Forum towarzyskie »

Pralka i inne AGD - uwagi i rady.

my lodówkę kupiliśmy Samsunga, ale nie do zabudowy, zmywarkę mamy do zabudowy Boscha, to dokładnie to samo co Siemens, bardzo polecam.
Ja za namową Zen sprzęt do kuchni kupiłam Siemensa i jestem zachwycona! 🙂

Przy zmywarce kierowałam się ilością funkcji, zużyciem wody i koniecznie chciałam mieć szufladę na sztućce (nie koszyk) i Emotion Light. Plus musiała być cicha.

W przypadku lodówki patrzyłam na zużycie prądu i pojemność w litrach (zewnętrzne wymiary wielu lodówek często są takie same, ale wewnętrzne często się różnią).

W płycie indukcyjnej patrzyłam na strefy grzewcze.

Mikrofalę wzięłam najtańszą Siemensa do zabudowy, bo korzystam z niej bardzo rzadko.

Najważniejszy dla mnie sprzęt, czyli piekarnik, musiał mieć system czyszczenia pyrolitycznego, szybkie nagrzewanie, duży zakres temperatury, wiele programów, prowadnice teleskopowe, niska temperaturę na drzwiach, opcje zatrzymywanie wilgoci wewnątrz piekarnika (na potrzeby niektórych wypieków).
Ash podobno Whirpoole ma lodówkę, która .. zabija bakterie, tzn ma jakieś jony srebra czy coś. I podobno rzeczywiście żywność trochę dłużej może postać
Edytka, dzięki, że napisałaś sporo ważnych rzeczy o piekarniku. Notuję sobie!
JARA, no właśnie, ciekawa jestem czy to prawda.
My mamy płytę, piekarnik i zmywarkę Boscha. Mąż wybierał, ja nie narzekam.
Lodówka i mikrofala jeszcze ze starego mieszkania.
ash, ja mam ta szuflade. trzymam w niej mieso, ale bez jakiegos wiekszego przekonania.

Nie wiem jak to działa w tym konkretnym przypadku, ale jony srebra faktycznie wydłużają termin przydatności produktów żywnościowych. Ale ja naocznie widziałam tylko produkty bezpośrednio "spsikane" wodą srebrną i nie wiem jaka technologia jest zastosowana w tym przypadku 🙂
[quote author=ash link=topic=48.msg1823457#msg1823457 date=1373464901]

Nie wiem jak to działa w tym konkretnym przypadku, ale jony srebra faktycznie wydłużają termin przydatności produktów żywnościowych. Ale ja naocznie widziałam tylko produkty bezpośrednio "spsikane" wodą srebrną i nie wiem jaka technologia jest zastosowana w tym przypadku 🙂
[/quote]
Podobno wnętrze lodówki jest pokryte jonami srebra. Są tez pralki. Dokładnie nazywają się whirlpool silver nano.
U mnie też zmywarka Siemensa, w starym mieszkaniu i tutaj, obie bezproblemowe. Jak dla mnie zmywarka musi posiadać tylko dwie funkcje - zwykłą i pół wsadu 😉 Więcej nie kombinuję.
Lodówkę polecam wybrać z pochłaniaczem zapachów. Teraz nie mamy i musieliśmy się zaprzyjaźnić z sodą oczyszczoną na spodeczku.
Bardzo dobrze spisuje się barek w lodówce oraz kostkarka. Ułatwiają życie na imprezach. Przydaje się też funkcja szybkiego chłodzenia gdy zrobi się duże zakupy.
Nasza to Daewoo, jak dotąd brak zastrzeżeń co do działania.
czy któraś z Was ma doświadczenia z odkurzaczem piorącym. a dokładnie takim http://allegro.pl/odkurzacz-pioracy-philips-fc-6843-01-triathlon-i3388530420.html
szukam jakiegoś dobrego i piorącego. wychodzę z założenia, aby kupić jeden a porządny na lata.
więc, miała któraś z nim styczność. ogólnie jak oceniacie odkurzacze piorące?przydatne? faktycznie się dobrze sprawdzają przy alergikach?
tomia, Najczęściej w pierwszej kolejności system piorący się psuje 😀 😉
o, JARA. ale to tak przy każdym się psuje. czy masz na myśli ten model.
szukałam opinii o tym akurat. dużo osób sobie go chwali. ponoć lata długie służy. w miarę cichy. mało awaryjny..
przez to mnie trochę zaintrygował.
miałam jakiś czas temu bezworkowy z hepą i był beznadziejny. totalnie. siła ssąca gorsza niż przy zasysaniu soku przez słomkę. po prostu porażka była. i już powiedziałam zwykłemu odkurzaczowi bezworkowemu z hepą stanowcze nie.
z kolei z workami zwykłymi też bym się nie chciała bawić.
więc gdzie szukać, jakiego?

