Forum towarzyskie »

Kącik komputerowy

honey, a czy 8 była dostępna jako aktualizacja dla użytkowników 7?  🙄
9 to nowy system, nie aktualizacja do 8 i byłoby niemiło względem tych, którzy będą płacić x zł więcej za sam system, bo będzie ciężko dostać kompa z 8, gdyby ci z 8 mieli 9 za darmo.
No ale zawsze kupując kompa z systemem musisz za owy system zapłacić, więc co za różnica? Nowe będą z 9, użytkownicy 8 mogliby dostać aktualizację. 7 była najnowszym oprogramowaniem przez kilka lat i nie wymaga odświeżania, 8 się pojawiła i od razu ma zostać zastąpiona?
O rety, ja bardzo kocham 8, to najprostsze oprogramowanie z jakim miała do czynienia!
Mam nadzieję, że 9 będzie dostępna dla obecnych użytkowników 8 i 8.1 jako bezpłatna aktualizacja, bo inaczej byłoby bardzo niemiło ze strony Microsoftu, że zostawią użytkowników samym sobie z nieaktualizowanym oprogramowaniem  🙁

kazdy system przez pewien czas jest aktualizowany - mowie o akutalizacjach i servic packach 😉

inna sprawa jest ze za pewnie jak zawsze Ci co maja wersje Professional beda mogli za free wejsc na wersje wyzsza 🙂  tak jak z wersji Win 7 Pro -> darmowy upgrade do wersji Win 8 Pro 🙂
No ale zawsze kupując kompa z systemem musisz za owy system zapłacić, więc co za różnica? Nowe będą z 9, użytkownicy 8 mogliby dostać aktualizację. 7 była najnowszym oprogramowaniem przez kilka lat i nie wymaga odświeżania, 8 się pojawiła i od razu ma zostać zastąpiona?

nie zastapiona...to nie tak do konca...ogolnie win 8 mial kilka bledow stad jest win 8.1 🙂 czyli win 8 z SP1 😉
ale prawda jest taka ze Win 8 byl specjalnie pisany na laptopy z dotykowym ekranem i na tablety 🙂 czyli windows z dotykiem -> Win 9 bedzie takim Win 8 ale zblizony ponoc do Win 7 wygladem 😉 na youtubie cos tam mozna zobaczyc 🙂 http://www.youtube.com/results?search_query=windows+9
ja wolałam 8 od 8.1  😀iabeł: poza tym, że 8 się aktualizowała za każdym włączeniem i była wolniejsza, ale wizualnie byłam za 8.

tak sobie rozmyślałam i nie ma w sumie wielkiej różnicy pomiędzy poszczególnymi prockami w codziennym użytkowaniu.
Nie rozumiem, z jakiej racji użytkownicy 8 mieliby dostać za darmo 9  🙄
Przecież niedługo po Viście pojawiła się 7 i jakoś nikt sobie nie życzył dostać nowego systemu w ramach aktualizacji...
Kupując kompa z systemem 9 zapłaciłabym na pewno więcej niż za kompa ze "starą" 8. Więc jeśli 8 miałaby być zaktualizowana do 9 za darmo, to średnio mi się widzi kupowanie nowego kompa z 9  🤔

Na youtube można znaleźć wszystko, nawet chiński (japoński? no w każdym razie są znaczki) koncept 10  😁
Mad, napiszesz co ci się w 8.1 nie podoba? Moje win8 namawia mnie na aktualizacje, ciągle mu odmawiam bo nie wiem czy warto 😁
wszystko ok, w sumie nie ma wielkich różnic, tylko tyle że mam ikonkę startu jak w starszych systemach (która przenosi mnie do ekranu startowego).
działa szybciej, to na pewno 😉
Jak dla mnie różnica jest niezauważalna.
Ja kupując komputer miałam możliwość kupienia 7 i była to opcja ponad 100zł droższa, więc nie sądzę żeby 9 znacznie się ceną różniła.
To co podejrzałam na youtubie mi się nie podoba, lubię moją 8.1 😉
Wszystko mi się włącza i wyłącza bardzo sprawnie, ale mam pedantyczny porządek na kompie i w zasadzie nic nie trzymam na pulpicie, poza skrótem do folderu z materiałami na studia. W menu start mam tylko najpotrzebniejsze kafelki. Seriale i filmy kasuję na bieżąco, z gier posiadam tylko simsy 3, w bardziej zaawansowane rzeczy gram na drugim lapku 😉
Dodam też, że zrezygnowałam z dotykowego ekranu, bo nie znoszę odbitych paluchów na ekranie i bardzo przyjemnie obsługuję mi się wszystko za pomocą touchpada 😉
Mam nadzieję, że 9 będzie dostępna dla obecnych użytkowników 8 i 8.1 jako bezpłatna aktualizacja, bo inaczej byłoby bardzo niemiło ze strony Microsoftu, że zostawią użytkowników samym sobie z nieaktualizowanym oprogramowaniem  🙁

