Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Dziękuję wszystkim za opinie !
_mpradi, może stajnia Azgo?
Luxyk, a gdzie tam jest siano do woli?
Luxyk, bardzo mi się na zdjęciach podoba, dzwoniłam tam ale mają tyle chętnych że nawet nie wpisują na listę rezerwową 😕
Pilna sprawa, jaka stajnia po wschodniej części Warszawy (bliżej Żyrardowa) ma bardzo dobre warunki dla koni z RAO/COPD/astmą?
Nie wiem gdzie się kierować, gdzie szukać.
Potrzebuję infrastruktury podstawowej (wystarczy zadaszony lonżownik) i możliwości wyjazdu w teren + oczywiście udogodnień dla konia z astmą.
Ktoś coś?
BuRzYnKa, ale wschodnia część to Legionowo, Serock, Radzymin.... Zyrardów - to zachód Warszawy.
BuRzYnKa może stajnia u Hrabiny, same angielskie boksy, pełna infrastruktura oraz tereny
Grace, shit, pomyliłam się. Rzeczywiście zachodnia część Wawy
Hej. Czy Stajnia w Powsinie działa? Prowadzony jest tam dalej pensjonat?
Widuje tam dwa konie na padokach.
Poszukuję kontaktu do właściciela.
Xnatala_a, właściciel niestety zmarł rok temu, stajnia nie funkcjonuje. Pozdrawiam.
Szukam stajni dla emerytki-astmatyczki; tylko wolny wybieg, odległość od Warszawy najlepiej do 70km, strona obojętna. Zależy mi przede wszystkim na top opiece, tak mi się w życiu poukładało, że nie jestem w stanie być u niej częściej niż raz na tydzień, dwa tygodnie - potrzebuję kogoś, u kogo bez bólu głowy zostawię konia i nie będę się o nic martwić. Drugi warunek konieczny to możliwość podawania lekow - wziewnych, ja oczywiscie zapewniam caly potrzebny sprzet. Czy ktos z Was zna miejsce, w które mogłabym uderzyć? 🙏
Gniadata, Equipark?
Gniadata, może Lavio
Zuzu., equipark mam na liście do obdzwonienia, dzięki�

Carey, stałam w Lavio za poprzedniej właścicielki, niestety tamtejszy klimat co chwilę kobyłe odpalał astmatycznie 🙁
Gniadiata, też bardzo polecam Equipark.Wolny wybieg, wokól tereny lasów. mieszanych, na miejscu lekarz dr Ola Krauzowicz. Na pewno dogadasz się w sprawie leków, dr Karuzowicz ma świetne podejście do koni.
Post został usunięty przez autora
Gniadata, Stajnia u Kaśki i Promyka.

Ogromne łąki, wolny wybieg, najlepsza opieka.
Gniadata, stajnia Brokatowa Dolina u forumowej Mehari, wolny wybieg, kilka emerytów, w tym moja emerytka, opieka top!
Jakie macie opinie o pensjonacie w Bajwiku?
corma, rozwazalam wstawienie tam konia, ostatecznie zrobilo sie miejsce w innej stajni, na ktorej mi bardziej zalezalo, ale mialam pare obserwacji mila i kontaktowa wlascicielka, zapewniala ze konie maja nieograniczony dostep do siana i dlugo stoja na padokach. Padokow jest sporo i zima staly bele z sianem, nie wiem jak teraz. Plac do jazdy calkiem przyzwoity. Z minusow brak automatycznych poidel, boksy bardzo rozne od malenkich po nieco wieksze w glownej stajni i malo miejsca do przechowywania swoich rzeczy.
Czy w okolicy Warszawy znajduje się pensjonat, który spełnia wszystkie z tych warunków?
- czysta stajnia, boksy z oknami, przez które konie mogą wyglądać i które można zostawić otwarte na zimę lub boksy angielskie, czyszczone codziennie,
- hala lub zadaszony lonżownik,
- podłoża na placu, hali, lonżowniku nie kurzące się (!),
- codzienne padokowanie od rana do wieczora, siano i woda na padoku,
- padokowanie w grupach,
- padoki takiej wielkości, żeby konie mogły po nich faktycznie biegać (nie chodzi o przebiegnięcie 20 m i ostre hamowanie 😉😉,
- latem pastwiska lub padoki trawiaste (nie kurzące się),
- wyjazd w teren (taki żeby faktycznie był chociaż kawałek tego terenu, a nie objazd pola sąsiada 😉😉,
- właściciel do dogadania (w sensie, że np. nie wyjmuje koniom siana z boksu bo są "za grube" albo nie daje koniom sam owsa bo uważa, że diety niskoskrobiowe to nowomodny wymysł),
- siano b. dobrej jakości, wszelkie spleśniałki i podejrzane rzeczy wyrzucane, a nie dawane "na ściółkę" albo pokątnie skarmiane.

Jeśli do tego są udogodnienia typu siodlarnia i wc to nie mam właściwie ograniczeń jeśli chodzi o cenę XD.

Odległość od Warszawy taka, żeby osoba pracująca mogła dojeżdżać kilka razy w tygodniu.
wruda, Stajnia w Zarębach? Zaprojektowana specjalnie pod kaszlaki
wruda, Stajnia w Zarębach? Zaprojektowana specjalnie pod kaszlaki
Zuzu.,
Kiedy ostatnio się nią interesowałam (ze 2-3 lata temu?) nie było siana na padokach. Czy coś się zmieniło w tym czasie?
wruda, a nie wiem szczerze mówiąc
wruda, myślę, że Lisówek spełnia większość wymagań. Cena aktualnie 2500/2800 zł
wruda, myślę, że Lisówek spełnia większość wymagań. Cena aktualnie 2500/2800 zł
BuRzYnKa,
Mnie interesują wszystkie wymagania😉. Z tego co widzę na zdjęciach to ujeżdżalnia jest piaszczysta, więc zastanawiam się na ile spełnia to warunek niekurzącego się podłoża. Ale dzięki
Chciałam spytać, czy ktoś wie jaka jest aktualna sytuacja w stajni Equine 33 jeśli chodzi o dbałość o konia, ilość podawanego siana, sprzątanie w boksach, właścicieli itp? Warto tam wstawić konia?
wruda, stałam tam 3 lata. Siano raczej bywało niż było.
Windy1987, nie wiem czy znajdziesz chociaż jedną osobę, która była zadowolona z tej stajni po dłuższym pobycie. Stajnia jak stajnia, raz lepiej raz gorzej, ale problemy z właścicielką były ogromne, stajenni zmieniali się non stop.
Orientuje się może ktoś, czy w jakiejś stajni nie poszukują opiekuna koni/stajennej?
Trochę przytłacza mnie już moja praca i stwierdziłam, że chętnie spróbuję na takim stanowisku. Im bliżej Konstancina tym lepiej. Nie wiem czy wątek odpowiedni ale poniekąd nawiązuje tematem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się