[quote author=Karla🙂 link=topic=46.msg2871443#msg2871443 date=1559994839] Fokusowa pomyśl o stajni Pawła Kalicińskiego- to gdzieś na Okęciu właśnie [/quote]
Wyjazd z samego Okęcia na S8 jest dość sensowny. Rozważałabym stajnie z dojazdem do S8. Ja jeżdżę z Mordoru w okolice Bobrowego. W gorsze dni to 1,5-2 godziny. Więc stajnie z wyjazdem na trasę gdańską bym sobie już darowała. Ale masz chyba trochę stajni wcześniej po drodze.
O prawej stronie Wisły raczej zapomnij z dojazdem w takim wypadku.
Smok10, nie wiem gdzie mieszkasz i o jakich porach jeździsz, ale w tym mieście w godzinach szczytu, albo przy lekkim deszczu nawet „opłotki” są zapchane. Więc, że można gdzieś objechać opłotkami, to raczej pobożne życzenia...
Korki też można do pewnego stopnia opanować - wcześniej jeździłam z Bielan na S8, teraz w okolice Bobrowego właśnie i dość szybko można się zorientować, jakich godzin unikać, a kiedy jazda ma sens. Mi 30 km przez Łomianki zajmuje poniżej 30 min, ale to wymaga wyjazdu przed 9 w weekend, ew. w sobotę popołudniu lub po 18.30 w tygodniu. Więc tak naprawdę pod korki ułożyłam sobie grafik wizyt w stajni. 😉
Wyjazd z samego Okęcia na S8 jest dość sensowny. Rozważałabym stajnie z dojazdem do S8. Ja jeżdżę z Mordoru w okolice Bobrowego. W gorsze dni to 1,5-2 godziny. Więc stajnie z wyjazdem na trasę gdańską bym sobie już darowała. Ale masz chyba trochę stajni wcześniej po drodze.
.
Z Okęcia do Bobrowego to jest max 30- 40 min jazdy . Nawet w największym szczycie 😁
[quote author=Smok10 link=topic=46.msg2871599#msg2871599 date=1560092503] Z Okęcia do Bobrowego to jest max 30- 40 min jazdy . Nawet w największym szczycie 😁
bo tyle to ja jadę jak jest pusta droga Zdradź ten magiczny skrót,... [/quote]
Fokusowa, Piszesz, że Ad Astra wykracza poza budżet, ale Bobrowy chyba cenowo wyżej stoi? Bliżej Ci do ujeżdżenia czy skoków? Bo w Bobrowym z tego co wiem to głownie skoczkowie.
[quote author=nagana link=topic=46.msg2871670#msg2871670 date=1560110964] [quote author=Smok10 link=topic=46.msg2871599#msg2871599 date=1560092503] Z Okęcia do Bobrowego to jest max 30- 40 min jazdy . Nawet w największym szczycie 😁
bo tyle to ja jadę jak jest pusta droga Zdradź ten magiczny skrót,... [/quote]
Którędy 😲 [/quote]
Bez znaczenia. Czy pojedziesz S8 przez Łomianki czy pojedziesz S2 i później przez Leszno to jak nie patrzeć wychodzi +/- 45 km z Okęcia. Chętnie się dowiem jak pokonać taki dystans w 30 min w największym szczycie. Jest to do zrobienia w czasie do 40 min przy małym/normalnym ruchu. Także ponawiam prośbę, zdradź swój sekret.
otaris, zależy czego oczekujesz. Koleżanka tam do niedawna stała i czasem ja odwiedzałam. Na pierwszy rzut oka to minusy to brudne boksy, bo jest tylko dościelane, a sprzątane jest chyba raz na 3 tyg. Kiepski plac do jazdy zewnętrzny, ale hala spoko. Byłam tam kiedyś popołudniu to cala hala zajęta skokami. Właściciel się nie zmienił 😉 chyba ciężko się z nim porozumieć... Fajne tereny dookoła, konie latem siedzą na łąkach, a zimą też na padoku, ale niestety bez siana. Co do kosztów to nie mam pojęcia, bo jak pisałam wcześniej, bywam tam tylko jako gość.
Wyjeżdżasz na obwodnicę i jedziesz do A2 węzeł Pruszków , potem przez Ołtarzew , Borzęcin do Leszna i w Lesznie w przwo , potem jeszcze kawałek i masz Bobrowy . Nigdy nie ma korków a od Ołtarzewa jedziesz pustą drogą 😀
[quote author=ash link=topic=46.msg2871839#msg2871839 date=1560183902] RatinaZ, nie jesteś wredna tylko masz okropnie nudne życie, ze żyjesz każda zasłyszana sensacja która ciebie nie dotyczy. Zwyczajnie ci współczuje
Lubię to 😀 [/
Nudno nie jest ... jest realnie z używaniem mózgu 😉 nie mogłam sobie jakoś darować ... ale życzę powodzenia w szukaniu :kwiatek: