie paragonu i prośba o duplikat może być potraktowana tak, że sprzedałaś komuś bilet i zostawiłaś sobie paragon by dostać drugi. Trzymam kciuki, żeby udało się go odzyskać  :kwiatek: Ale raczej zamiast nastawiać się na dobre serce eventimu poszukałabym jeszcze raz biletów  😁
infantil, tego się w sumie spodziewam :/ Biletów będziemy szukać. Do listopada jest czas. Dla mnie ten koncert nie jest szczytem marzeń (przecież to nie Aero 😁 ), ale męża mi aż żal. Raz przegapił ten koncert, za drugim razem miał bilet, ale finalnie nie dał rady tam być, a teraz zgubiliśmy. A dla niego to ważne koncertowe wydarzenie 😉 Osiwieje chłopak... szuka od tygodnia.
Czy GC EE na większości koncertów oznacza mniej więcej to samo? Na koncercie One Republic jest GC i GC EE. Co w ogóle mniej więcej może oznaczać GC EE w porównaniu z GC?
EE to Early Entrance to znaczy, że możesz wejść wcześniej niż inni i zająć lepsze miejsce. Np. jak wpuszczają o 20, to Ty z biletem EE możesz wejść np. o 19
GCEE to jest opcja z wcześniejszym wejściem. Miejsca te same, jest to golden circle, jednak masz możliwość wejścia np. 45 minut szybciej niż golden circle, co daje ci możliwość zajęcia miejsca przy barierce 😉
O super, na koncertach Thomasa tego nie ma, więc nie wiedziałam :kwiatek:
Warszawa - ciekawy koncert dziś w Wypiekach Kultury:
https://www.facebook.com/events/958916294134074/?ref=22

Wiosną tego roku widziałam zarówno Geetę, jak i Lil Ironies i uważam, że warto - bardzo klimatyczna muzyka, niesamowite głosy. Polecam!
No to na przyszły rok szykuje mi się szaleństwo koncertowe z Thomasem, niczym w ubiegłym roku 😀

9-10.01 Węgry
13.02 Katowice
21.03 Gdańsk
18.07 Sopot
27-28.11 Poznań-Wrocław

Yeah! 😀
Ja w sobotę, zupełnie przypadkiem byłam na koncercie
Ray Wilson & the Berlin Symphony Ensemble. Genesis Klassik 😍

Tak mnie mój ukochany Grudziądz zaskoczył!

(2 tygodnie wcześniej, na tych samych błoniach Sabaton 🙂 )
Ja też wczoraj zupełnie przypadkiem byłam na koncercie Jelonka  😍 Boli mnie wszystko, ale było super.
A ja mam poważny dylemat koncertowy i szukam pomocy  😀
Morrissey gra w Warszawie 19 listopada i 21 listopada w Krakowie. Ja mam 20 listopada koncert Slasha w Krk. I... nie wiem co robić  😵 Czy iść na Morrisseya w Wawce i na następny dzień o 6.00 władować się do pksu do Krakowa ledwo żywa i być na nogach caaaały dzień w takim stanie czy iść na ten krakowski koncert do zupełnie mi obcego klubu zupełnie sama?  Zostaję w Krk do 22 listopada, ale chciałam ten czas przeznaczyc na spotkania ze znajomymi. No.. nie wiem co robić  👀
Ja bym się nie cackała z dojazdami, idź w Krakowie, zgarnij kogoś znajomego po drodze.
Nie rozumiem za bardzo tego fragmentu z dojazdami, bo i tak i tak o 6.00 20 listopada mam pks. Kwestia tylko tego czy bede nim jechać wyspana czy nie  😁
Jak na razie mam podzielone głosy, a sama nie umiem podjąć decyzji... aaa. Chyba jednak w Warszawie wygodniej, ale to niewyspanie na następny dzień mnie przeraża.
infantil, a w pksie nic nie pośpisz? Ja pewnie bym nie usnęła nawet na minutę, ale jak znam siebie, to bym poszła w Warszawie 😀
infantil idz w Kraku!
Strasznie tego Morrisseya zaluje, tez bym poszla, ale nie moge, bo akurat bede zagranica. 🙁
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się