no już bez przesady, Microsoft dopiero w tym roku przestał wspierać XP, które wyszło w 2001 roku.

Dzięki za komentarze 🙂 Chyba w końcu ulegnę i zaktualizuję ten system 😁
ja wolałam 8 od 8.1  😀iabeł: poza tym, że 8 się aktualizowała za każdym włączeniem i była wolniejsza, ale wizualnie byłam za 8.

tak sobie rozmyślałam i nie ma w sumie wielkiej różnicy pomiędzy poszczególnymi prockami w codziennym użytkowaniu.

Zgadza sie - niestety ciagle aktualizowanie -sciaganie poprawek z czasem potrafi naprawde spowolnic system - dlatego ja wole nie aktualizowac - ale co pewien czas postawic nowy system z juz zaimplementowanymi tymi poprawkami 🙂
Druga sprawa ze ostatnio na kilku komputerkach postawilem poprawione windowsy przez jednego polaka ktory sie tym hobby'stycznie zajmuje - niesamowicie szybkie - polecam 🙂
a aby wszytsko bylo legalne - sciagam wersje win dokladniej taka jak ja mam na komputerze a podczas instalacji wklepuje swoj klucz  😀iabeł:
te windowsy mozna obejrzec na stronie http://forum.windowsmx.pl/ - najlepszy co poprawia wlasnie te systemy nazywa sie na forum SROMotnik  😉

Uwiesz mi ze przydaja sie lepsze procki nawet czasem w codziennym uzytkowaniu - nie mowie tu o i7 - co dla mnie to troche bez sensu do laptopa brac taki procek bo tylko szybciej sie grzeje laptop 🙂 - no ale jezeli ktos pottrzebuje  😉

Nie rozumiem, z jakiej racji użytkownicy 8 mieliby dostać za darmo 9  🙄
Przecież niedługo po Viście pojawiła się 7 i jakoś nikt sobie nie życzył dostać nowego systemu w ramach aktualizacji...
Kupując kompa z systemem 9 zapłaciłabym na pewno więcej niż za kompa ze "starą" 8. Więc jeśli 8 miałaby być zaktualizowana do 9 za darmo, to średnio mi się widzi kupowanie nowego kompa z 9  🤔

Nie wszyscy dostaja 🙂 i tak bylo praktycznie zawsze - Ci co kupowali drozsza wersje Win czyli wersje Professional - mieli pozniej mozliwosc upgrade'u na nowszy system jezeli sie pojawil za FREE 🙂
Druga sprawa ze nie sadze ze jak wyjdzie WIN9 to laptopy z nowym systemem beda drozsze...wrecz przeciwnie - laptopy z Win8 byly tansze niz z Win7 - Microsoft chcial na sile w ten sposob ludzi "zachecic" do nowszego produktu 😉
Nic dziwnego, że chciał zachęcić, bo ludzie się rękoma i nogami zapierali przed kafelkami 😁 Sama byłam nastawiona baaardzo pesymistycznie ale już się przyzwyczaiłam. Czasem się tylko kłócę z systemem ale zwykle dochodzimy do konsensusu i jakiś większych zastrzeżeń nie mam 😉
Miałam 8 krótki czas i się poddałam. Ten system jest niekompatybilny ze wszystkim, w tym sam ze sobą. Może i do przeglądania netu i grania w simsy się nada, ale ja potrzebowałam czegoś więcej, i to była udręka.
Jakiego antywirusa na samsunga Galaxy S III polecacie? Musi być darmowy i bez zakładania konta (spotkałam się z takim)

