Forum konie »

Poszukiwany/poszukiwana

Szukam informacji o wałachu Pacyfik, szlachetnej półkrwi, gniady z gwiazdką, małą chrapką i skarpetką na prawej tylnej nodze. Wzrost ok. 170 cm, wiek ok. 14-15 lat. Z tego, co wiem, miał chodzić sport w Niemczech, ale gdzie trafił, nie mam pojęcia...
Interesuje mnie też siwy wałach Ister, od klaczy Imola, ojca nie znam. Wiek 8-9 lat, wzrost 165 cm.

Wiem, że podałam mało informacji (więcej niestety nie posiadam), ale gdybyście znaleźli jakiś ślad, bardzo proszę o wiadomość.
Poszukuję informacji o dwóch koniach, które były końmi aktorskimi podczas realizacji "Ogniem i mieczem". Pierwszy to kary ogier Damar, na którym jeździł Domogarow. Wiem, że po zakończeniu zdjęć stał przez jakiś czas na Woli w Poznaniu.
Drugi to zimnokrwisty wałach Falset, koń Zborowskiego a jego luzaczką była Gosia z Opola.
Damar stoi na wrocławskich Partynicach, jego właściciel robi z nim pokazy pnh.
http://dziennikarzizaklinacze.blox.pl/html
Dzięki, fajnie że ma się dobrze.
Ostatno zastanawialiśmy się, co sie dzieje z końmi grajacymi w tym filmie?
Wiem, że Cekin i Ataman galopuja po zawsze zielonych pastwiskach.
Poszukuję zdjęć ogiera małopolskiego Elgon po Jam i Elma
http://www.bazakoni.pl/database,op-show_tree,horse-22139.html
Poszukuje fotek i informacji na temat klaczy POLONIA (Marino - Prelekcja) c.gniada ... startowała ostatnio w Kuźni Nowowiejskiej (nr chyba 309) może ma ktoś jakąś foteczke z zawodów... pls pls pls  :kwiatek:
Megane - wydaje mi się że mam na kompie w domu zdjęcie Polonii z zawodów w Vena Sport z zeszłego roku, poszukam  🙂
Severus - bardzo proszę, poszukaj 🙂  :kwiatek:
Tego potwora znam od roczniaka ... ciekawa jestem, jak sie dziewczynka rozwinęła 🙂 (kurcze, teraz to ona z 10 lat ma 🙂 )

... no i moze ktoś ma obecne fotki Debiuta (Drafne x Loxley (chyba) ) gniady
UWAGA!
Szukam konia o imieniu Rabin, mówiono na niego Rubin, ok 6 lat z odmianą na pysku. W 2009 roku sprzedałam go Kamili ( niestety nazwiska nie znam). Koń pojechał pod Warszawę i 3 tygodnie później słuch o nim zaginął. Nowa właścicielka zobowiązała się powiadomić mnie w razie sprzedaży lub przeniesienia go niestety nie odpowiada na telefony ani inne wiadomości. Jeżeli ktoś go widział lub coś wie o nim bardzo proszę powiadomcie mnie o tym, ponieważ sentyment do konia został.

Oraz konia o imieniu FUX po Faworytka/Kwartet
Konik stał w stajni Centaur w Łodzi i w roku 2009/2008 został sprzedany. Niestety właściciele nie chcieli mi powiedzieć gdzie się znalazł doszły mnie niestety słuchy że został sprzedany na mięso. Jeżeli coś o nim wiecie również proszę o kontakt. Koń bardzo temperamentny, bardzo dobrze skakał, potrafił kłaść się i brykać "na zawołanie ''

Nadzieja
Rasa :Wielkopolska
Data ur. :8.07.2002
Ojciec :Nikiel
Matka :Nisza
Maść :Gniada

Apollo
Rasa :Wielkopolska
Data ur. :18.03.2009
Ojciec :Alek
Matka :Merta
Maść :kasztanowata

Mona/Kłapecia
[img]http://kronikagorki.blog.onet.pl/4,9,6,album.html[/img]
[img]http://kronikagorki.blog.onet.pl/4,11,6,album.html[/img]
:kwiatek: :kwiatek:
Ciekawa jestem gdzie podziewa się teraz klacz AGRAFA trak.
http://www.bazakoni.pl/horse_58115.html

Po zakupie z Napoleońskiej Zagrody była u mnie jakiś czas. Znalazłam wyniki z zawodów z 2006r, zarejestrowana była w  Świętokrzyski KJK w Brzezinach, startowała w okolicach Krakowa.
Zna ktoś? Widział ktoś?  👀
Bandos- a kto na niej startował? Moze być na PW
Chyba nie musi być na PW, skoro w necie widnieje w wynikach 🙂
Jeździł Karol Niemczuk
Witam, szukam informacji o 2 koniach:
1. siwa klacz Fraszka kf. kiedyś stała na Wolicy k/kalisza.
2. Ogier Cezar (o. Cordian, m. Cyranka) urodzony w 2008 roku 🙂

poszukuje informacji na temat koni:

1.Bandzior m. Bagietka, o, Balet
wlkp
prawdopodobnie 10 lat maść : srokacz

2.Elma  kuc feliński wiek ok. 16l.

