Jaki błąd? U mnie AdBlock zainstalował się bez problemu, tylko muszę go włączać z każdym uruchomieniem przeglądarki, bo się wyłącza automatycznie, ale włączyć już nie raczy 😤
A masz go włączonego? Narzędzia -> Rozszerzenia, szukasz AdBlock na liście i zaznaczasz "Włącz". + on nie zawsze wszystkie reklamy wyłapuje. Wtedy klikasz prawym przyciskiem myszy na reklamę, szukasz na liście "AdBlock" i wybierasz "Zablokuj tę reklamę" i suwaczkiem wybierasz optymalne ustawienia.
Nie wiem, czy dobry wątek, ale czy istnieje program graficzny, który "loguje" zdjęcia ? Ktoś mi o takim mówił, ale nie pamiętał nazwy. Chodzi mi o otagowanie iluś plików na raz.
co mogę zrobić żeby pozbyć się tych żółtych trójkącików przy sterownikach? są aktualne wg mojego komputera. 😵 może mieć to związek z tym że przed chwilą padł mi ekran i ostatnie co zobaczyłam to że sterowniki ekranu przestały odpowiadać? Dodam że laptop zawiesza się już od dłuższego czasu, a ma dopiero 1,5 roku... teraz znowu nie mogę z żadnej przeglądarki wysłać posta, mój komputer się sypie 😵 😵 to załączniki przeszkadzają 😵
Udało mi się. W końcu po robieniu na okrągło tego samego na laptopie zaczęło coś migać, jakieś okienko "zetknij i cośtam", ale skutkowało "nie można nawiązać połącznia", ale już zaczęło coś stykać. Dalej komp sam podpowiedział, że mam usunąć urządzenie z listy powiązanych i powiązać na nowo (co wcześniej próbowałam zrobić, bezskutecznie), ale tym razem udało się i udało się też powiązać na nowo, podając kod, który wyskoczył TAKI SAM i na komputerze i na komórce. Komputer obiecał 😉, że urządzenia będą się teraz łączyć bez kodu. Ciekawe jak długo hehe. W każdym razie nie wiem, czemu nie działało wcześniej, może komórka musi być dokładnie z którejś strony komputera? A potem leżeć na nim ("zetknij"😉?
Kolejny raz usiłuję zgrać foty z komórki na laptop i to samo. Połączyć się nie da, usunąć z listy urządzeń powiązanych się nie da (albo się nic nie dzieje, albo komunikat, że nie udało się usunąć), jak wysyłam z komórki, to każe sprawdzić, czy na laptopie wyświetla się ten sam kod - na laptopie nic się nie wyświetla. Kto wymyślił ten Windows8, to jest badziewie do kwadratu. Ikonka Bluetooth na laptopie znikła, w ustawieniach włączam, żeby się pokazywała, a tam komunikat coś w stylu "ikonka jest włączona, ale nieaktywna", czyli pierdu śmierdu i tak ci jej nie pokażemy. Bleeee
Czy może mnie ktoś oświecić, co oznacza "nastąpiło naruszenie zasad współużytkowania podczas dostępu do (lokalizacja pliku na moim laptopie)"? 😤 Pojawia się to po edycji obrazka w Paincie i próbie zapisania go. DODAM, że takich obrazków edytuję seriami w paincie po kilkanaście, są to moje zdjęcia z mojego własnego laptopa, nikomu nigdzie nie udostępniane ani nie ma do nich żadnego hasła, żadnych wymysłów, niczego, proste pliki, a tu nagle po kilkunastu obrazkach nagle pojawia się ten komunikat i nie mogę zapisać. Okresowo pojawia się również "odmowa dostępu do... (któregoś folderu)". Noż kuźwa do mojego własnego laptopa? Którego nie mam w żadnej sieci, niczego skomplikowanego na nim nie robię? Dodam również, że problem czasami znika tak szybko, jak się pojawił i nie umiem znaleźć prawidłowości w jego występowaniu lub nie. Windows 8, a jakże. Ktoś POMOŻE? :kwiatek:
Help! Coś popsułam i przeglądarka podkreśla mi każde słowo po polsku, chyba przestawiłam ją na angielski... Mam Google Chrome i nie wiem jak to odkręcić. Resetowałam ją, całego kompa nie chcę resetować, bo on się długo włącza. Polskie znaki chodzą bez problemu, więc to raczej nie ustawienia języka w kompie... Mam Win 7.