edit. literówka
tomia mam poprzedni model tego Phipipsa
Żyje z 10, jak nie 12 lat
Opcja prania użytkowana incydentalnie (średnio raz na kwartał), ale sam odkurzacz musi sobie poradzić z ponad 200 m2 i daje radę  😀
Nic się (TFU TFU) nie zepsuło - nie licząc metalowej rury ssącej (da się wymienić)
o to super. czyli potwierdzają się internetowe opinie wyszukane przeze mnie wcześniej 🙂
jedno pytanie. czy daje sobie rade z sianem i podobnym "wiejskim brudem"? i faktycznie nie jest aż taki hałaśliwy?

były dwa pytania  😁
Stajni nim nie odkurzałam  😉 Ale przedpokój po zdjęciu butów stajennych już tak
Daje radę
Hałasuje hm normalnie... ten mój starszy model bez dramatu, chociaż w opcji pranie wydaje głośniejsze dźwięki  🤣
Ja bym go z czystym sumieniem poleciła 🙂 Jedyny minus - noszenie po schodach, bo do lekkich nie należy 🙁
waga to już mniejszy problem. nosić go za dużo nie zamierzam. zresztą od dłuższego czasu po schodach noszę te moje szczęście, a te 15 kg to on z pewnością już ma. więc chyba od biedy bym dała rade.
pytam o siano itd. ze względu na królika po części. z tych odkurzaczy, które miałam okazję posiadać nie radziły sobie z sianem za nic. wypluwały/zapychały/pomijały - taka była ich reakcja.
dlatego szukam czegoś co się sprawdzi i w takich warunkach.
jeśli można wiedzieć. dlaczego funkcja prania używana sporadycznie? kiepsko się sprawdza, nie jest potrzebna, czy zbyt hałaśliwa? i czy faktycznie "odświeża powietrze"?
dlaczego funkcja prania używana sporadycznie? kiepsko się sprawdza, nie jest potrzebna, czy zbyt hałaśliwa? i czy faktycznie "odświeża powietrze"?

Na 200m[sup]2[/sup] mam 1 mały dywan  😉 nie ma zatem czego prać
Czy odżwieża... hm wiesz jak się coś wypierze to zawsze jakostak ładniej pachnie  😉 ale bym tego nie podawałą jako super zaletę
no i takie troszkę głupawe pytanie  😡 ale powaznie nie miałam styczności z piorącym nigdy. czy funkcję prania można stosować na płytkach. jako takie przemycie płytek? czy to już za duże mam wyobrażenia o jego możliwościach.
Szczerze pisząc nie mam pojęcia... nigdy go do tego nie używałam  😡
:kwiatek: aczkolwiek, Gaga, dziękuję ślicznie za doświadczenia i opinie z owym "pretendentem" do zakupu

