[quote author=A+A link=topic=46.msg2271475#msg2271475 date=1421706643] szukam niedrogiej stajni, najchętniej wolnowybiegowej, w okolicach Pruszkowa - może być bez żadnych 'wygód' dla człowieka - tylko duże padoki/pastwiska i dobra opieka. Co możecie zarekomendować ? [/quote]
😉 nie ma takiej w tych okolicach. Moje stoją aż 40 km od domu bo nic bliżej sensowego niestety nie ma ( z dobrą opieką oczywiście )
Poszukuję stajni w okolicach Warszawy (najlepiej do 60 km) dla kucyka wałacha na odpoczynek. Stajnia kameralna, duże pastwiska, dobra opieka - nic więcej nam nie trzeba. Z góry dziękuje za wszelkie propozycje :kwiatek:
Pialotta, z której strony Wawy szukasz i do jakiej kwoty? Ja polecam Wielgolas Duchnowski - padoki w opór, super opieka, dobre jedzenie. To okolice Dębe Wielkie. Ale na pewno znajdzie się jeszcze parę takich miejsc w przystępnej cenie...
Pialotta, stajnia Kamila pod Tarczynem, pastwisk nie ma ale padoki sa na tyle duże, że zwierzak spokojnie sie wybiega. 😉 Bardzo dobra opieka, czysto w boksach, cisza i spokój 😉
zdecydowanie popieram Anaa stajnia w wielgolesie duchnowskim 🙂 pastwiska po horyzont i 5 gwiazdkowa opieka- Hawena Arabians. Niestety nie jest to przedział cenowy jakiego szukasz 🙁
Pialotta mój Pluszek mieszka tam już 2 lata, niezmiennie jesteśmy rewelacyjnie zadowoleni z tego miejsca 🙂 To taki kawałek końskiego raju. Są tam oprócz koni odpoczywających i emerytowanych, całkowite ślepaki czy bardzo schorowane zwierzaki. Wszystkie cały czas wyglądają i czują się jak milion dolarów. Wpadaj, ja jestem na miejscu teraz w zasadzie 4-5 razy w tygodniu więc jakby co zapraszam na priv celem umówienia się na wizję lokalną 🙂.
Pialotta, od nas dwa konie na emeryturę poszły do stajni Truskawka pod Nowy Dwór Mazowiecki na paddock paradise na chów wolnowybiegowy, stajnia kameralna i stosunkowo blisko ale nie wiem jak tam z trawą, trzeba by samemu zajrzeć bo osobiście tam nie byłam. No i cena to 600
Znajoma otworzyla pod koniec zeszlego roku w okolicach Makowa Mazowieckiego (Krasnosielca) stajnie skierowana wlasnie na emerytow i rekonwalescentow. Ma ok 30 ha, w tej chwili zima konie chodza po zwyklych padokach ale bedzie to na pewno jeden taki raj dla koni. Wlascicielka jest zyczliwa, uczciwa i bardzo odpowiedzialna. Ma w tej chwili 3 swoje konie i dwa prywatne. Pensjonat z tego co wiem to 600 zl i bedzie to z pewnoscia miejsce do ktorego bedziemy oddawac na emeryture konie z naszej warszawskiej stajni. Jesli ktos chce podam kontakt na p.w.
hop hop warszawiacy - czy ktoś z was nie przewozi konia między stajniami po prawej stronie Wisły w najbliższą sobotę? Albo może jedzie do Aro na parkury otwarte? Muszę przewieźć konia na bardzo krótki dystans w okolicy Dębe Wielkie i szukam okazji do podczepienia się...
Słuchajcie, jakie sklepy najlepiej odwiedzić w poszukiwaniu marynarki na zawody? W normalnych cenach, więc same kingslandy odpadają. ;-) Najchętniej po zachodniej stronie Wisły.
tuch, jest pewna różnica między aktualną promocją (przykładowo - tak jak wstawiłaś - została jedna sztuka), a ceną regularną i to akurat nie ma nic wspólnego Warszawą. 🙂