Forum towarzyskie »

Koncerty, imprezy i inne wydarzenia artystyczne

zonk, póki co w ogóle nie pada, miejscami nawet przejaśnienia 😉 Zazdroszczę 🙂
To super  😅 bałam się, bo jak wyjeżdżaliśmy z 3 miasta lało jak z cebra  😲
dach i tak bedzie zamkniety  🙁
Tak podejrzewałam :/ ale to też zawsze łatwiej jak nie pada, my Warszawynie znamy i na jakiś spacer na pewno przed chcemy pójść 🙂
WOW! Widowisko, nie koncert.  😍
Mega WOW  😜 nawet mię wiem jak to opisać, kompletnie brak mi słów  😲
Ktoś leci na Burn Selector Festival?

line-up
Ktoś się wybiera na Tegan and Sara do Warszawy?  Ja się wczoraj dowiedziałam, ze grają i umieram ze szczęścia   😍
A leci ktos na The Doors Alive do Palladium? 😉
Wybiera się ktoś może na Black Sabbath do Pragi, 7ego grudnia? Zbieramy ekipę..
Szlag by tą pogodę trafił 👿 W sobotę koncert w Nysie, na świeżym powietrzu, na stadionie, a tu leje, leje i leje i lać zamierza przez kilka dni 😵 Fantastycznie! Co za idiota wymyślił koncert na świeżym powietrzu o takiej porze roku 🤔wirek:
I jeszcze siedzieć tam od początku musimy, czyli jakieś 6 godzin, bo festyn wcześniej 😵
Podbijam.
Za niecałą godzinę wyruszam do Nysy i prośba jest o trzymancie kciuków za pogodę, bo źle to wygląda! Utoniemy w błocku chyba 😵

Ja będę 😅
Bischa, na Modern Talking jedziesz? Znajoma ze swoim chłopakiem pojechała, więc masz moc kciuków ode mnie, od nich i naszych znajomych  😁
Na Thomasa Andersa. Nie ma już Modern Talking! 😉 A te barany z Radia Nysa ludzi w błąd wprowadzali ileś czasu przed, mówiąc, że to jest koncert Modern Talking. Modern Talking to duet, z którego tylko Thomas w sumie koncertuje, druga połówka duetu za to woli się głównie lansować w jury niemieckiego mastbidemjusic i Mam Talent. Na plakatach jest napis: Thomas Anders & Modern Talking BAND. MT Band, bo 3 z 4 chłopaków (perkusista. gitarzysta i klawiszowiec, tylko basista jest "nowy"😉 z obecnego zespołu Thomasa, grało jeszcze z całym Modern Talking i z Thomasem mają prawo do tej nazwy.

Koncert na szczęście się udał, pogoda nas oszczędziła, dziękujemy za kciuki! Pomogły 😀
Mam pare zastrzeżeń odnośnie koncertu, w porównaniu z dotychczasowymi halówkami. Mieliśmy swoją wąską strefę Fan Clubową, między VIPami. Prowadziła do barierek gumowa mata, która kończyła się jakieś... 4-5 metrów przed barierkami, a myśmy musieli stać w TAKIEJ brei, która koszmarnie zasysała buty i momentami bałam się, że zostawię podeszwę butów które mam ledwie od 3 miesięcy, tak mocno trzymało 🤔 Brak wybiegu, 3 metry od sceny jak nie więcej (normalnie barierki mamy jakieś 1,5 metra od sceny), plus scena nienaturalnie wysoka, gdzie stojąc te pare metrów od sceny trzeba było głowę zadzierać. Kiepskie oświetlenie, kompletnie nie nadążające za latającym po scenie Thomasem, w wyniku czego Thomas był głównie w pół mroku przez większość koncertu. Perkusja za głośno ustawiona, zagłuszała całość momentami dość skutecznie.

