Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Luxyk, możesz poszukać ogłoszeń, ale prawda jest taka że w większości stajni potrzebują. Popytaj właścicieli w okolicy 😉
Mam nadzieję, że to nie zostanie uznane za reklamę, bo to nie moja stajnia, ale spróbuję.

Z przydomówki, w której stoi mój kawaler, w okolicach lipca wyprowadza się jego kumpel (właścicelka kupiła gospodarstwo i stąd przeprowadzka) i przez to mój ciapak będzie samotny.

Więc jakby ktokolwiek stąd miał/znał ogiera/wałacha chętnego do zmiany miejsca zamieszkania, to przekażę kontakt do właściciela, stoimy w okolicach Konstancina, jest dojazd komunikacją.

Z innych zalet to konie stoją od rana do późnego wieczora na padokach, często są sprowadzane po zmroku, siano i woda na padokach, w okresie letnim są padoki trawiaste, mamy plac z drągami. Nie ma problemu ze stajennymi, bo ich nie ma. Wszystko robi właściciel, nie ma żadnej rekreacji, skład koniowatych to 3 klacze właściciela, 1 klacz pensjonatowa, (jeszcze) 1 wałach pensjonatowy i mój pensjonatowy ogier.

Jestem zdesperowana, bo Logos jest towarzyski i nie chcę, żeby chodził sam a stoi nam się tu bardzo dobrze

Dla atencji podrzucam szukający kumpla nosek, nie zawiedźcie go
IMG_20250521_171438_217.jpg IMG_20250521_171438_217.jpg
Cześć, szukam stajni w okolicach Góra Kalwaria - Garwolin odpowiedniej do wyźrebienia się klaczy. Polećcie coś proszę!
Koleżanka po weterynarii prowadzi pod Garwolinem stajnię hodowlaną carpe diem
Być może nie do końca odpowiedni wątek ale może akurat. Otóż wysypał mi się koń na odznakę i szukam alternatywy. Czy w okolicach Warszawy +70km mamy jakieś ośrodki z klubowymi końmi na których można przyjechać i zdać brąz/srebro? Wszelkie polecajki oraz antypolecajki chętnie przyjmę. Może być na priv.
donkeyboy, Aromer był kiedyś znany z możliwości zdawania odznak, fajne konie mieli. Teraz organizują odznakę, ale dawno tam nie zaglądałam i nie wiem jak z końmi. Myślę, że warto spytać 🙂
donkeyboy, moja znajoma niedawno zdawała JK w sielance na ichniejszym koniu
Nevermind, dzięki, mają ale kurcze podobnie jak w Huzarze wymagają żeby tam regularnie jeździć, więc tak z ulicy nie można sobie konia wypożyczyć. Rozumiem zamysł no ale to nie jest "moja" strona Warszawy niestety

Ollala, zapomniałam o nich - dzięki, sprawdzę!
donkeyboy, a tkkf podkowa leśna?
Rusticalle, nie widziałam tam żadnych egzaminów w tym roku poza JK teraz więc nie wiem czy dobrze to rokuje

A skoro już patrzę w kalendarz to ktoś coś słyszał o Beckerze? Widzę że często organizują, ale czy wypożyczają konie?
donkeyboy, kiedyś jak tam zdawałam to wystarczyło, że wsiadłam koło 3 razy na ich konia i się z nim zapoznałam, oni zobaczyli jak jeżdżę. Mogło się zmienić z biegiem lat, ale jeśli nie znajdziesz nic innego, to zawsze można spróbować jakoś się z nimi dogadać.

Niestety, z tym srebrem to ciężko właśnie. Niby takie „nic”, ale niewiele stajni wypożycza konie, które to pójdą pod obcym
Cześć,
ze względu na zmianę miejsca zamieszkania poszukuję stajni dla swojego konia.

Gdzie - okolice Legionowa/Chotomowa/Wieliszewa/Nieporętu

Czego oczekuję:
Normalnego właściciela stajni, :P z którym można się dogadać, jak jest problem, to bez strachu można otwarcie pogadać i wykombinować rozwiązanie, który wyznacza jakieś ramy/zasady funkcjonowania stajni. Takiego, który zwraca uwagę na konie i ich bezpieczeństwo.
1. siano no limit (może być za dopłatą lub możliwość zakupu belki),
2. BEZPIECZNE padoki - zależy mi żeby koń przebywał jak najdłużej na zewnątrz, super jakby konie chodziły w małych grupach, a wielkość padoku była dostosowana do liczby koni. Przez bezpieczne rozumiem m.in. to że jest ogrodzenie pod prądem lub stałe, tak by konie nie miały prostej drogi do ucieczki 🙂
3. stajnia dowolnie, może być angielska, bezpieczne boksy, widne,
4. pożądny, oświetlony plac do jazdy z dobrym podłożem, które jest podlewane i równane - jeśli taki będzie, to nie musi być hali,
5. karmienie 2 lub 3 razy dziennie przygotowanymi posiłkami przez właściciela.
6. Oczywiście, co powinno być normą, obsługa stajni. która nie bije koni, nie jest agresywna/pijąca, wszelkie patole odpadają.
Cena - adekwatna do warunków, nie mam wyznaczonego limitu.
Wstępnie myślałam o stajniach: DJ Equi Gray, Stajni Klucz, Stajni Ojcowizna, Vis Viva Przyborowice.
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacje i polecenia. 🙂
Kasiulek, hejka, stoje w stajni vis viva od poczatku jak powstała , przeniosłam się z bobrowego stawu. Mam konia 20 lat i to jest najlepsza stajnia w jakiej stałam, czysto, idealne podłoża, super właścicielka, możesz o wszystko się dogadać, nie robi żadnych problemów, Siano po korek. Stajenny super, młody chłopak, od początku stajni ten sam, nie pijący, konie go uwielbiają. super atmosfera. Bezpiecznie, konie cały czas na oku. Jak nie byłaś, to koniecznie obejrzyj. Mieszkam 4 km od NIeporętu żadna ze stajni okolicznych nie dorasta vis viva do pięt. Jeżdżę codziennie oprócz niedziel. absolutnie z czystym sumieniem i szczerze polecam.
haruś, korzystajac z okazji, czy wiesz jak wygladaja warunki w boksach na zawody w bobrowym stawie? Jest gdzie podlaczyc wentylator na prad czy musi byc akumulatorowy?
karolina_, hej, niestety nie mam pojęcia, nie pomogę. Najlepiej zadzwonić do stajni i zapytać
haruś, o super, dzięki wielkie za informacje
Napisałam do Ciebie na priv 🙂
Hej szukam stajni do polecenia do 40km od warszawy. Zależy mi na hali i placu do jazdy z dobrym podłożem, kwaterach lub padokach i na sianie bez ograniczeń.

Co sądzicie o stajni becker sport i o golden horses??
Gonia7, No to siana w BS bez ograniczeń nie zobaczysz.
Gonia7, nie wiem czy to odpowiedni kierunek i odległość, ale stajnia w Karolinie pod Mińskiem spełnia wymagania
Cześć, przeszukałam wpisy ale nie znalazłam interesującej mnie odpowiedzi. Czy ktoś zna obecną sytuację w:
- stajnia Gracja
- stajnia DJ EquiGrey
- Stajnia Vena Sport
HMaria, Hej, sama robiłam niedawno reaserch, więc mogę się podzielić tym co się dowiedziałam. Gracja ciągle się ogłasza, że mają wolne miejsca, od kilku osób słyszałam, że bardzo kiepsko z sianem, zarówno ilością jak i jakością. Konie chudną, zaczynają kaszleć. O Vena Sport również zebrałam marne opinie tzn. bardzo kiepska stajnia z perspektywy dobrostanu koni, jeśli zależy Ci na padokach, to raczej nie tam.
Gonia7, W Golden Horse można było dopłacić/dokupić więcej siana, natomiast to było w ubiegłym roku, nie wiem czy nadal tak jest.
Ok a czy ktoś na dzień dzisiejszy ma wiedzę, jak jest w stajni Milord? Ponoć na nowo pensjonat rusza.
Czy ktoś z okolic Mińska kojarzy stajnie w Grzebowilku? Wisi tabliczka: klub jeździecki Partner.
Ollala, Kiedyś była tam stajnia. Obecnie chyba nic się tam nie dzieje.
Dada, dzięki, przejeżdżałam tamtędy dzisiaj i mnie zaciekawiło to miejsce, z drogi wyglądało ładnie.
Czy może ktoś polecić weta do tuv z tych okolic ?
Perlica, dr Hecold
Zuzu., dziękuję
A coś ktoś wie o Jagoda Pacyńska? Żadnej opinii nie mogę znaleźć.
Perlica, dr Dukacz też
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się