Przepraszam za post pod postem, ale ta strona wątku urywa mi się na poście equi.dream, 5 od góry 😵 To przez czyjś suwaczek, bo ładuje się i ładuje i jest napis "oczekiwanie na s4.suwaczek.com" i ładowanie się nie kończy. Dlatego nie mogę edytować swojego poprzedniego postu. A chciałam napisać, że już naprawiłam 😉
po ściągnięciu torrenta zaczęły wyskakiwać w każdym nowo otwartym oknie reklamy. Nie da się ich zablokować (mam avasta). Co można zrobić? W ustawieniach nic na ten temat nie znalazłam.
Może ktoś pomoże. Nacisnęłam coś i teraz jak przeglądam strony internetowe "chowa" mi się cały pasek ten na górze z zakłądkami etc. Jak najadę na górę to się wysuwa. Nie wiem jak wytłumaczyć. Czy ktoś wie jak powrócić do stanu pierwotnego?
Może ktoś pomoże. Nacisnęłam coś i teraz jak przeglądam strony internetowe "chowa" mi się cały pasek ten na górze z zakłądkami etc. Jak najadę na górę to się wysuwa. Nie wiem jak wytłumaczyć. Czy ktoś wie jak powrócić do stanu pierwotnego?
pomocy, kiedy włączę komputer mam dźwięk, po jakiś 30 min nagle tego dźwięku nie ma. Włączę YT cisza, winamp cisza. Zrobię reset i jest znowu dźwięk, które po jakimś czasie ponownie zanika. Co może być przyczyną?
Co jest nie tak z komputerem, że bez względu na przeglądarkę, już po usunięciu historii, wyczyszczeniu ciasteczek, no wszystko co umiałam to zrobiłam, filmiki w sieci strasznie się przycinają? Na youtubie wszystko idzie normalnie, ale filmik w każdym innym miejscu w sieci tak się przycina, że nie ma szans na obejrzenie go. Dźwięk leci normalnie, obraz za to dużo wolniej, po kliknięciu pauzy jeszcze przez kilka sekund idzie tak w zwolnionym tempie aż do sceny, na której zatrzymałam 😁 Komputer nie jest mój, chodzi na niewspieranym już windowsie xp, to może mieć wpływ, czy coś prostym sposobem da się zrobić?
Potrzebuje sciagnac jakies oprogramowanie - licznik transferu danych do internetu. Przy czym przydaloby sie moc go podpiac jedynie do internetu mobilnego. Ktos moglby cos polecic ? 🙂
Ewentualnie tez jak mozna wysledzic gdzie lezy problem z transferem. Wsparcie techniczne dostawcy oczywiscie nie jest pomocne. W ciagu 5 dni wykorzystalam abonament, ktory od roku wystarcza mi bez zadnego problemu, miesiac w miesiac. Nic w miedzyczasie nie sciagalam (nowych programow), niekiedy ogladam online (nie mniej ani nie wiecej niz dotychczas), niczego ostatnio nie aktualizowalam, nie zalaczalam tez zadnych nowych funkcji (no chyba, ze cos poszlo z automatu).
drukarki szukam. a najlepiej urządzenia wielofunkcyjnego. taniego w miarę, z miarę tanim tuszem. istnieje takie coś? na co zwracać uwagę? pamiętam że było tu na ten temat, ale jednak urządzenia się zmieniają, więc pytam jeszcze raz :kwiatek:
Ja mam jakąś tanią Pixmę od Canona. 270 zł w media expert. Skanuje, kopiuje i drukuje, od kwietnia bez zarzutu. I nie wciąga potwornych ilości tuszu - ten fabryczny, pełny tylko w połowie, wciąż pracuje 😎
Bateria w laptopie Acer zatrzymała mi się na 88% podczas ładowania. Cały czas wyświetla się "podłączony, nie ładuje". To może być wina zasilacza, czy raczej bardziej baterii? Staram się cały czas być podłączona do prądu, tylko ostatnio w pociągu 2h ciągnęłam na baterii i właśnie od tego momentu pojawił się problem. Wcześniej do 98% się normalnie ładował (te brakujące 2% to było zużycie baterii, mam ten laptop od dwóch lat więc to akurat normalne). Niedawno zmieniałam zasilacz (na uniwersalny, nie-Acerowy), bo oryginalny zrobił kaput. Ma to jakiś związek?