edit. z pewnością będę go mieć baardzo na uwadze
Sklep EuroRTV AGD- zakup kuchenki gazowo elektrycznej . Do tego MEGA PAKIET: transport, zabranie starej i montaż.
W godzinach od 16-21. Ekipa zjawia się o 20:45. Wszystko pięknie, demontują starą, wynoszą, nową rozpakowują, ja się czołgam i sprzątam kurz podłogi pod starą. Robota wre. I nagle pytanie: ma pani przewód do gazu? Miękki wężyk. Na sztywno nie montujemy.
Oczywiście nie mam. Para zaczyna mi iść uszami. MEGA PAKIET, k....... Pan spokojnie czeka, aż zsinieję dostatecznie.
I oświadcza, że zupełnie przypadkiem, tak się złożyło, on taki wężyk ma ze sobą. Ot, tak. Lubi gość nosić wężyki.
Mam szczęście. Za jedyne 109,99 zł. Prawie za darmo.
Oczywiście mogłam się miotać, zostać z bałaganem a potem mówić do maszyn w dziale reklamacji pół dnia.
Tylko już nie miałam na to siły. Zapłaciłam, zamontowali. Mam.
Wpisałam do protokołu odbioru, złożyłam mailem reklamację.
Sklep ODRADZAM.
Tania, nie denerwuj się 😉. Jakbyś wcześniej miała elastyczne podłączenie to by problemu nie było. Do sztywnego podłączenia potrzebne są dodatkowe urządzenia, których raczej nie mają ze sobą. Zresztą nie wiem czy wolno w ogóle jeszcze na sztywno podłączać. U nas był ostatnio koleś ze spółdzielni i od razu mi powiedział, że teraz ma być na elastycznym.
Bardzo dużo nie przepłaciłaś 😉. Tzn nie wiem jak długi masz ten przewód, ale nie jest źle. Jakbyś miała jechać, kupić, stracić czas i benzynę to by na jedno wyszło 😉
http://www.mag-gaz.pl/produkt/przewody-elastyczne-do-gazu
Wiesz... nie o to chodzi. Gdyby w sklepie pan mnie spytał jakie mam podłączenie i doliczył ten wężyk to by było OK.
Albo na przykład w innym sklepie byłoby nieco taniej. To ukryty koszt tak naprawdę. I tylko to mnie irytuje.
Bo tak ogólnie mi się nazbierało ostatnio zdarzeń. Jesteś Klientem a musisz toczyć bój , żeby czegoś tam Ci nie wmulono.
Tania, no niestety, tak jest, że żerują wszyscy na twojej niewiedzy. No ale właśnie - jakbyś miała tą wiedzę to byś sobie kupiła wcześniej taniej 😉. Jak to mówi mój mąż - za brak wiedzy się płaci.
Taniu również kupowałam kuchenkę w RTV AGD i pan sprzedawca od razu doradził zakup tego wężyka
Zatem to zalezy chyba od sklepu/ludzi - nie zganiałabym winy na sieć

Też mam jeden znienawidzony sklep tej sieci w Szczecinie, w którym nie kupię nawet baterii (koszmarna obsługa), ale w innym jest OK 🙂
A ja jednak zgonię na sieć. Bo kiedy usiłowałam kupić tam aparat fotograficzny to przyleciało trzech panów i mnie osaczali.
I wpychali na pole minowe świadomie. Jednak ja się przygotowałam do tematu. I na tekst : ten jest ŁADNY, BIAŁY i PASUJE NA KOMUNIĘ- wyszłam z sardonicznym uśmiechem. Do wężyka nie podeszłam profesjonalnie to mam za swoje.
ma ktos jakies doswiadczenia z zelazkami parowymi, takimi, do ktorych nie potrzeba deski do prasowania? albo widzial ktos takie deski bez nozek, ktore mozna polozyc na stole albo blacie? mam bardzo ograniczona powierzchnie mieszkania i szukam jakiegos madrego rozwiazania  😉
Czy ktoś z Was ma lodówkę hotpoint aristona?  bo wahamy się między nim a boschem, ewentualnie electrolux.  Jakiekolwiek opinie?
Moi rodzice mieli Aristona. 10 lat bez awarii, aż padł sterownik. Bardzo dobra ta lodówka była. Wygodna, pojemna, długo utrzymywała świeżość.
O, ja własnie też zamówiłam kuchenkę w EuroRTV AGD... ale to indukcyjna to mam nadzieję, że nie muszę mieć żadnych specjalnych wężyków itp?
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się