Podbijam i jeszcze mam pytanie o co chodzi z tym: pojawia sie po kliknieciu "zablokuj".
Pomoże mi ktoś? Mam sieć bezprzewodową w domu i chciałabym móc z niej korzystać na komputerze stacjonarnym. Kupiłam adapter wifi, o coś takiego: http://allegro.pl/bezprzewodowa-kart...934892317.html

Podłączyłam to do kompa przez usb, włożyłam dyskietkę, która była załączona i włączył się jakiś kreator instalowania czy coś takiego. No i zainstalowałam to urządzenie, wyświetla mi się ikonka, że działa, ale jak klikam w ikonkę "Połączenie sieci bezprzewodowej" to mi żadnej nie wykrywa. Jak daję "skonfiguruj sieć bezprzewodową" to pisze mi "Kreator nie może znaleźć dysku flash USB, Upewnij się, że dysk jest podłączony poprawnie" - no i kurde jest, więc o co chodzi? Ktoś może pomóc?
branka, wejście USB na pewno jest sprawne, działające? U mnie czasami jedno "nie styka" i wszystko działa po przełączeniu do drugiego.
Robiłaś restart komputera po instalacji ? Próbowałaś wsadzić adapter do innego usb ? Próbowałaś odinstalować i na nowo zainstalować sterowniki?
link z alledrogo który wstawiłaś nie działa.
Wkładałam do wszystkich USB, wiem że te porty działają, bo jak podłącze pendriva to działa.  Próbowałam na nowo zainstalować sterowniki. Restartu jednak nie robiłam, zaraz zrobię.
Edit: restart nic nie dał 🙁
Hmmm a na pewno masz sieć w domu? Może jest jakaś awaria i jej nie ma, dlatego jej nie wykrywa?
Mam, w laptopie i telefonie mnie z nią normalnie łączy.
hmm... aktualizacja sterowników? przy instalacji sterowników nie zainstalował się jakiś program przez który można połączyć się z siecią?
jeszcze jak byś mogła podać firme i model.
Adapter Wi-Fi BK-1506N

Jeszcze raz zainstaluję.
I jak klikam w instalację to jest napisane: zainstaluj sterownik i Ralink Narzędzie WLan  albo tylko Zainstaluj Sterownik - które wybrać?

Potem wybierz narzędzie konfiguracyjne;
Ralink Narzędzie konfiguracyjne
Microsoft Zero Configuration Tool    - ktore wybrac?

Przyszło mi do głowy, że te sterowniki są do innego Windowsa. Jest taka możliwosć?

EDIT: UDAŁO SIĘ! 🙂 chodziło o to, by zainstalować sterowniki ale zanim włoży się ten adapter. Jak go wyjęłam, zainstalowałam, je i potem włożyłam to już wszystko śmiga 🙂
Szukam myszki dla chłopa w prezencie. Możecie coś polecić? do 100zł.  :kwiatek:
yga, a jakaś konkretna ta myszka ma być? Do grania, komputerowa, laptopowa? Na usb czy bezprzewodowa lepiej?
Jak mogę "rozciągnąć" obraz w tym filmiku? http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=E0_R89EaQik
Potrzebuję eksportować tabelkę z wynikami niemieckich prób dzielności z pliku .pdf do excela. Da się to zrobić w jakimś innym programie niż Adobe Acrobat/Reader (każe mi założyć płatne konto, żeby dokonać konwersji)? Źle mi na myśl o przepisywaniu ręcznie tych wszystkich numerów paszportu i pierdyliarda innych danych (31 kolumn, 20+wersów, razy 5, same cyferki i imiona koni)... Help? 😉

edit: Trial nowego Acrobata nawet się nie chce zainstalować, bo plik instalacyjny jest nieprawidłowy. Meh, same kłody pod nogi. :/
O dzięki, tego hasła akurat nie wpisałam w wyszukiwarkę. 😂

Edit: Nosz... Tylko czym bym nie konwertowała, to koniecznie mi chce to otwierać w Excelu, którego miałam tylko wersję próbną i w którym nie mogę teraz edytować ani nawet zapisać pliku. :/ A w OpenOffice mi wyskakuje błąd przy otwieraniu, mimo że plik jest w .xls i w Excelu wygląda normalnie (tzn. zwykła tabelka z danymi, a nie krzaki). Zastrzelę się zaraz...
To robisz taki sam myk, google -> konwerter xls do ods http://www.convertfiles.com/convert/document/XLS-to-ODS.html
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się