sprzedane w Borach Tucholskich parę lat temu.
[quote author=vampiria link=topic=472.msg660596#msg660596 date=1280221346]
Nadal szukam ogiera konika polskiego o imieniu Otusz. Z tego co udalo mi sie ustalic, obecnie stoi w wojewodztwie Lubuskim w miejscowosci Stare Kurowo, ale czy nadal stoi tego niestety nie wiem.
Czy ktos z tych rejonow jest w stanie mi pomoc? Blagam! 🙇

nadal szukam. Skontaktowalam sie jakies nie cale dwa miechy temu juz z poprzednia wlascicielka Jego, ktora rzeczywiscie miala konie w S. K., ale to nie ta, o ktorej jedna z forumowiczek mnie informowala. Poprzednia wlascicielka mowila, ze gdybym zadzwonila (wtedy jak z nia gadalam) miesiac wczesniej to by mi go za pol darmo oddali, gdybym od razu sie z nia skontaktowala kiedy tylko znalazlam info o wlascicielce (jakis marzec 2010) 👿 to by otusz juz byl z nami  😕

Jednak dalszy los ogiera jest mi mniej wiecej znany.... poszedl do jakiegos roma z wielkopolski, prawdopodobnie jest handlarzem... tak wywnioskowalam z rozmowy. Jednak ja spalilam sie na samym wstepie opowiadajac mu historie z zycia wzieta i facet stwierdzil, ze skoro taka napalona jestem na tego konia to dam mu za niego 2,5 tys (przypominam ogier 17 lat ma). 
Moze ktos z was wie o kogo mi chodzi?
[/quote]

Nadal szukam.
Dowwiedziałąm sie, ze ten wlasciciel juz go sprzedal i jak to powiedzial "sprawa zamknieta, do widzenia" Cos mi tu zaczyna smierdziec i tym bardziej sie nie poddam.

Ktos cos kojarzy?
Megane - wydaje mi się że mam na kompie w domu zdjęcie Polonii z zawodów w Vena Sport z zeszłego roku, poszukam  🙂

Severuuuuuuuus  :kwiatek:
Cześć, ja mam do Was pytanie. Interesuje mnie co sie dzieje z wałachem o imieniu Koliber.Wysoki Kasztan z 3 skarpetkami i latarnią. Wiem, że kupiła go Patrycja, któa jeźdizłą bodajże w KJ Ochaby. Wie ktoś może coś na jego temat ? :P
Chyba nie musi być na PW, skoro w necie widnieje w wynikach 🙂
Jeździł Karol Niemczuk

Zapytam go zatem jak zobaczę 🙂
Megane - znalazłam  😅

Mam nadzieję, ze to o tą klacz chodzi  😉
Severus, dzięki serdeczne, na 99% to ta sama... tzn. tamta też była bez odmian, wyrosla na jakieś 170 cm + (i była mało żeńska 😉 )
🙂
:kwiatek:
Szukam:
Ogier (być może już teraz wałach) Magnat, reaguje na imię Franuś, Szlachetna półkrew, gniady, ok. 160cm w kłębie. Bez odmian, 5 lat, temperamentny koń, dość potęzny i bardzo umięśniony.
Sprzedaliśmy go w październiku w okolice Głogowa, prawdopodobnie Małomice (tak jest na umowie)
Dzowniliśmy do faceta, ale albo nie odbiera albo wypiera się że konia żadnego nie kupował.
Nie wiemy co się teraz z nim dzieje, planujemy pojechać, lecz gość wydał się dziwnie podejrzany po podpisaniu umowy, zaczął pytać po co piszemy warunki umowy i po co w ogóle umowa. Miał zadzwonić jak tylko z koniem dojedzie na miejsce, żaden telefon nie zadzwonił.
Jeśli ktoś widział Magnata bardzo proszę o PW.

Za duże zdjęcia!
Szukam ogiera, lub już wałacha Kurosawa po sofix od kleopatra<chyba> ma ok 11 lat
poszukuję wałacha Cytrus, siwy dość duży koń, w tej chwili może mieć 7-9 lat.
koń stał w sk Victor we wrocławiu, potem został przeniesiony pod ostrołękę (maz.) i po tych wakacjach słuch o nim zaginął, bardzo proszę o pomoc...
Witam poszukuje informacji na temat konia: Pacyfik II ponoć chodził w sporcie skoki na partynicach wrocławskiech wiecie co się z nim dzieje ? Kontakt na PW  :kwiatek:
chodzi Ci o byłego konia p. Szatkowskiego?
Szukam klaczy huculskiej 3 latki Lisna od matki Litawa ojciec musze sprawdzic. Stała niedaleko gładyszowa, ostatnio ktos ja kupil( nie wiem czy handlarze) Jesli trafi gdzies niedaleko was lub ja gdzies zobaczycie dajcie prosze znac. Bardzo mi zalezy zeby ja znalezc. Z gory dzieki za pomoc.
Poszukuje pilnie!!!!

Wałacha Orion, rasa małopolska,po ojcu Biwak ,od matki Orchidea po Babilon,ciemno gniady

Kilka lat temu stał w Stajni Ostroga koło Lublina, w marcu 2008  został sprzedany do Wrocławia  do stajni przydomowej, niestety tego samego roku..osoba która go kupiła sprzedała go dalej... i tutaj niestety mój trop się kończy....

BARDZO PROSZĘ O POMOC!!!!!! 🙇 🙇
Poszukuję:

Klaczy wielkopolskiej Festina (Wołyń/Ogar - Feta/Limak)
W lutym 2007 roku wyjechała do prywatnej stajni w okolice Sokołowa Podl. i kontakt się urwał 🙁

http://www.bazakoni.pl/horse_7240.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się