Ile było ludzi (a i tak cały stadion nie objęty), można zobaczyć na tej oto fotce, którą zrobił ze sceny Thomas (to już taka tradycja jego koncertów, że robi zdjęcia publiczności swoim telefonem): :large
Bischa, wybacz, ja się tam nie orientuję - koleżanka mówiła, że na Modern Talking jedzie, no to ja też tak napisałam  😡
Re-voltowe kciuki działają zawsze  😎 cieszę się, że się koncert udał. Znajoma też zadowolona.
Ja po podobnej brei zaliczonej jakieś 2 lata temu nie doczyściłam do dziś butów - przekwalifikowałam je na stajenne, z wielkim żalem  😤
Nie szkodzi, zdarza się 😉 Nie lubie tylko jak organizatorzy wprowadzają w błąd ludzi, a potem podchodzi jakaś babcia do nas, widząc, że my z FC i pyta: "To ten blondyn nie dojechał, tak? Oni się kiedyś pokłócą!" kiedy od 10 lat nie mają ze sobą ŻADNEGO kontaktu 😁 Prowadzimy ogólnie w razie potrzeby też akcję uświadamiającą, bo ludzie to się głównie zatrzymali na wizerunku Dziadek (dosłowny cytat z tym dziadkiem, a Thomas w tym roku ledwie 50 lat skończył :wysmiewa🙂 i śpiewa głosem tamtego na żywo 😲 Miny nieuświadomionych ludzi-bezcenne 😁
Tą breję szczęśliwie łatwo dało się zmyć. Buty przeżyły już drugi koncert, są mega wygodne.
Jeeeeej, wrócilam wlasnie z The Doors Alive. Woow, muzycznie, wokalnie sa super! Jak zamknelam oczy (pol koncertu mialam zamkniete) to sie rozplywalam, miazga. "Jim", ktory ma na imie Wiellie, troche kombinowal i Morrisona udawal jak mogl, wiem, o to chodzi... ale mi to akurat troche przeszkadzalo, dlatego zamykalam oczy  😎
Czy ktoś z 3-miasta lub okolic wybiera się 12 listopada do W-wy na Placebo?
Mam 3 wolne miejsca w samochodzie 🙂
Umieram jak słucham nowej płyty Loud Like Love  😍

[quote author=branka link=topic=481.msg1871799#msg1871799 date=1378837023]

Ja będę 😅
[/quote]

Ja też! Stani u podia?  😉
20 lutego w Sali Kongresowej wystąpi Garou
Jeeeeej, wrócilam wlasnie z The Doors Alive. Woow, muzycznie, wokalnie sa super! Jak zamknelam oczy (pol koncertu mialam zamkniete) to sie rozplywalam, miazga. "Jim", ktory ma na imie Wiellie, troche kombinowal i Morrisona udawal jak mogl, wiem, o to chodzi... ale mi to akurat troche przeszkadzalo, dlatego zamykalam oczy  😎

Ja właśnie z tego powodu nie poszłam na ten koncert - udawanie kogoś mnie nie przekonuje.

fin i Arroch - a czym jedziecie? Własnym transportem, czy busem/pociągiem? jeszcze jest opcja jechania busem z innymi fanami, chyba najtańśza...  😁
Stani u podia? 😉

Ano 😉

branka, jadę własnym autem, bo wybieramy się całą ekipą 🙂
(p.s. skasuj zdjęcie z cytatu, zanim dostaniesz ostrzeżenie)

fin i Arroch - a czym jedziecie? Własnym transportem, czy busem/pociągiem? jeszcze jest opcja jechania busem z innymi fanami, chyba najtańśza...  😁

Ja jak zawsze, do Wrocławia na spotkanie z moją ekipą, a potem z Wrocławia do Pragi, pewnie busem/autokarem, to fajna opcja, dużo się dzieje po drodze 😀

fin to widzimy się pod płotem? 😉
Odwiedziłam dziś MOCAK.  🤔
I nie porwało mnie. Nie rozumiem. Mam ochotę zawołać, że król jest nagi.  😡
Ktoś się wybiera na Billy Talent?  👀
Mam nadzieję, że ja  😉 Chciałabym ich usłyszeć w Krakowie, ale jeszcze nie wiem, czy praca pozwoli. Trochę szkoda, że tak w środku tygodnia te koncerty.
The Crimson Project, Warszawa i Krakow.  😜 Ktoś?
Ja właśnie strasznie chcialam jechać do Krakowa, ale nie mam za bardzo z kim, więc nie wiem czy pojadę 🙁

Frania, wpadaj do Krakowa! Też nie mam z kim iść, ale bilet już kupiony. Byłam na nich sama w Łowiczu (ale poznałam fajnych ludzi), więc wiem że szkoda opuścić koncert 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się